Wedstrijdboekje: BOL – ARC

() • 97 weergaven

De gebroeders Grimm, Hans Christian Andersen, Walt Disney, J.K. Rowling, allen schreven zij de mooiste sprookjes. Verhalen waar je je volledige fantasie in kwijt kon en verhalen die je lieten geloven in het onmogelijke. Nu lijkt er een nieuwe auteur te zijn opgestaan, een auteur die met haar prachtige verhalen moeiteloos in het bovenstaande rijtje past: BOL.

De auteur is hard op weg om naam voor zichzelf te maken in de wonderenwereld van de sprookjes. Zij laat met haar bijzondere verhalen zien dat dromen nog bestaan en dat alles mogelijk is. Zolang je er maar in gelooft. Afgelopen zaterdag werd er weer een nieuw hoofdstuk aan haar sprookje toegevoegd. Met een haast dromerige manier van schrijven, schreef zij over een overwinning op een voor BOL onverslaanbaar geachte tegenstander. En zo geschiedde het, met veel strijd, bravoure en een weergaloze sluitpost werd de koploper verslagen.

Aan het sprookje van BOL lijkt geen einde te kennen. Meerdere keren heeft BOL laten zien niet voor spek en bonen mee te doen in de eerste klasse en dat zij vastberaden is om lang in deze klasse actief te blijven. Veel heeft zij ook te danken aan een aantal hoofdrolspelers die wekelijks uitblinken.

Toch blijft de kracht dat er binnen het team een sterkere onderlinge band is dan alleen ‘’teamgenoten’’. Vriendschappen die jaren terug gaan en nog jaren zullen duren, zorgen ervoor dat dit sprookje zijn eigen ‘’er was eens…’’ heeft gekregen.

Over enkele jaren lezen wij onze kinderen dit prachtige sprookje voor. Vertellen wij ze in geur en kleur over die goal in de laatste minuut op een zonnige zaterdag, die goal die ervoor zorgde
dat het sprookje verder zou gaan dan men ooit had durven dromen. Die goal die het geloof gaf dat alles mogelijk was. Zo zal het sprookje ook vandaag weer een vervolg krijgen, tegen ARC. De club waar John Heitinga ooit ook begon aan zijn eigen sprookje. Laten wij met zijn allen hopen, dat ook deze wedstrijd weer een cliché matig sprookjeseinde krijgt: ‘’eind goed al goed’’. Wij geloven er in, u ook?

Klik hier om het wedstrijdboekje BOL – ARC van 3 november 2018 te bekijken.