BOL verliest in extremis van Jong Holland

• 108 weergaven

Op een koud en winderig sportpark in de Alkmaarder Hout heeft BOL de punten deze zaterdag uiteindelijk in Alkmaar moeten laten. De snijdend koude, harde wind maakte goed voetbal bij voorbaat onmogelijk en het voor de supporters ook niet aangenaam om te kijken. Niettemin probeerden beide partijen er in de eerste helft het beste van te maken.
In eerste instantie was het Jong Holland dat het initiatief nam en met een paar vrije trappen van net buiten de zestien meter een paar keer gevaarlijk was voor het doel van BOL. Na ongeveer tien minuten spelen kwam BOL wat beter in de wedstrijd. Echt grote kansen kreeg BOL niet, mede door goed verdedigen van de Jong Holland-defensie, onder leiding van de bekwaam opererende nummer vier, tevens aanvoerder.
Na dertig minuten spelen was het vrij onverwacht Jong Holland dat de leiding nam. Bij een aanval over de rechterkant werd er door de BOL-verdediging onvoldoende ingegrepen. De teruggelegde bal werd door Martijn Wierenga van Jong Holland vervolgens van net buiten het strafschopgebied uitstekend langs de kansloze doelman Xander Snoek geknald. Het was voor BOL het teken om meer werk te maken van de aanvallende intenties en o.a. via Martijn Ton leidde dit een paar keer tot mogelijkheden, maar zonder doelpunten tot gevolg. Ruststand 1-0 voor Jong Holland.

Gesteund door de wind die de tweede helft schuin in de rug stond, probeerde BOL de achterstand snel ongedaan te maken. Dit lukte ook, want na vijf minuten te hebben gespeeld, werd uit een corner de bal uiteindelijk door Sietse Brandsma tot doelpunt gepromoveerd. BOL leek hiermee het tij te keren. Helaas kreeg, na een kwartier te hebben gespeeld, Bas Jonker zijn tweede gele kaart, wegens te hard inkomen op de tegenstander. Even daarvoor had hij ook al geel gehad. BOL moest met nog een half uur te spelen dus verder met tien man. Daarmee kantelde de wedstrijd weer en kreeg Jong Holland meer en meer het initiatief. Hele grote kansen kreeg Jong Holland niet, maar in de combinaties was Jong Holland beter en in de duels feller. Niettemin leek de wedstrijd op een gelijkspel uit te draaien, tot de voorlaatste minuut. De spits van Jong Holland kopte in buitenspelpositie op het doel van BOL, waarvoor grensrechter Ronald Plak ook vlagde. De bal werd door Xander Snoek over de lat getikt. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal en gaf i.p.v een vrije trap voor BOL een corner aan Jong Holland. De voorgegeven bal werd eerst weggewerkt, maar opnieuw ingebracht in de zestien meter, waarna Rik Wijnker namens Jong Holland op fraaie wijze de bal in de bovenhoek kopte, nog voor doelman Xander Snoek kon ingrijpen. Een domper voor BOL en opnieuw een achterstand, ditmaal, zo leek het, fataal met nog 1 minuut op de klok. Toch kreeg BOL nog een grote kans op de gelijkmaker in de allerlaatste minuut. Een vrije trap van Dennis Rijs vanaf het middenveld viel over de verdediging van Jong Holland en kwam bij Sietse Brandsma terecht. Hij kopte de bal echter vrij voor de keeper, geschrokken zo leek het van de gelegenheid, net naast het doel van Jong Holland. Direct hierna floot de scheidsrechter af. Een teleurstellende middag voor BOL en aanhang, maar, gezien het spelbeeld over de hele wedstrijd, geen onverdiende overwinning voor Jong Holland. Volgende week zal thuis tegen OSV geprobeerd moeten worden om deze tegenvaller weer weg te poetsen.

Jong Holland – BOL 2-1 (1-0)
30 Martijn Wierenga 1-0
50 Sietse Brandsma 1-1
89 Rik Wijnker 2-1

Scheidsrechter: de heer Idrissi