Wedstrijdverslagen 17 sep (JO9-1)

• 104 weergaven

JO9-1 wint overtuigend van FC Uitgeest
Zaterdag 16 september speelde JO9-1, na 2 afgelastingen, dan eindelijk zijn eerste (beker)wedstrijd van het nieuwe seizoen. Omdat de thuiswedstrijd op de verzadigde velden van BOL ook nu niet mogelijk was, had tegenstander Uitgeest ons uitgenodigd op hun kunstgrasveld te komen spelen. Op die uitnodiging gingen we uiteraard graag in.
De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen betekende ook een kennismaking met de nieuwe voetbal-regels van de KNVB. Een gehalveerd veld en één speler minder. Niet meer ingooien, maar indribbelen (vanaf de zijlijn en bij corners). En wanneer mag de keeper de bal nu wel en wanneer mag de keeper niet vanuit de hand wegschieten? Dat was best nog even wennen.
Het belette de mannen niet om fanatiek ten aanval te gaan. Nova stond de eerste helft in de goal. Een aantal vloeiende aanvallen begon bij verdedigers Fedde en Tip. Middenvelders Gijs, Hidde en Julius verzorgden de aanvoer naar de aanvallers Dylan en Jelte. Goed samenspel resulteerde al snel in doelpunten van BOL. Nova, die weinig te doen had, bracht bij de zeldzame aanvallen van Uitgeest prima redding. Het resulteerde in een ruststand van 0-3.
Na de limonade was Fedde de keeper en speelde Nova mee. BOL ging op dezelfde voet verder. Hoewel het spel naar verloop van tijd wel wat rommeliger werd, maakte BOL er snel een paar goaltjes bij. Omdat ook Fedde zijn doel schoon hield, werd de eindstand van de sportieve wedstrijd: 0-9!
Mooi om te zien dat iedereen zijn best deed om mee aan te vallen en mee te verdedigen en om zo goed mogelijk over te spelen. Dit was terug te zien in de lange lijst van doelpuntenmakers. Bijna iedereen pikte zijn doelpuntje mee. Goed gedaan mannen. Volgende week hopelijk de eerste echte thuiswedstrijd.