BOL moet de overwinning aan EDO laten

() • 78 weergaven

Met een hoge temperatuur probeerden zowel BOL als EDO er een leuke wedstrijd van te maken. EDO, met wat ex-profs in de gelederen, vond elkaar gemakkelijk en strafte een paar foutjes genadeloos af.
Meteen vanaf de aftrap lieten de bezoekers zien, dat ze toch wel wat wilden presteren en ze vonden het een mooi oefenduel voor het periodekampioenschap. BOL moest even achteruit, maar kwam na 17 minuten toch op 1-0 toen Martijn Ton een foute terugspeelbal onderschepte en zijn ploeg op voorsprong bracht. BOL kwam nu beter in de wedstrijd, vooral door het stuwend werk van Jack Schoon.Na een half uur spelen kwam EDO toch op gelijke hoogte door een bekeken treffer van Christiaan Opschoor. Het werd zelfs 1-2 na een fraaie combinatie door het centrum van de verdediging.
Na de rust deed BOL haar best om de ongeslagen status in de thuiswedstrijden vast te houden. EDO leek wat uitgeblust, maar was in de counter heel gevaarlijk.
Toen 7 minuten na rust Richard Yeboah na een fraaie rush voor de 1-3 zorgde, leek de wedstrijd gepeeld. BOL profiteerde van de nonchalance van de bezoekers en kwam na een assist van Sietse Brandsma op 2-3 door Bas Jonker. BOL ging er toen vol voor en kreeg en paar prima kansen op de 3-3 en zelfs meer, maar de doelverdediger van de bezoekers pareerde de inzetten op onnavolgbare wijze. Hij had overigens geluk toen hij de doorgebroken Sietse Brandsma net buiten het strafschopgebied onderuithaalde. Scheidsrechter bestrafte het met geel, waar niemand verwonderd geweest was als het rood geweest was.
Als je dan vecht voor de gelijkmaker, wordt een aanval van EDO afgerond door Bob Kemper. Het was jammer dat Koen Tros niet fit genoeg was om te spelen, maar alle hulde voor de thuisclub die er toch echt een wedstrijd van wilde maken.

We wensen EDO veel geluk toe in de nacompetitie, waar behalve EDO ook Blauw Wit -Beursbengels en ZOB aan meedoen. Natuurlijk hadden wij thuis ongeslagen willen blijven, maar het mocht de pret niet drukken.

Na afloop deelde voorzitter Jan Alex Brandsma bloemen en een elftalfoto uit aan spelers en begeleiders.

BOL-EDO 2-4(1-2)
1-0 Martijn Ton
1-1 Christian Opschoor
1-2 Bob Kemper
1-3 Richard Yeboah
2-3 Bas Jonker
2-4 Bob Kemper
Scheidsrechter de heer R.Westland uit Zwaag

De laatste Golden Goal werd gescoord in de 17e minuut, waardoor Martin Koolaard kan incasseren.