JO11 door in DEEN cup!

() • 111 weergaven

Vrijdagavond mocht JO11 in het stadion van Volendam voor de eerste-divisie wedstrijd Volendam-De Graafschap hun wedstrijd spelen om de DEEN cup. De tegenstander was Con Zelo uit Waarland, dus een echte derby. Helaas konden Boaz, Stijn en Bonne niet mee doen en ook waren de coaches Peter en Ole niet aanwezig. Gelukkig wilde de oud-coach Erik de begeleiding wel doen en wilden Sam E en Floor uit het zeer succesvolle MO13 team graag mee doen. Voor de wedstrijd moesten er penalties worden genomen zodat bij gelijke stand in de wedstrijd er wel een winnaar was. Na een bloedstollende serie waar bijna iedereen aan de beurt kwam moest BOL het onderspit delven en moest de wedstrijd dus worden gewonnen.
BOL begon met Jelle in het doel, achterin Seger, Sam D en Tjeerd, op het middenveld Zepp en Jesse en voorin Jitse. De dames Floor en Sam E begonnen in de wissel. Het spel ging over en weer maar BOL was toch de betere partij, BOL was feller, kon goed de bal over spelen en drong aan richting het doel van Con Zelo. Na ongeveer 10 minuten spelen rukte onze laatste man Seger op mee naar voren en vuurde op het doel. Het leek geen onhoudbaar schot maar de keeper van Con Zelo had er toch zoveel moeite mee dat de bal net over de doellijn rolde, 1-0. BOL bleef de betere ploeg, achterin stond het als een huis, op het middenveld werd goed overgetikt en voorin bleef BOL gevaarlijk. Ook de meiden deden lekker mee. Na weer een mooie aanval wist Con Zelo de bal tot corner te verwerken maar uit de corner van Jesse wist Sam D de bal hard binnen te schieten, 2-0. Na een paar mooie kansen van Floor, Jitse en Sam E wist deze laatste de bal nog een keer hard op doel te schieten. Helaas stopte de keeper de bal maar Sam D was er als de kippen bij om met zijn linkervoet zijn tweede doelpunt te maken, 3-0. Dit was tevens de eindstand, wat betekent dat BOL JO11 nog een keer terug mag komen voor de tweede ronde in de DEEN cup wat een uitstekende prestatie is.