Wedstrijdboekje: BOL – Argon

() • 101 weergaven

Clichématig moet ik hier wel mee beginnen, ik kan niet anders, ik kan er niet omheen. Hoe je het namelijk ook went of keert, dit moet gewoon gezegd worden: 2018, wat was je mooi. Het jaar dat alleen maar hoogtepunten leek te kennen, het jaar dat er geschiedenis werd geschreven en het jaar van de saamhorigheid.

De vergelijking met een jongensboek wordt dikwijls gemaakt in het geval van mooie successen, dromen die uitkomen en wensen die in vervulling gaan. Een voetballer die voor zijn favoriete club debuteert en ook scoort: een jongensboek. Voor het eerst optreden in Carré als hoogtepunt van een toch al glansrijke carrière: een jongensboek. Verkozen worden tot minister president na jarenlang hard werken: een jongensboek. Zo ook werd er bij ons in Broek op Langedijk, stilletjes gewerkt aan een jongensboek. Een jongensboek met een einde waarvan zelfs sprookjes stijl achterover slaan. Een jongensboek zo mooi, dat het je ontroert, je laat lachen en je kippenvel bezorgt in één.

Dit jaar werd de hoofdrol in dat jongensboek opgeëist door een groep jongens uit Broek. Een groep jongens die van kleins af aan al samen zijn. Die samen in de zandbak speelden, samen knikkerden, samen naar school gingen en samen de belangrijke momenten in het leven deelden. Een groep die het altijd al in zich heeft gehad om tot grote hoogte te rijken. Een groep met een doel. Die jongens flikten afgelopen jaar wat nooit iemand voor mogelijk had gehouden. Een bescheiden vereniging uit de kop van Noord-Holland die promoveert naar de 1e klasse en vervolgens in die klasse doodleuk laat zien prima mee te kunnen in het geweld van gerenommeerde verenigingen met betaalde spelers. Een jongensboek.

Hier in Broek betalen wij contributie om te voetballen, betalen wij om op trainingskamp te gaan en doen wij vrijwilligerswerk om de club draaiende te houden. Met hulp van onze geweldige sponsoren blijft alles haalbaar en kan deze mooie vereniging bestaan. Niemand uitgezonderd, iedereen draagt zijn steentje bij. De kracht van deze schitterende vereniging, is gelijk ook het succesverhaal achter dit fantastisch mooie jaar. Een club die eendracht uitstraalt, een club met oog voor elkaar en hart voor de zaak.

Vandaag sluiten wij dit fantastische jaar af met een thuiswedstrijd tegen Argon. De laatste van 2018, de laatste van velen die wij ons voor altijd zullen herinneren. Laten wij na afloop met elkaar proosten, nagenieten van dat wat was en vooruitkijken naar dat wat komen gaat. Samen één, samen sterk. Proost.

Klik hier om het wedstrijdboekje BOL – Argon van 8 december 2018 te bekijken.