Ondanks mindere wedstrijd toch winst

• 111 weergaven

Voordat ik een samenvatting geef van de wedstrijd tegen Victoria, eerst even een compliment voor de onderlinge sfeer in de ploeg. Allereerst gesteld dat het bestuur een uitstekend initiatief nam door voor de uitwedstrijden een bus te laten rijden. Hadden we die niet, dan waren we al op de heenreis niet getrakteerd op, zelfs gesorteerd, gebak ons aangeboden door de jarige Rick Molenaar.

We hebben dit seizoen al eens verzuchtend gezegd dat we toch de kans hadden om een beter resultaat te krijgen, maar door pech achtervolgd moesten we de punten bij de tegenpartij laten. Deze middag was Victoria uit Hilversum, met haar sportpark in Loosdrecht, onze tegenstander. Weliswaar hekkensluiter in onze klasse, maar dat was deze middag niet te merken.
In de beginfase was het aan de weer prima acterende doelman Snoek te danken dat BOL niet op achterstand kwam. Toch was het begin veelbelovend. Want binnen drie minuten had BOL al 2 kansen gehad. Trainer Hoogland zat het allemaal tevreden te bekijken. Maar dat veranderde snel, want de thuisclub had ervoor gekozen deze middag een prima resultaat neer te zetten.
Na de eerste kansen voor BOL namen ze het initiatief over en kwam BOL behoorlijk in de verdrukking. Maar zoals al aangegeven, Xander Snoek stak in een prima vorm en keerde veelal moeilijke inzetten van de thuisclub. Kennelijk had Hoogland niet op zoveel tegenstand gerekend, vooral omdat hij al eens bij de thuisclub was gaan scouten en daarom geen geweldige resultaten van hen verwachtte.
Tegen de verhouding van dat moment in, kwam BOL toch op de 0-1 toen Jack Schoon van 25 meter maar eens uithaalde en de bal onhoudbaar voor de doelman in het net verdween. Er waren toen nog maar 14 minuten gespeeld. Kwam BOL dan niet tot aanvallen. Jawel, want een inzet van Sietse Brandsma ging maar net voor de paal langs. Ook nu bleek weer dat de counter van BOL veel gevaarlijker is dan het verzorgde spel van de tegenstander. Met namen de rechter- en de centrumspits combineerden goed, maar veel kansen gaf het niet.

Na de rust hetzelfde beeld. BOL gaf de tegenstander steeds de gelegenheid haar spel te spelen, terwijl BOL maar zelden tot een goed opgezette aanval kwam. Trainer Hoogland kon nog zoveel coachen, het bleef een, voor de bezoekers, angstig spel. Ondanks het soms met kunst- en vliegwerk verdedigen bleef de, overigens verdiende, tegentreffer uit, maar een kwartier na rust werd de bal niet goed weggewerkt en was de Victorie voor de thuisclub een feit toen Wilco de Birk van dichtbij voor de gelijkmaker zorgde. BOL bleek even aangeslagen, maar herstelde zich doordat de ploeg naast uitblinkende doelman Snoek, nog een uitblinker had in de persoon van Timon Plak. Timon nam zijn ploeg echt op sleeptouw, door waar nodig corrigerend op te treden en ook volop mee te gaan in de aanval.
Intussen had Hoogland de moegestreden en wat onfortuinlijk spelende Martijn Ton vervangen door Bastiaan Schaasberg, die een uitstekende invalbeurt vertolkte. Langzamerhand kwam BOL onder de druk vandaan en dan blijkt hoe effectief het soms kan zijn. Eerst testte Timon Plak de doelman van de thuisclub en die test verliep voor de laatste niet goed, want hij liet de bal los, waarop de attent reagerende Sietse Brandsma voor de 1-2 zorgde. Ontlading alom, maar er was nog ruim een kwartier te spelen.
De thuisclub probeerde van alles om tot de gelijkmaker te komen, maar ook nu was het aan de andere kant weer Timon Plak die met een prachtige pass Koen Tros de ruimte in stuurde en dat betekende 1-3, want Koen rondde in de 83e minuut bekwaam af.

De altijd laconiek fluitende scheidsrechter Wagner deed het weer op zijn eigen manier. Het eerste terechte vlaggen voor buitenspel van Marcel Kostelijk werd weggewuifd, maar toch mag vermeld worden dat deze scheidsrechter steeds heel dicht bij de situatie was en dan ook geen enkel probleem had de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Een wedstrijd waarbij BOL het voor haar doen matig deed, maar toch de kansen benutte en dat is altijd nog het meest belangrijke. Geen blessuretijd en dat was gezien de snerpende kou een goede zaak.

Trainer Hoogland kwam toch breed lachend het veld af. Na afloop nog een nadronk in de eenvoudig ingerichte bestuurskamer, maar mede door de weer uitstekend verzorgde broodjes door Miranda was de thuisreis gezellig. Omdat er ook tinnetjes bier in de bus rondgedeeld werden, moesten geheelonthouders lijdzaam toezien dat de thuisreis door nijpende omstandigheden even oponthoud kreeg.

Opgeklommen naar de 5e plaats, wie had dat verwacht. Hopelijk zet trainer Hoogland met zijn team dit voort, maar dan moeten we wachten tot 19 januari 2019 als Aalsmeer op bezoek komt.
Uw verslaggever wenst u prettige feestdagen en een goed 2019 toe.

Victoria-BOL 1-3(01)
0-1 Jack Schoon
1-1 Wilco de Birk
1-2 Sietse Brandsma