Wedstrijdverslagen 04-11 (JO11-1, JO17-1)

() • 73 weergaven

JO11-1 verslaat koploper!!!
De verschillen in deze competitie zijn klein, dat bleek al in de eerdere wedstrijden. Bij alle wedstrijden in deze poule zijn er geen ‘grote’ uitslagen te bekennen. Ook BOL heeft dit ervaren: 2 keer gelijk en 1 keer verlies. Conclusie: best goed gevoetbald, maar wel 3e van onder… Zou daar vandaag verandering in komen, met koploper Limmen op bezoek? Deze ploeg heeft 4 keer gewonnen en 1 x gelijk gespeeld tenslotte.
Om 8.45 uur werd er afgetrapt op ons thuiscomplex met Sam dit keer als keeper. Afgelopen weken was al zichtbaar hoe hard de jongens voor elkaar (moeten) werken en ook nu was dit weer nodig en mooi om te zien. Vanaf minuut 1 bleek BOL niet bang te zijn voor Limmen en werd direct de aanval gezocht. Dit resulteerde in kleine en grotere kansen, maar gescoord werd er nog niet. Daarentegen was Limmen sterk en gevaarlijk in de omschakeling. Een paar snelle spelers maakten het de verdedigers behoorlijk lastig, maar met een goede concentratie werd er weinig weggegeven. 1 keer sprong een speler van Limmen achter de verdediging weg en een schot vloog richting de kruising. Maar met een werkelijk prachtige zweefduik redde Sam BOL van een achterstand.
Opletten geblazen dus…. En voor de rust gebeurde het nog 1 keer dat Sam de reddende engel was: 1 op 1 kwam hij goed zijn doel uit en via de binnenkant van zijn been rolde de bal gelukkig langs de goede kant van de paal over de achterlijn.
Voorin stond het vizier vandaag helaas niet op scherp. Dit kwam mede door de goede verdedigers die Limmen had staan. Toch was het een wonder dat BOL voor rust geen doelpunt maakte. En met een unieke tussenstand, 0-0, werd de kleedkamer opgezocht.
De tweede helft was het strijdplan hetzelfde: volle bak erin, met de verdedigers geconcentreerd op de tegenaanval! Limmen dacht vooraf wel even te winnen van BOL, die ploeg die nog maar 2 keer gelijkgespeeld had. Maar het was BOL dat op voorsprong kwam. Seger kwam mee opzetten vanuit de verdediging en waagde eens een schot van afstand. De bal ging hoog en vloog zo de goal in: wat een feest op het veld. De jongens hadden nu echt het geloof in een goed resultaat te pakken. Het spel werd er niet beter op. Het werd rommelig, ook fysieker. Limmen had enkele spelers die de emoties niet helemaal onder controle hadden, maar gelukkig heeft ook Limmen een coach die de speler dan uit voorzorg even naar de kant haalt. De kans op 2-0 was er, meerdere keren zelfs, maar nogmaals: de voorhoede was niet in staat de kansen te verzilveren. Hard gewerkt werd er echter wel.
De laatste 5 minuten zocht Limmen met volle overgave de gelijkmaker. Een paar corners en andere kansjes zorgden voor samengeknepen billen. Maar gelukkig floot de scheidsrechter uiteindelijk toch af en was de eerste overwinning in 4 wedstrijden een feit. En dit nog tegen de koploper ook! De jongens waren superblij en vlogen elkaar om de nek alssof het kampioenschap behaald was. Dat is ver weg, maar door deze overwinning nestelt BOL zich lekker in de middenmoot van de competitie.
Onder de douche waren de praatjes en de herrie niet van de lucht. Echt uitgelaten duurde het wel even voordat de laatste speler de kleedkamer verlaten had.
Volgende week wacht de nummer 2, Jong-Holland. Of misschien zijn zij wel na vandaag de nummer 1… Hoe dan ook: BOL mag weer aan de bak, thuis om 10 uur. Hopelijk kan het goede spel en de 200% inzet worden voortgezet. Vandaag was de overwinning een heuse teamprestatie! Top gedaan jongens!!!

Verdiende nederlaag voor JO17-1
Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen SVW’27 op het programma. Ezra was nog geblesseerd en Jay en Joey deden met JO15-1 mee, die hadden te weinig. We begonnen dus met 2 wissels, Sajjad en Seppe. Na de onterechte nederlaag afgelopen donderdag tegen Duinrand waren we toch wel gebrand om minimaal een punt te pakken vandaag. De tegenstander had net zoveel punten als wij dus het zou moeten kunnen. Maar vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat SVW’27 de absolute wil had om te winnen en de mannen uit Heerhugowaard vlogen er vanaf minuut 1 in. De mannen van BOL leken hier toch wel wat van onder de indruk te zijn en konden niet in hun spel komen. De kansen waren voor SVW maar scoren lukte hun de eerste minuten toch niet. Pas halverwege de eerste helft kon na een corner de bal vrij worden ingekopt, 0-1. SVW bleef vervolgens aandringen maar verdedigend konden de mannen van BOL de schade beperken en zo kon er met een 0-1 stand de kleedkamers worden opgezocht voor de rust. De tweede helft kon BOL iets meer een vuist maken maar SVW’27 bleef de bovenliggende partij. Via een zwabberbal hoog in het doel kwam SVW op een 0-2 voorsprong. BOL kreeg op het laatst nog wat kansjes maar helaas zat een eretreffer er niet in. Een 0-2 nederlaag die verdiend was, SVW’27 was beter deze middag. Volgende week de derby tegen DTS, hopelijk dan een beter resultaat.