Wedstrijdverslagen 9 sep (JO11-1, JO17-1)

() • 117 weergaven

BOL JO-11 paar maten te groot voor St. Boys

De wedstrijden bij BOL waren allemaal afgelast. Gelukkig moesten de JO-11 uit naar Sint Maarten en deze wedstrijd ging gelukkig wel door. De tweede wedstrijd in de beker na vorige week een dikke overwinning gepakt te hebben. Hoe zou het vandaag gaan? Het veld lag er prachtig bij! De zon scheen, weinig wind, kortom: heerlijk voetbalweer. Jitse was vandaag de keeper. Sam, Seger, Tjeerd en Jelle waren de verdedigers, Stijn, Bonne, Boaz en Zepp waren de aanvallers. Natuurlijk met wissels, want we waren met z’n negenen tenslotte. De tegenstander was vooraf al bang, want de scheids was 20 minuten te laat… Toch werd om 11.50 uur eindelijk afgetrapt en hoopten we mooi samenspel te zien. Nou, beste lezer: dat gebeurde!!! Op de training is daar afgelopen week hard op getraind, vorige week waren er mooie aanvallen en combinaties te zien, maar hoe de jongens nu startten was weergaloos. Tikkie-takkie van de bovenste plank. Verdedigers die goed inpassten naar de aanvallers, backs die mee opkwamen, één-tweetjes: een genot voor het oog. Het eerste doelpunt bleef ook niet lang uit. Bonne vloog op rechts er weer vandoor, was niet zelfzuchtig en gaf strak laag voor en Boaz kon eenvoudig de 0-1 intikken. “Tien, tien, tien…” zongen alle ouders langs de kant (van BOL dan). Maar dat was erg voorbarig, want St. Boys zocht stoer de aanval en maakten schitterend gelijk door een pegel in de linkerbovenhoek te knallen. Jitse was kansloos! 1-1 dus. Zou het dan vandaag echt spannend gaan worden? Moest BOL vol aan de bak voor de punten? Nou, BOL ging vol aan de bak, maar dwong zeer verdiend een ruime voorsprong af: Seger kwam mee op als verdediger en schoot heerlijk raak in het dak van het doel, Zepp werkte een corner binnen. Vervolgens hielp de tegenstander een handje door twee keer een corner in eigen doel te werken. Zepp was heerlijk op schot en maakte met een individuele actie een mooi doelpunt. Boaz vond ook nogmaals het net en zo was de ruststand 1-8… BOL was in topvorm, ook al was de tegenstand niet helemaal top. Het is een compliment voor de ploeg dat ze bleven combineren en elkaar daar ook in bleven coachen. Sam, onze aanvoerder, leidde de verdediging door stevig iedereen scherp te houden. In de tweede helft stoomde BOL door. Jelle maakte zelfs twee doelpunten achter elkaar: eerst een mooie kopbal uit een corner en daarna een schot uit weer een corner. Helaas was er één in het verkeerde doel….maar dat mocht de pret niet drukken. Daarna was het Zepp-time: een heuse hattrick van zijn kant. Hij trakteert graag, want van de laatste wedstrijd vorig seizoen had hij nog een traktatie mee. Het is namelijk afspraak in het team dat wie een hattrick scoort (een zuivere) moet trakteren. Bakken maar, Zepp!!! Tjeerd maakt het laatste doelpunt en beloonde daarmee zichzelf voor een goede wedstrijd als links-/rechtsback. De eindstand was 2-16. Jitse heeft het niet druk gehad vandaag, maar mocht met de penalties nog even vol aan de bak. Volgende week wacht Velsenoord. Ook zij hebben de eerste 2 wedstrijden in de beker gewonnen, dus we hopen op een mooie wedstrijd vol strijd het BOL-complex

Weer verlies voor JO17-1

Vandaag de tweede bekerwedstrijd, nu tegen VSV uit Velserbroek. We wilden vandaag proberen om met een ander systeem (4-4-2) te gaan voetballen. Voor de wedstrijd hebben we goed besproken wat je hierdoor anders moet doen en met die informatie gingen de mannen het veld in. De tegenstanders waren grotendeels een jaartje ouder wat te zien was aan hun fysiek. De eerste helft was het voetballend toch nog wel wat wennen, aan het nieuwe systeem en aan het natte en gladde veld. Toch kon BOL goed meekomen met VSV en waren er kleine kansjes over en weer.  Helaas kwam zo halverwege de eerste helft een middenvelder van VSV slalommend de verdediging van BOL door en kon de bal in de verre hoek binnen tikken, 1-0. Met deze stand gingen we de rust in. In de tweede helft was het spel van BOL bij vlagen erg goed, er werd heel goed overgespeeld, er werd hard gewerkt maar het geluk zat toch niet echt mee. Een  aantal goede kansen gingen of net naast of werden gepakt door de keeper van VSV. Doordat BOL veel op de helft van de tegenstander was te vinden lag er veel ruimte achter de verdediging van BOL. Uit een van de counters van VSV wisten ze uiteindeljk de 2-0 te scoren. Helaas was dit ook de eindstand. Toch een goed gevoel aan deze wedstrijd over gehouden want vooral de tweede helft speelden de mannen bij vlagen goed voetbal en was een gelijkspel zeker verdiend geweest.