Wedstrijdboekje: BOL – sv Huizen

() • 109 weergaven

Hij was van plan om met onheilspellende snelheid zijn intrede te doen, iedereen zag hem al aankomen, tot dat ene moment. Dat ene magische moment op de eerste zaterdag van maart. Een magische middag die ervoor zorgde dat ‘hij’ zijn intrede niet kon doen en dat ‘hij’ niet voor onrust kon zorgen in een hechte vriendengroep. ‘hij’ werd verdreven voor hij er was. Weggejaagd door de glans, de euforie en de spelvreugde die als vanouds afspatte van het spel dat onze mannen zo goed speelden.

Ik heb het natuurlijk over de 5-0 overwinning die onze mannen boekten op een bekende tegenstander, een vroegere angstgegner, maar sinds zaterdag favoriete tegenstander nummer 1. Door de knappe overwinning werd de nare smaak van enkele slechte weken snel weggespoeld (mocht dit al niet zijn gebeurd door het bier natuurlijk). De ‘hij’ waar ik in de inleiding over spreek, slaat natuurlijk op de ‘crisis’ die ik in de titel noem. Donderdag (de donderdag voor de wedstrijd tegen WV-HEDW) werden er namelijk nog harde woorden gesproken. De spelvreugde was weg, het geloof was er niet meer. Het was een training die bestond uit meer woorden, dan daden. Toch lijkt het zijn uitwerking te hebben gehad, dat moge duidelijk zijn.

Wij, als supporters van Ons Aller BOL, kunnen natuurlijk alleen maar hopen dat dit goede gevoel nu wordt vastgehouden. Dat de slechte weken zijn vergeten, dat er alleen nog wordt gedacht aan die goede eerste seizoenshelft en die fantastische laatste wedstrijd. Dat vertrouwen moet worden vastgehouden en omgezet in een goede laatst reeks naar het einde van het seizoen.

Te beginnen vanmiddag tegen Huizen. Een tegenstander waar uit kansloos van werd verloren. Op het oog dus een zware klus, maar revanche gevoelens kunnen een ploeg vaak tot grote hoogte stuwen. Dat hebben wij deze week wel gezien in Madrid. Je doet nooit onder voor een andere ploeg, zolang je maar gelooft in een resultaat én je supporters hebt die je daar in steunen. Laten wij dat laatste onderdeel dan op ons nemen en onze ploeg naar een nieuwe overwinning schreeuwen. Want na een goede overwinning, smaakt het bier (of koffie) toch net iets beter. Ik zie jullie langs de
lijn, fijne wedstrijd.

“Na de wedstrijd zal het sowieso feest zijn, want het debuut van Robbert van de Steenhoven staat op het programma. Blijf dus vooral lekker plakken om samen met ons de crisis verder te bezweren”

Klik hier om het wedstrijdboekje BOL – sv Huizen van 9 maart 2019 te bekijken.