BOL heeft goede start in Bekercompetitie

• 97 weergaven

BOL strijdt in de bekercompetitie met AFC 34, Jong Holland en ZAP om twee plaatsen in de volgende ronde.
Het werd bij de eerste wedstrijd tegen AFC 34 een leuke wedstrijd, waarbij de ploegen elkaar aardig in evenwicht hielden.
Voor de rust kwamen aan beide kanten kansen, maar gescoord werd er niet.
Na de rust kwam BOL beter in haar spel en was nu dreigender dan voor de rust. Het kwam vlak na rust op 1-0 voor BOL, toen Dennis Rijs zich eerst op schitterende wijze vrijspeelde en uit zijn prima voorzet scoorde Bas Jonker de 0-1. Zelfs kreeg BOL een uitstekende kans op de 0–2, maar de aanval werd te ver doorgevoerd.
AFC zat ook niet stil en verscheen meerdere malen voor doelman Snoek. Uit een hoekschop kwam de thuisclub toch op 1-1 en niet veel later kwam het zelfs op 2-1. Een ieder dacht dat BOL de gelijkmaker scoorde, maar het doelpunt werd terecht wegens buitenspel afgekeurd.
Met nog 5 minuten te spelen bleef BOL combineren en had alle kans op de gelijkmaker. In de 90e minuut werd een hard schot door een verdediger met de hand gestopt, waardoor BOL een strafschop mocht nemen. Is het anders de nu geblesseerde Sietse Brandsma die de taak krijgt ze te nemen, nu nam aanvoerder René Rootlieb de verantwoording op zich en scoorde uitstekend de 2-2.
Ver in blessuretijd profiteerde Jack Schoon van een fout in de achterhoede van AFC en bracht de stand op 2-3 voor BOL.
Een goed begin, wat zijn vervolg krijgt in de wedstrijd van a.s. zaterdag, wanneer Jong Holland op bezoek komt.

0-1 Bas Jonker
1-1 AFC
2-1 AFC
2-2 René Rootlieb
2-3 Jack Schoon

Scheidsrechter de heer R. Punt uit Amsterdam