BOL nog steeds op 50%

• 80 weergaven

Na één overwinning, één nederlaag en twee gelijke spelen staat BOL nog steeds op 50%.
Het begon deze middag later dan normaal, immers, de bus van Roda ‘46 had pech en men kon niet verder. Nu zijn de regels dat men een half uur moet wachten, maar die tijd was te kort om tijdig aanwezig te zijn. De teams wilden echter graag spelen en de scheidsrechter stemde in met de wens van de partijen. Roda ’46 wist voor vervangend vervoer te zorgen en zo kon de wedstrijd om 15.30 uur beginnen. Het werd een leuke partij tegen de bezoekers uit Leusden, die over een goed spelend team beschikken.
Daarentegen was BOL niet het team dat we zo graag zien spelen. Een zekere angst sloop erin tot het laatste kwartier, maar daar kom ik later op terug. Trainer Hoogland moest vele malen zijn ploeg wijzen op de nodige vechtlust. De wedstrijd werd gaandeweg wat harder, maar bleef toch binnen de perken, mede door de uitstekende leiding van scheidsrechter Turk.
Gelukkig was doelman Snoek weer van de partij, hij zou uitgroeien tot één van de beste spelers van het veld. Zo redde hij al na 2 minuten, toen hij een inzet met de voet stopte en in de 15e minuut wist hij, al liggend op de grond, de bal nog net voor de voet van een tegenspeler weg te tikken.

In de eerste helft had Roda veel balbezit. Men vond elkaar goed en beschikte over een paar snelle aanvallers. Gelukkig stak het duo Rootlieb-Biersteker in een prima vorm en men wist menig keer onheil te voorkomen.
De bezoekers kregen een aantal goede kansen, terwijl BOL via de counter maar zelden gevaarlijk kon worden. Jammer dat Rik Molenaar geblesseerd het veld moest verlaten, maar gezegd moet worden dat Dennis Rijs zich een prima vervanger toonde. Met name na de rust bracht hij met diepe passes een aantal keren BOL in kansrijke positie. Want BOL speelde na de rust beter en bij Roda sloop de angst erin, vooral omdat Sietse Brandsma op links nog wel eens door kon stoten. De trainer van de bezoekers onderkende het gevaar en verving de rechtsachter.
Maar in het laatste kwartier kwam BOL gevaarlijk opzetten. Een dieptepass van Rijs kreeg een vervolg bij Sietse, maar zijn inzet was niet hard genoeg. Ook Timon Plak slalomde weer eens door de verdediging en zijn inzet kon nog net door de doelman met de voet gestopt worden.
BOL ging nu echt strijden voor drie punten, maar had daarmee, eerlijkheidshalve gezegd, meer gekregen dan waar het recht op had.
Het mooiste moment van de wedstrijd kwam in de laatste minuut toen Sietse Brandsma al vallend een schitterende omhaal lanceerde, maar zijn inzet ging net naast, anders was het een wereldgoal geweest.
Al met al een goede uitslag die perspectief geeft. De competitie is nog jong maar de doemdenkers die beweerden dat BOL verre reizen moest maken en wellicht geen punt zouden krijgen, zijn al gestraft: gesponsorde reizen en 5 punten, mooi toch?

Na afloop kregen de scheidsrechters van BOL 1 en BOL 2 nog een attentie omdat het “de week van de scheidsrechter” was en dat hadden beiden dik verdiend.

BOL-Roda ’46 0-0(0-0)

Scheidsrechter de heer R. Turk uit Sassenheim’
Aantal toeschouwers: 300

Het bedrag van de golden goal gaat naar de penningmeester.