Wedstrijdboekje: BOL – AFC

() • 175 weergaven

Pepernoten, speculaaspoppen, kerstballen en oliebollen. Het is weer die tijd van het jaar, je kunt de straat niet op en de supermarkt niet in of je ziet het wel voorbij komen. Eind oktober en we zijn na al die mooie zomerse dagen, heerlijke vakanties en terrasuren weer overgegaan op de orde van de dag.

Het werk stapelt zich alweer huize hoog op op het bureau en de stres neemt toe. Hoe lekker is het dan om in je achter hoofd te houden dat je zaterdag weer heen mag, dat je weer los bent van alle zorgen en dat je je weer mag gaan melden langs de lijn. De frisse oktober wind door de haren, een kop koffie in de hand en een goed gesprek met buurman Piet van om de hoek. Het is weer zaterdag. Je bent weer bij BOL. Nu de winter dus weer in aantocht is en de winterjassen weer uit de kast worden getoverd, hopen wij natuurlijk warm te worden van het spel dat BOL speelt. Vorige week moest men ondanks veel strijd en inzet echter genoegen nemen met 0 punten. Eeuwig zonde, maar niet onoverkomelijk tegen de tweevoudig algeheel amateurkampioen van Nederland uit Huizen. BOL leert iedere week weer bij in de eerste klasse en dus zal het niet lang duren, voordat er weer overwinningen zullen gaan volgen.

Laten we daar dan meteen vandaag maar mee beginnen. Tegenstander: AFC. De club uit Amsterdam was een aantal seizoenen geleden ook al de tegenstander van BOL, toen nog in de tweede klasse. Vandaag de dag ziet de wereld er iets anders uit en zullen de krachtsverhoudingen ook anders liggen. BOL zal alle zeilen bij moeten zetten om een goed resultaat neer te zetten tegen de club uit Slotermeer. Maar dat het kan spoken op het BOL complex zal AFC ook niet zijn ontgaan. We kunnen ons wat dat betreft weer gaan opmaken voor een goede pot voetbal.

Kop koffie in de hand, druk pratend en meelevend langs de kant. Want we gaan het weer ervaren, de charme van het amateurvoetbal. Geniet en we zien elkaar na de wedstrijd, wanneer koffie plaats maakt voor bier en de verhalen alleen maar sterker worden.

Klik hier om het wedstrijdboekje BOL – AFC van 27 oktober 2018 te bekijken.