Wedstrijdverslagen 6 mei (JO10-1)

• 120 weergaven

JO10-1 neemt revanche met galavoorstelling tegen AFC

De laatste competitiewedstrijd was vandaag een feit: thuis tegen AFC. Kampioen worden kon niet meer, maar 3e worden nog wel. En AFC stond maar 2 puntjes achter ons op de 5e plaats, dus bij een verlies zakten de jongens van BOL naar de vijfde plek. Genoeg om voor te strijden dus!

Met Boaz op doel, Sam, Zepp en Jelle in de verdediging en Stijn, Jitse en Bonne in de aanval kwam BOL bij de aftrap. Seger en Tjeerd begonnen aan de kant. Omdat de scheids te laat was, nam Erik de fluit in zijn mond en zo kon er toch om 8.45 uur afgetrapt worden. Eerder dit seizoen hebben we geoefend tegen AFC en werd er verloren. AFC kan een prima balletje trappen, maar BOL ook en zodoende ging de eerste helft behoorlijk gelijk op. Het was AFC dat de leiding nam door een corner op een fraaie manier binnen te werken: een korte corner werd bij de eerste paal achter het standbeen binnen getikt. Het was een fraai doelpunt, maar BOL ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er ook: Bonne is altijd een gevaar aan de rechterkant. Waarschijnlijk ziet de linksback van AFC nu nog scheel van het dollen. Bonne ging er aan alle kanten langs. De gelijkmaker was ook van zijn voet: het trok op zijn “Robben” naar binnen en schoot met zijn linker de 1-1 tegen de touwen. Een mooi doelpunt! AFC bleef evengoed gevaarlijk en Boaz moest dus regelmatig aan het werk, bijvoorbeeld door een kopbal keurig klem te vangen. Het spel van Seger was opvallend en zeker noemenswaardig: Seger is een echte verdediger die snel is, zijn lichaam steeds beter gaat gebruiken en dus ook niet vies is van een schouderduwtje hier en daar. Hij speelde een hele goede wedstrijd! Maar dat deed iedereen eigenlijk: Tjeerd begint zich steeds beter als back te ontwikkelen, Zepp (onze top-judoka) speelt altijd op zijn Edgar Davids: lekker fel en agressief op de goede manier. En zo kan ik iedereen wel opnoemen. In de loop van de eerste helft gingen de aanvallen steeds beter lopen. Toch kwam hier niet de 2-1 uit. Die kwam, alweer, door Bonne. Hij onderschepte een foute uittrap van de keeper en schoot onberispelijk raak! 2-1 dus! De mooiste aanval kwam op slag van rust: over rechts over 4 of 5 personen kwam de bal bij Jitse. Helaas schoot hij net naast, maar de aanval was een plaatje! En zo werd de kleedkamer opgezocht en werd besloten op dezelfde manier door te gaan.

Maar BOL besloot er zelfs een schepje bovenop te gooien. En het was Zepp-time!!! Hij maakte een onvervalste hattrick. De 3-1 was na een aanval via Bonne en Sam. Zepp rondde keurig af. Ook de 4-1 was een aanval over 5 of 6 mensen. Het liep als een trein en Zepp rondde deze aanval alweer prima af. Zijn 5-1 was de ‘lelijkste’: via zijn borst/buik/kont frommelde hij de bal in het doel. Wat de aanval bij dit doelpunt was, is de schrijver even ontschoten. Het ging ook zo snel…

Met 5-1 op het scorebord wilden er meer spelers een doelpuntje meepikken. Stijn probeerde een paar keer van afstand een doelpunt te maken, maar dit lukte helaas niet vandaag. Ook Sam, een echte verdediger, mocht het voorin proberen. Maar Erik constateerde dat een Dalmolen toch vooral een verdediger is… Sam lukt het niet een doelpuntje te maken. Seger daarentegen lukte het wel. Hij stoomde mee op en tikte een voorzet van Bonne keurig in het net.

AFC deed nog wel wat terug en maakte de 6-2. Maar BOL denderde door: Bonne maakte zijn vierde van de dag door heerlijk te soleren en het ook nog mooi af te maken: 7-2! Zepp maakte ook zijn vierde: een vrije trap die er nooit in had mogen gaan verdween toch in de hoek. Verbaasd stak Zepp zijn handen maar in de lucht om de 8-2 te vieren. Dat AFC nog de laatste treffer van de wedstrijd te maakte was voor de statistieken. Ze kregen ook een zee van ruimte, want alle verdedigers liepen voorin…

BOL heeft goed gespeeld vandaag. Zeker de tweede helft was genieten! Helaas is de competitie en wordt BOL 3e of 4e, dat is nog even afwachten. De jongens kunnen trots zijn op hun spel van vandaag: er stond een team! Nu nog 2 toernooitjes en natuurlijk de Nacht van BOL! Het is een prachtig seizoen op deze manier!