BOL speelt gelijk bij AMVJ

• 85 weergaven

Na een jaar in een andere klasse te hebben gespeeld, is AMVJ weer terug in 2A met veel Amsterdamse derby’s. Toen BOL enkele jaren terug debuteerde in de 2e klasse, keek club-icoon Dirk mij meewarig aan en merkte op dat BOL toch in deze klasse te kort kwam. In de volgende jaren mogen we stellen dat het spel bij BOL er duidelijk beter op is geworden, terwijl we ook mogen stellen dat de thuisclub op hetzelfde niveau is gebleven, zij het dat men nu veel feller speelt wat nogal eens ten koste van overtredingen ging.
Scheidsrechter van Klinken zal niet zijn leukste wedstrijd tot nu toe gefloten hebben, want hij kreeg nogal, al of niet terecht, commentaar over zich heen.
Gelet op de weersituatie zou men niet zeggen dat het een verhit spel zou worden, maar af en toe ging het toch harder dan toelaatbaar is. De scheidsrechter probeerde het in eerste instantie verbaal te bestraffen, maar had al spoedig door dat de overtredingen af en toe veel te hard waren. Over en weer vielen de gele kaarten.
AMVJ won dit op punten (kaarten), waarbij sommige overtredingen wel diep geel waren. Men had al spoedig door dat Sietse Brandsma de af te stoppen man was, want hij kreeg maar weinig vrijheid.
BOL kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand, toen Boldewijn een terugspeelbal onderschepte en doelman Snoek kansloos liet. Het pleit voor BOL dat men de koppen niet lieten hangen en volop ging voor de gelijkmaker. Die kwam er al snel na de openingsgoal, toen Timon Plak uit een moeilijke hoek een voorzet gaf die afgerond werd door Koen Tros. Dat gaf de burger moed en kort hierop gaf Rijs een prima voorzet af, waaruit Jan Biersteker voor de 1-2 zorgde.

Helaas was BOL meteen na de pauze niet attent, waardoor Hofstra van dichtbij de 2-2 kon intikken. Er ontspon zich nu een felle strijd voor de overwinning, waarbij de thuisclub aanvankelijk nog kansen kreeg. Aan de andere kant werd een pegel van Koen Tros maar ternauwernood gestopt door de doelman. Het laatste half uur waren de meeste kansen voor BOL, maar de afronding ontbrak.
De kritiek op de leiding was intussen niet mals, vooral toen iedereen een hoekschop voor BOL zag, maar de scheidsrechter daar een andere mening over had. Aanvoerder Rootlieb vroeg terecht om uitleg, maar kreeg een gele kaart voorgehouden. De protesten werden gesmoord in het eindsignaal.
Het werd dus een gelijk spel, maar trainer Hoogland zal zeker geconstateerd hebben dat Freek Poortvliet ook deze middag prima en met veel inzet speelde.

AMVJ-BOL 2-2(1-2)
Devery Boldewijn 1-0, Koen Tros 1-1, Jan Biersteker 1-2 en Lucas Hofstra 2-2

Scheidsrechter de heer van Klinken uit Wijk bij Duurstede