BOL 1 verder in bekertoernooi

• 114 weergaven

Dinsdagavond 11 december trof BOL, dat in de vorige ronde vrij was geloot, in een (extra) tussenronde het reserve-elftal van Odin ‘59 uit Heemskerk. Odin 2 had in vorige rondes o.a. al Volendam (zondag derde klasse) en Stormvogels (zaterdag derde klasse) met duidelijke cijfers uitgeschakeld. Bovendien bleek gisteravond bij aanvang dat de tegenstander een aantal spelers in de basis had staan, dat ook regelmatig in het eerste elftal van Odin (uitkomend in de 3e divisie zaterdag) valt te bewonderen. Bij BOL was het andersom: door blessures van Mike Molenaar en Dennis Rijs en afwezigheid van Jan Biersteker, hadden twee spelers uit het tweede een plek in de defensie gekregen, te weten Scott Nan op de linksback positie en Bram Kliffen als voorstopper. Na een lastig begin zouden ze het gaandeweg de wedstrijd steeds beter doen, waarvoor hulde mannen! Vanaf het begin nam Odin het initiatief en probeerde Odin met snelle combinaties en door het hele veld te gebruiken, de BOL-verdediging uit elkaar te spelen. BOL zag het even aan, maar de eerste beste gelukte aanval leverde na 7 minuten al een voorsprong op, toen de vrijgespeelde Timon Plak vanaf links een prachtig indraaiende voorzet gaf, die diagonaal kon worden ingekopt door Sietse Brandsma, 0-1. Die achterstand leidde tot nog meer dadendrang bij Odin en BOL moest met man en macht verdedigen, maar kon niet voorkomen dat in tien minuten tijd de 0-1 voorsprong veranderde in een 2-1 achterstand halverwege de eerste helft. Even leek het dat BOL onder de voet zou worden gelopen, maar dat liep toch anders. BOL kwam juist weer beter in de wedstrijd en nam vaker het initiatief. Dit leidde tot de gelijkmaker, toen Rik Molenaar (die weer zeer sterk speelde) op eigen helft de bal onderschepte, een aanval opzette over rechts die via Timon Plak en Koen Tros door laatstgenoemde leidde tot een laag voorgeschoten bal, ingetikt door opnieuw Sietse Brandsma. Een prachtige aanval bekroond met een doelpunt en dus 2-2. Odin was door deze gelijkmaker van slag en ging slordiger spelen. BOL bleef combineren en opnieuw een aanval over rechts leidde tot een schietkans voor Koen Tros, die echter vrij grof onderuit werd gehaald, net buiten de zestien. Het was Jack Schoon die met veel gevoel via de onderkant lat de bal in de rechterbovenhoek legde en BOL op voorsprong bracht na ruim een half uur spelen. Toen Sietse Brandsma vlak voor rust, na opnieuw een voorzet van Timon Plak, opnieuw mocht inkoppen en zijn derde treffer van de avond maakte, leek de wedstrijd gespeeld, 2-4 bij rust dus.

In de tweede helft bracht trainer Bart Hoogland twee verse spelers in het veld, Timo Schouwink (de derde speler van het tweede die werd ingebracht) voor Timon Plak en Martijn Ton voor Bastiaan Schaasberg. De voorsprong van BOL kwam niet echt meer in het gevaar, met een van richting veranderd schot dat net naast het doel van BOL ging, was Odin nog het dichtst bij een treffer. Aan de andere kant verzuimde BOL om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Dat was dan ook het enige dat er aan te merken viel, want voor het overige toonde het hele elftal een voorbeeldige inzet en waren er enkele prachtig uitgespeelde aanvallen te noteren. Uiteindelijk kon vlak voor tijd, uit een corner van Koen Tros, Sietse Brandsma nogmaals scoren, daarmee de eindstand op 2-5 bepalend.

BOL bekert verder en zit bij de laatste 32. Wie de tegenstander wordt, wordt duidelijk op zaterdag 22 december, als de loting plaatsvindt.

Rest ons nog Steven Glas heel veel sterkte te wensen, die zo bleek deze week, ook de rest van het seizoen zal zijn uitgeschakeld wegens een ernstige knieblessure (al opgelopen tijdens de voorbereiding in augustus). Steven, sterkte en beterschap dus gewenst.