IENTJE TOE. BIJZONDER.

() • 131 weergaven

Een bijzonder jaar en een bijzonder emotioneel seizoen.
Het is zaterdag 14 oktober. Elke zaterdag bij de kantine langs het veld missen we nog een bijzondere vriend van ons allemaal. Klaas Kruk.
Maar nu op deze zaterdag 14 oktober wordt er bijzonder aan Klaas gedacht.
Want het Klaas Krukplein is geopend in aanwezigheid van familie en vrienden. Aan de zuidkant van de kantine waar nu een mooi hek en banken zijn, en Klaas altijd aanwezig was tijdens elke wedstrijd, is nu zijn plein geopend.
Een bijzonder moment voor iedereen.
Een tastbare en zichtbare emotionele herinnering aan Klaas Kruk.
Het Klaas Krukplein is een verdiende plek en een bijzondere herinnering aan Klaas. Hier was en kwam Klaas elke week. Hier klonk zijn stem.
Dank je wel Klaas voor alles wat we met jou bij BOL mochten meemaken.

De sponsorveiling……
Op de vrijdagavond voorafgaand aan deze mooie zaterdag vond de sponsorveiling plaats in Museum BroekerVeiling. Vele leden en sponsoren kwamen op deze gezellige avond bij elkaar in het museum om de kas van BOL te spekken met bijzondere prijzen en doelen waarop je kan bieden.
Mooie en leuke dingen, reisjes en prijsjes werden aangeboden en bij opbod geveild. Er wordt royaal gegeven en geboden. De prijzen vliegen het dak uit.
Hoewel het totaalbedrag nog best wat kan oplopen, is er toch al veel binnen en toegezegd. Namelijk een totaal bedrag van ruim 18.000,- euro.
Hiermee kan weer veel worden gedaan. De bestemming is het derde veld. En het onderhoud aan de velden. Het hele Bolcomplex is eigendom van de club.
Er wordt al heel veel gedaan aan dit onderhoud door alle vrijwilligers.
Vooral aan het vele water dat bleef staan tussen velden en de kanaaldijk.
Het pompsysteem is gerepareerd. De slangen van het pompsysteem zijn nu lang genoeg om het water de veilige weg naar het kanaal mee te geven.

De mol van BOL en de 5e Colonne.
De mollen zijn vertrokken en hebben onderdak gekregen in het leegstaande pand van de naastgelegen scheepswerf. Ze hebben samen ook een sponsorveiling gehouden en het pand met z’n allen ingenomen. Een mollenfeest wat in de verre omtrek te horen was. Er lag nog eten genoeg.
We hebben ze uitgezwaaid onder leiding van Jan Boeijer. Bedankt Jan.
Een compliment ook aan de vijfde colonne. Ze mogen eigenlijk wel de zesde colonne heten nu. Ze zijn 6 dagen per week bezig op het complex. De zevende dag niet, dat weten we. Dan is het heerlijk rustig en stil.
En dan nog al het kantinepersoneel . De vrijwilligers en met name genoemd de OUDE GARDE en de JONGE GARDE, de jeugdleden, die week in week uit klaar staat aan de achter de bar. Aan de binnenkant he, wordt hier bedoeld. De buitenkant van de bar? Daar komen ze bijna niet aan toe door al het werk wat ze doen. Maar toch: We zijn trots op de complete OUDE GARDE en alle medewerkers, ook de jongeren, die vrijwillig hun tijd geven voor het succes van BOL. Ze schrikken niet eens als je 10 of 20 bier bestelt, als je ze maar afrekent.
Knap werk vrouwen en mannen al meer dan 10,20,30,40 of zelfs 50 jaar. Klasse.
Met veel plezier neem ik – elke week- in de volle kantine een IENTJE, TWIENTJE, DRIENTJE, VRIENDJE TOE. Het raakt niet op. En dan nog het rad van BOL met alle mooie prijzen en maar 150 nummers. Tja dat is ook een bijzonder moment waarop we Klaas missen.
Nog een kleine 2 jaar en dan op 29-7-2019 vieren we het 70 jarig bestaan van de CSV BOL. Gaat BOL al met pensioen dan? Nee zeker niet. Dit gaat door. We verdienen het allemaal. En in t bijzonder allen die BOL tot dit mooie moment gebracht hebben. Dank allemaal. We zijn er voor en met elkaar.
Proost . Ientje Toe.
Amsie