BOL laat opnieuw punten liggen

• 93 weergaven

Tegen het als laatste geklasseerde Castricum kon BOL in haar thuisduel opnieuw niet tot scoren komen. Hiermee werd een grote kans verloren om verder bij de concurrentie uit te lopen. Immers, Beursbengels kwam ook niet verder dan een gelijkspel.
BOL miste te veel kansen op een treffer. Nu kunnen we de schuld absoluut niet aan de arbitrage geven, maar voor de rust werd BOL een zuivere strafschop ontnomen toen de verdediger van de bezoekers hands in het strafschopgebied maakte. Als de bezoekers na afloop al aangeven dat ze hiermee gelukkig weg kwamen, is dat gewoon jammer. Maar de meeste teleurstelling moet bij trainer Hoogland gelegen hebben in het feit dat men met een legio aan kansen niet tot scoren kwam.
Er werd teveel de combinatie gezocht, ook voor het doel, waardoor in feite de doelman van Castricum slechts sporadisch zijn team voor een achterstand moest behoeden.

Natuurlijk is bekend dat de bezoekers niet over een technische ploeg beschikken, maar de bal, indien nodig, over de zijlijn knallen. Maar dan is het een must om de bal snel rond te laten gaan en dat ontbrak nogal.
Men kan niet zeggen dat er geen inzet was, maar je moet nu eenmaal scoren om je veldoverwicht tot winst te brengen.
Castricum geloofde meer en meer op een goed resultaat en vocht voor iedere meter. De wedstrijd werd er niet vriendelijker op, wat resulteerde in een drietal gele kaarten voor de bezoekers, terwijl ook bij BOL een gele kaart viel.

Naarmate de wedstrijd vorderde bleef men weliswaar druk houden, maar de counters van de bezoekers waren niet zonder gevaar. Vooral toen BOL een alles-of-niets-offensief aanging, kreeg Castricum meer ruimte, wat bijna nog resulteerde in een treffer toen de bal op de paal kwam.

Ook Blauw Wit-Beursbengels liet twee punten liggen tegen een ploeg uit de lagere regionen, maar wat had BOL deze middag wat meer marge kunnen nemen!
Blauw Wit-Beursbengels speelde tegen HBOK, de ploeg waar wij volgende week tegen spelen. Met nog 4 wedstrijden te gaan blijft het spannend.
Tenslotte toch nog even de opmerking dat het vreemd aanvoelde dat de scheidsrechter ook uit Castricum kwam, maar dat had geen invloed op het verloop van de wedstrijd.

BOL-Castricum 0-0(0-0)

Scheidsrechter de heer M. Kool uit Castricum