Wedstrijdboekje: BOL – DHSC

() • 114 weergaven

Het is alweer even geleden, maar de tweede thuiswedstrijd na de winterstop staat nu toch echt op het programma. We moeten een maand terug in de tijd om ons te herinneren hoe het is om een zaterdagmiddag stuk te gooien bij onze prachtige vereniging. Het weer gooide de afgelopen periode flink wat sneeuw in ons eten, wat resulteerde in afgelasting na afgelasting. Het verschil met vorig jaar kan echter niet groter, toen wij schaatsend over de Noorderplas gleden rond deze tijd. En nu? Nu staan wij met een vrolijke lente zon in ons snoet, te genieten van een goede pot voetbal.

Een blik op het programma voor vanmiddag leert ons dat de verschillen in deze competitie niet groter konden zijn dan vandaag. Niet zozeer het puntenverschil tussen beide verenigingen valt op, maar meer de financiële mogelijkheden. Vloog de tegenstander van vandaag uit naar Qatar voor een ‘overwintering’, reden wij op ons dooie gemak in een klus bus van de Geus naar Earnewald. Des te knapper is het dat BOL vandaag na een overwinning, het marginale verschil van twee punten kan overbruggen en over haar tegenstander heen kan wippen. Een knap staaltje vakmanschap.

Ik herinner mij nog goed de uitwedstrijd. Onder de indruk van het complex en de aanwezigheid van Wesley Sneijder keerde de selectie met een 1-1 gelijkspel huiswaarts. Een bijzonder knappe prestatie, máár vond men: ‘’we hadden moeten winnen’’. Het zegt in mijn ogen alles over deze groep. Enerzijds wordt er genoten van alle bijzondere indrukken in deze hogere klasse, maar anderzijds wordt er met West-Friese nuchterheid resultaat op resultaat geboekt. Neem daarbij in ogenschouw dat het BOL-werk een onneembare vesting is geworden en je hebt het recept voor weer een heerlijke wedstrijd.

Vol vertrouwen en verwachting kijken wij wederom uit naar dat wat straks komen gaat. En als dat dan geweest is? Dan nemen wij met alle liefde plaats in onze gezellige kantine, om na te praten over een memorabele wedstrijd en om te genieten van deze hechte BOL-familie. Geld maakt niet gelukkig, hechte vriendschap des te meer. Proost!

Klik hier om het wedstrijdboekje BOL – DHSC van 16 februari 2019 te bekijken.