Wedstrijdverslag 11/11 (JO17-1)

• 98 weergaven

BOL JO17-1 – DTS JO17-1
Vandaag stond de beladen derby tegen dorpsgenoot DTS op het programma. BOL heeft na een goede start met 2 overwinningen de laatste 2 competitiewedstrijden verloren. De nederlaag tegen Duinrand was onnodig en tegen de verhouding in, het verlies van vorige week tegen SVW was terecht. DTS doet het beter en staat zelfs bovenaan. Vandaag was vooraf te zien dat BOL grotendeels met eerstejaars B junioren speelt en de tegenstanders, DTS dus ook, meestal met voornamelijk tweedejaars B junioren speelt wat vervolgens te zien is in de fysieke verschillen tussen de teams.
BOL kon beschikken over een bijna volledige fitte spelersgroep, alleen Seppe was nog niet hersteld. Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor DTS. Het euvel uit de voorgaande wedstrijden was nu ook weer te zien, niet scherp genoeg in de duels. De mannen uit Oudkarspel waren een stuk feller in hun spel. Uit een vrije trap kon bij de tweede paal hun spits volledig ongedekt de bal inkoppen wat een 0-1 achterstand betekende. Een paar minuten later moest laatste man Teun het veld verlaten met een bloedneus. Door deze gedwongen wissel was de organisatie heel even weg bij BOL en een hoge bal van de keeper van DTS stuitte over de verdediging van BOL waardoor de spits van DTS de 0-2 zelfs tegen de touwen kon schieten. Toch kwam BOL daarna beter in het spel. DTS leek wat gas terug te nemen en bij BOL kwamen de combinaties er weer wat beter uit en er werd wat feller de duels in gegaan. Dit resulteerde in een doelpunt voor BOL gescoord door Boet, 1-2. Daarna een gelijk opgaande strijd met nog wat kansjes over en weer maar het leek erop dat we met deze stand gingen rusten. Helaas door een misverstand in de verdediging kon in de blessuretijd van de eerste helft DTS nog een keer scoren, 1-3.
De tweede helft ging het spel over en weer en waren de beide teams wat meer aan elkaar gewaagd. Mike kreeg een grote kans op de 2-3 maar de keeper van DTS wist met een katachtige reactie een doelpunt te voorkomen. Maar zo halverwege de tweede helft wist Boet nog een keer te scoren, 2-3. Zou het dan toch nog kunnen? De mannen van BOL geloofden er echt in en zetten alles op alles. DTS begon toch wel zenuwachtig te worden. Maar helaas lukte het niet meer om de gelijkmaker nog te scoren en wist DTS de 3 punten mee te nemen naar Oudkarspel nadat de goed leidende scheidsrechter Jan den Hartigh had afgefloten voor het einde. Gezien de tweede helft had BOL wellicht een puntje verdiend maar gelet op hoe de mannen hebben gevoetbald de tweede helft komen die punten vanzelf!