Wedstrijdverslagen 02 sep (JO17-1, JO11, JO10-2)

() • 108 weergaven

Moeizaam begin JO17-1

De mannen van JO17-1 moesten vandaag voor de beker aantreden tegen HBC uit Heemstede. Na 2 trainingen moesten ze er klaar voor zijn. We begonnen in de vertrouwde 4-3-3 opstelling maar wel met een aantal spelers op een andere plek dan waar ze gebruikelijk spelen. In het begin was dit wat onwennig voor sommigen. Daarnaast was HBC ook een goede tegenstander. Al vrij snel konden ze de 0-1 binnen schieten. BOL speelde een beetje onrustig en koos vrij snel voor de lange bal. Hierdoor zag het spel er onrustig uit en kwam BOL niet echt aan combinatievoetbal toe wat ze in principe wel goed kunnen. Iets rustiger spelen en meer van achter opbouwen is een aandachtpunt voor de volgende keer. Zo halverwege de eerste helft was er balverlies op het middenveld waardoor HBC vrij gemakkelijk de 0-2 binnen kon schieten, niet geheel tegen de verhouding in. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft een gelijk spelbeeld, HBC het betere team maar BOL kon toch nog wel en paar kansjes creëren. Helaas wist BOL deze kansen niet te benutten maar ook HBC wist in de tweede helft niet meer te scoren. Zo ging de eerste wedstrijd verloren tegen een betere en sterke tegenstander.

BOL JO11 voortvarend van start

Hè, hè, eindelijk is de zomerstop voorbij!!! Wat hebben onze jongens zin in het nieuwe seizoen. Met een nieuwe trainer, Ole Vollbehr, en dezelfde 10 spelers als vorig seizoen, werd vandaag de eerste wedstrijd in het bekertoernooi gespeeld: thuis tegen Zwaluwen 30 uit Hoorn. De grasvelden zagen er weer prachtig uit, mooi natgeregend door een flinke plensbui rond 7.00 uur.

We startten met Sam in het doel. Tjeerd, Seger en Boaz vormden de verdediging, Stijn en Jesse het middenveld en Bonne in de spits. Jelle, Jitse en Zepp moesten even geduld hebben.

BOL vloog uit de startblokken: Jesse ging goed door aan de rechterkant, joeg de bal in de kruising en bracht zo in de eerste minuut BOL op voorsprong. Het voert te ver om alle goals tot in detail te beschrijven, want de eindstand zal ik vast verklappen: 13-3!!!

Het was duidelijk zichtbaar dat dit team op elkaar is ingespeeld en dat dit met de tegenstander niet het geval was. Vooral op links was het smullen: Boaz, Jesse en Stijn vonden elkaar prima en dit leverde mooie combinaties op en zeker ook doelpunten. Maar ook Zepp liet van zich horen met een fraaie kopbal uit een corner. Seger was achterin wederom de rots in de branding. Bonne was met 4 doelpunten aardig op schot: iedereen deed het goed.

Natuurlijk: de tegenstand was een stuk minder dan gewenst, maar zo voor een eerste wedstrijd was dat best effe lekker!

De eerste helft was wervelend, de tweede wat rommeliger, maar ook toen scoorde BOL 5 keer, dus de coaches zijn erg tevreden met de start van dit seizoen! Op naar volgende week: uit naar Sint Maarten!

BOL JO10-2 – Vrone

Zaterdagochtend 2 september, de allereerste wedstrijd, een beker wedstrijd voor JO-10-2.
De eerste training was een training die op het lijstje gaat, die vergeten we niet snel weer, het regende flink! Maar dat mocht de pret niet drukken. De jongens waren er klaar voor. Het gehele team was niet compleet, de zomervakantie is nog niet helemaal afgelopen. Tip, Dylan en Gijs kwamen het team verstreken. Gehuld in nieuwe tenues liepen de mannen vol zelfvertrouwen het veld op. Een wedstrijd tegen Vrone JO-10-5.  Jannes en Rene namen de taak van coach op zich. Tactisch verdeelden ze zich aan de kant. Jannes sprak de spitsen en middenvelders aan, Rene zorgde voor de achterhoede en de keeper. De aanwijzingen volgden elkaar goed op. De kansen leken eerst op hand van BOL te zijn, maar al snel was het 0-1 voor Vrone. De volgende tegendoelpunten vielen snel. Het was bijna niet meer te tellen. De stand tijdens de rust was 2-4. Waren ze verloren? In de kleedkamer werd het team goed opgepept en heeft de limonade voor de nodige energie gezorgd. Ze gingen er weer voor. De aftrap werd genomen en ze probeerden het doel te bereiken, maar helaas, had ook nieuwe energie gekregen en gingen ook voor een hoog doelsaldo. Het was al snel 2-6.
Maar opgeven was geen optie en ineens…. 3-6, 4-6, 5-6, 6-6. Het publiek aan de kant hoopte al snel dat de scheids af zou fluiten. Het moest toch bijna tijd zijn?
En dan ineens, drukte voor het doel van Vrone, zou het dan toch? Nog een doelpunt voor BOL! 7-6. En daar klonk het fluitje van de scheids, gewonnen! Wie had dat gedacht. Drie punten in the pocket! Tip, Dylan en Gijs bedankt voor jullie geweldige acties in het veld. Mochten JO-10-2 nog een keer te kort spelers hebben, dan mogen jullie altijd weer meespelen.  Jannes en Rene, fantastisch hebben jullie de mannen gecoacht.

Team JO-10-2