BOL herstelt zich en is meteen Periodekampioen

() • 87 weergaven

De laatste weken ging het niet zo goed meer met ons vlaggenschip. Verlies tegen ZOB en een moeizaam gelijkspel tegen AMVJ waren uitslagen die toch wel wat zorgen baarden. Vanmiddag kwam Buitenveldert op bezoek die tot dan een gedeelde tweede plaats innam.
BOL had meteen al een teleurstelling te verwerken omdat spelbepaler Koen Tros langdurig geblesseerd is. Ook Jack Schoon, die net terugkwam van een blessure, kwam tijdens de training weer tot een teleurstelling omdat hij moest afhaken.

Niet vergeten was de nederlaag van vorig jaar, toen de bezoekers al na een kwartier met 0-2 voorstonden en de voorsprong niet meer uit handen gaven. Dat scenario leek zich te herhalen toen de bezoekers al in de eerste minuut op 0-1 kwamen, bij een al of niet vermeende handsbal.
Buitenveldert rook bloed omdat zij bij een overwinning de 2e periodetitel zouden pakken.
BOL had het eerste kwartier alle moeite om de bezoekers van zich af te houden. Maar toen kwam de ommekeer. De scheidsrechter negeerde terecht het vlagsignaal van de assistent en het was Sietse Brandsma die uitstekende inschoot (1-1). Na dit doelpunt wierp BOL alle schroom van zich af en begon met fraaie combinaties de bezoekers onder druk te zetten. Vijf minuten later zette Martijn Ton de verdedigers met een fraaie schijnbeweging opzij en uit zijn voorzet scoorde Sietse Brandsma de 2-1.
Binnen het kwartier had BOL de achterstand in een voorsprong omgezet, toen na fraai voorbereid werk van Timon Plak Sietse Brandsma zijn hattrick kon voltooien.(3-1) De koek was nog niet op, want toen Sietse Brandsma zich op links vrij kon spelen en een uitstekende voorzet gaf, passeerde van Geene zijn eigen doelman, alhoewel dit doelpunt ook toegekend kon worden op naam van Martijn Ton, want die zette de verdediger zwaar onder druk.

In de tweede helft bleek al spoedig dat Buitenveldert zich nog lang niet gewonnen gaf. Via hun snelle rechterspits kwamen er steeds gevaarlijke situaties voor het doel van BOL. Overigens was tot dan de topscoorder van Buitenveldert, Donny van de Pol, uitstekend bedwongen door René Rootlieb. Toch ontsnapte deze spits na een kwartier in de 2e helft aan de bewaking en scoorde de 4-2.
Er ontstonden nu hachelijke situaties, waarbij soms met kunst- en vliegwerk een treffer moest worden voorkomen, maar ook deze middag verrichte Sander Snoek enkele fraaie reddingen, vooral als de bal hoog voor het doel kwam. De onvrede sloop er bij de bezoekers intussen in en werden beslissingen van de, overigens uitstekend fluitende, scheidsrechter Vriesenga nogal eens aangevochten.
In de slotfase had BOL geluk toen een overtreding van Dennis Rijs op de rand van het strafschopgebied werd bestraft met een vrije trap, waar de bezoekers een strafschop claimden. BOL moest het nu vooral van counters hebben en met enige zorgvuldigheid had hier meer uit kunnen komen.
Met dit resultaat is Buitenveldert op 13 punten afstand gekomen en is Blauw Wit Beursbengels de nummer 2. Na het eindsignaal vierden de spelers op bescheiden wijze hun periodekampioenschap, wetende dat dit seizoen alleen de kampioenstitel geldt. Maar alle lof aan trainer Hoogland met zijn staf, die tot nu toe een uitstekend resultaat neerzetten.
Volgende week volgt de derby tegen Jong Holland en ook dat zal een lastige klus worden.

BOL-Buitenveldert 4-2(4-1)
0-1 Martin Campbell
1-1 Sietse Brandsma
2-1 Sietse Brandsma
3-1 Sietse Brandsma
4-1 e.d. Oussama van Geene
4-2 Donny van de Pol

Scheidsrechter de heer D.R. Vriesenga uit Bilthoven,

De golden goal werd in de 15e minuut gescoord zodat (onze gastvrouw) Aleida Slot de winnaar was.