BOL verrast maar is (terecht) niet tevreden

() • 85 weergaven

Na de overwinning op Zwaluwen wachtte nu de uitwedstrijd in Utrecht tegen DHSC voortkomend uit een fusie met o.a. DOS en Velox. Onder de toeschouwers Wesley Sneijder die naar verluid ook nog wel eens aan ondersteuning van de club doet. Dat komt mede door het feit dat zijn broer Rodney Sneijder als aanvoerder de clubkleuren van DHSC verdedigt en hijzelf ooit in deze contreien begon.
De thuisclub mag gezien worden als één van de kanshebbers op de titel zodat BOL toch met enige angst het treffen tegemoet ging. Het bleek al snel dat de thuisclub over en aantal technische spelers beschikt en men, vooral in de beginfase elkaar blindelings vond.
Zoals al eerder gebleken is heeft BOL wel eens moeite om op gang te komen en dat werd nu al snel afgestraft toen Tommy de Klein alle gelegenheid kreeg om een hoek uit te zoeken en de bal verdween onhoudbaar voor doelman Snoek in het doel. Er waren toen zegge en schrijve 3 minuten gespeeld. Dat was even schrikken maar langzamerhand kwam BOL weer in haar spel en kwam ook tot tegenaanvallen. De achterhoede werd totaal verrast toen Bas Jonker in een vrije positie kwam maar werd aangetikt.
Scheidsrechter Gommans wees meteen naar de stip en Sietse Brandsma deed wat van hem verwacht mag worden door in de 20e minuut voor de 1-1 te zorgen. BOL schroefde het tempo op en bleef compact spelen waar de tegenstander duidelijk moeite mee had. Doelman Snoek hoefde niet eens zo veel in actie te komen omdat zowel achterhoede als middenveld goed bezet waren.

In de 2e helft was er een ander beeld in de wedstrijd. BOL werd steeds brutaler terwijl de thuisclub
het goede spel van voor de rust liet afweten.
Het enige gevaar van DHSC kwam voort uit de corners maar zo lang je die hoog voor het doel plaatst
is daar een doelman Snoek die ze daar liever heeft dan een lage inzet.
Langzamerhand nam BOL zelfs het initiatief en kreeg een hand vol mogelijkheden om de winnende treffer te scoren maar de doelman van de thuisclub hield ze overeind of de bal kreeg niet dat beslissende tikje.
De neutrale toeschouwer zag in BOL de morele overwinnaar maar dat kwam niet uit in de score.
Intussen werd de wedstrijd wat harder, mede omdat de thuisclub op meer gerekend had, maar scheidsrechter Gommans hield de wedstrijd uitstekend in handen.
Een pikant detail is het feit dat de trainer van de thuisclub zich na de wedstrijd verontschuldigde bij de BOL-trainer door te stellen dat zijn ploeg deze middag 2 punten gestolen had en een beter compliment kan je niet krijgen maar de o zo verdiende twee punten bleven in Utrecht.
Vier punten uit de eerste 2 wedstrijden is toch een basis om op door te gaan.

Volgende week weer een uitwedstrijd en dan naar Breukelen.