Wedstrijdverslagen 30/9 (JO09-1, JO11-1)

() • 196 weergaven

JO9-1 wint spannende pot bij JVC
Na de zware thuiswedstrijd van vorige week (9-5 verlies tegen Duinrand S) gingen we dit weekend al voor dag en dauw op pad richting Juliandorp. Voor de wedstrijd tegen JVC. Met in de gelederen onze nieuwe keeper Jayden (hij is nog net voor de transfer deadline voor een “Neymar-achtig” bedrag gekocht van JO9-2). De wedstrijd (op kunstgras) begon gelijkwaardig, met soms harde duels. Het leek er op dat het best weleens een zware dobber zou kunnen worden. Dat bleek te meer toen de scheidsrechter een intrap van JVC (die vanaf de zijlijn in één keer achter Jayden werd geschoten) onterecht goedgekeurde. En toen BOL even later tot twee keer toe een penalty werd onthouden. Eerst werd Julius onderuit gekegeld vlak voor het doel van JVC en later sloeg een verdediger de bal per ongeluk als een volleerd keeper uit het datzelfde doel weg om een doelpunt te voorkomen. Ondertussen golfde het spel op en neer. Zelf misten we meerdere goede kansen op een doelpunt. Dat gold evenzeer voor JVC, maar Jayden en onze verdediging hielden knap stand. Waardoor de ruststand een ongelukkige 0-1 was. Of toch niet….? In de rust bleek dat de scheidsrechter de treffer van JVC alsnog had afgekeurd. Het stond dus nog 0-0. Een mooie opsteker. En voor onze jongens het sein om na de limonade een tandje bij te schakelen. Er werd gevochten als leeuwen, iedereen hielp met aanvallen en verdedigen. Een van de verre uittrappen van Jayden resulteerde al snel in de 1-0 voor BOL. Maar enkele tellen later was het alweer gelijk. In het vervolg van de tweede helft kreeg BOL duidelijk het overwicht. Achterin hielden Jayden, Fedde en Tip de boel goed dicht. Julius, Hidde en Gijs waren de baas op het middenveld. En voorin stonden Jelte, Nova en Dylan op scherp om voorzetten te geven of af te ronden. Met als resultaat een knappe 5-1 overwinning. Hoewel Hidde en Tip samen de complete doelpuntenproductie verzorgden, moet benadrukt worden dat deze goede uitslag het gevolg is van een uitstekende teamprestatie. Goed gestreden mannen!

Gelijkspel na zware wedstrijd bij JO11-1

Vanmiddag werd er hier en daar veel afgelast wegens de vele regen in korte tijd. Maar gelukkig ging de wedstrijd van JO-11 wel door. We zijn door de KNVB na de monsteruitslagen van de eerste wedstrijden hoger ingedeeld: in de 2e klasse, het niveau waarin dit team thuishoort. In deze competitie is pas 1 ronde gespeeld, dus we konden vanmiddag mooi aanhaken. Er stond een uitwedstrijd tegen Reiger Boys in Heerhugowaard op het programma. Dat is daar in de middag, dus ‘s ochtends liepen alle jongens zich enigszins te vervelen natuurlijk. Maar goed, op een nat veld werd er kwart voor twee afgetrapt. Boaz was de keeper vandaag. We hebben er vier tenslotte, ze rouleren iedere week. Wat een luxe…

BOL schoot uit de startblokken en combineerde zich snel naar voren. Reiger Boys stond met de rug tegen de muur en binnen 10 minuten stond het 3-0. Jesse scoorde zefs met links!!! Maar Reiger Boys toonde veerkracht: het team vocht zich terug in de wedstrijd en met een prachtig schot in de kruising werd het 3-1. Het spel golfde heen en weer. De verdedigers moesten echt aan de bak, konden niet aan aanvallen denken. Seger, onze ‘laatste man’ was een echte terriër. Veel ballen werkte hij vakkundig weg. Iedereen werkte hard om er met elkaar het beste van te maken. Toch gingen we rusten met een 3-2 voorsprong. De linksbuiten van Reiger Boys werkte zich knap voorbij de verdediging en schoot van dichtbij onberispelijk raak.

De ruststand was wel terecht. Het ging gelijk op.

De tweede helft was zwaar! Reiger Boys rook zijn kans om een 3-0 achterstand weg te werken. Ook hadden ze een andere verdediger op Bonne gezet, zodat hij niet weer overal langs denderde. Dat deden ze slim. De 3-3 kwam vrij snel en toen werd het pas echt spannend. Er werd met man en macht verdedigd. Sam en Tjeerd waren als backs echte kilometervreters. Ze waren beiden in topvorm en zorgden ervoor dat er geen hele grote kansen meer weggegeven werden. Maar BOL kreeg ook niet veel kansen meer. Een schot van Bonne ging recht in de handen van de keeper en aan het einde was er nog een kans voor Jitse. Helaas werd het geen 4-3 voor BOL. Het bleef gelijk en eigenlijk kon iedereen daar prima mee leven. De regen zette nog even flink aan en kletsnat werd de kleedkamer opgezocht. De wastas zag eruit alsof de jongens een week op het veld hadden gestaan… Het was een mooie wedstrijd en wat was het fijn dat de tegenstander van gelijk niveau was!