Wedstrijdverslagen (O13-1 & O10-1)

• 136 weergaven

BOL JO13-1 maatje te sterk voor Duinrand JO13-1
Vandaag stond de terugwedstrijd van het tweeluik met Duinrand uit Schoorl op het programma. De uitwedstrijd werd ongeveer een maandje geleden na goed spel van BOL uiteindelijk nipt verloren met 4-2. Maar zoals is gebleken dit seizoen is BOL thuis een lastig te nemen horde. Zo ondervond ook LSVV twee geleden aan den lijve. Waar ze thuis BOL nog aan de kant hadden gezet werd LSVV op het thuisterrein van BOL getrakteerd op een lesje in gretigheid, scherpte en teamspirit en hadden ze niets in te brengen tegen een wervelend BOL. Duinrand was dus gewaarschuwd voor de uitwedstrijd op het BOL complex waar BOL zich ook nog eens gesteund weet door een vaste kern van trouwe supporters. De jongens waren op tijd aanwezig en werden alvorens de spieren te gaan opwarmen getrakteerd op een tactische bespreking met de bijbehorende motiverende teksten om ze deze ochtend nog een extra zetje te geven. Alhoewel coach Rene deze ochtend de assistent-coach Ron moest missen nam hij met een ontspannen maar wel gefocussde blik plaats in de dug-out. Het thuispubliek was deze ochtend nog niet in grote getalen komen opdagen op deze toch nog best frisse ochtend. Misschien deden ze zich nog te goed aan een warm kopje koffie en pepten ze zich op om met dit frisse weer met ook nog een vieze motregen langs de lijn te gaan staan. Want hoewel de lente zich deze week even leek aan te dienen was het vandaag voor de supporters toch echt een must om met een winterjas en een paraplu hun team langs de lijn toe te juichen. BOL werd er zelf overigens niet warm of koud van en de jongens gingen vol uit de startblokken. Het leek een kopie van de eerste minuten van de thuiswedstrijd 2 weken geleden tegen LSVV. De tegenstander werd al vroeg onder druk gezet en er werd strak op de man verdedigd. Omdat Duinrand op een enkeling na het niet moet hebben van de technische kwaliteiten maar van het fysiek was het zaak ze weinig ruimte te geven. Dit werd heel goed gedaan. BOL had voortdurend initiatief in de beginfase zonder overigens echt heel gevaarlijk te worden voorin. Maar door de beweeglijkheid en technische verfijndheid voorin kwam er steeds meer ruimte om de tegenstander proberen uit te spelen. De verdediging van Duinrand kon met veel moeite Yannick en Tino uit het strafschopgebied houden en het gevaar indammen. BOL heeft echter ook de beschikking over een paar verdedigers die naast heel sterk verdedigen ook nog een verwoestend schot hebben. Davey die de rechtsbuiten van Duinrand helemaal in de tas had was mee naar voren gegaan bij een hoekschop. Met een mooi ingestudeerde korte hoekschop kon Davey aanleggen rond de rand van het strafschopgebied. Met een snoeihard en heel goed geplaatst schot was de keeper kansloos en suisde de 1-0 hoog in het net! BOL blaakte van het zelfvertrouwen en ging verder op de ingeslagen weg. Nu was het Stijn die ook vandaag weer zijn veelzijdigheid toonde. Achterin de gaatjes dicht lopen en voorin ook voor gevaar zorgen als het kon. Stijn speelde zichzelf goed vrij met een schijnbeweging en schoot vervolgens hard en droog laag in de hoek. De keeper van Duinrand moest andermaal vissen, 2-0. BOL bleef geconcentreerd doorspelen. Noah was samen met Tim op links een sterk duo en wist voor aanvoer vanaf de linkerflank te zorgen. De verdediging van Duinrand had de grootst mogelijke moeite BOL terug te dringen. De bal kregen ze ook niet goed weg uit de verdediging , Anne pikte de pal op en ook hij liet zien een mooi schot in de benen te hebben. Het schot ging als een raket richting het doel maar de keeper stond goed opgesteld en leek de bal eenvoudig te kunnen pakken. Totdat Yannick ,bedoeld of onbedoeld, de gelanceerde raket van Anne de andere hoek in stuurde met een handige en vluchtige voetbeweging. De keeper was totaal kansloos en Duinrand keek tegen een 3-0 achterstand aan. Aan de rechterkant liep het ook als een trein. Koen werd steeds goed in stelling gebracht door Tjibbe en kon met zijn goeie passes voor de goal voor onrust zorgen in de verdediging. Ruben hoefde zich op het doel van BOL alleen maar te beperken tot een paar ballen oprapen en zo nu en dan een terugspeelbal van Tjardo terug het veld in schieten, Tjardo liet weer eens zien waarom hij ook wel de nieuwe Wim Jonk wordt. Door zichzelf steeds weer goed op te stellen gaf hij de sterke een boomlange spits van Duinrand iedere keer het nakijken. De nummer 9 van Duinrand wist zich geen enkele keer vrij voor het doel van Ruben te spelen. Ook bij de opbouw was Tjardo veel betrokken en zette hij de lijnen uit naar voren. Collectief stond BOL ook als een huis. Iedereen werkte hard voor elkaar en de aanvallen gingen over veel schijven. Het laatste station was ditmaal Tino die met zijn vele loopacties de wat logge grote verdedigers van Duinrand vaak het nakijken gaf. Nu kon hij na een goeie combinatie met Jochem de trekker overhalen. Met een droog en geplaatst schot had de keeper weer het nakijken, 4-0. Na de rust werd het drukker langs de kant. In de kantine werd uiteraard lovend gesproken over de ijzersterke eerste helft van BOL en dit trok meer toeschouwers langs de lijn ondanks de regen die nog niet was opgehouden. In de tweede helft ging BOL op dezelfde wijze verder. Duinrand probeerde met de moed der wanhoop onder de ijzeren greep van BOL uit te komen maar het lukte simpelweg niet. BOL liet de teugels ook niet vieren en bleef gedisciplineerd spelen en loeren op meer doelpunten. Anne haalde net als in de eerste helft uit en ditmaal was het onmogelijk dat iemand er nog een voet tegen kreeg, laat staan dat de doelman er iets mee kon. De bal vloog tegen de touwen en het zou niemand hebben verbaasd als de bal dwars door het net was gegaan. 5-0. Het veld werd daarna groter, BOL leek zich bewust ietsjes te laten terugzakken en gaf iets meer ruimte aan de tegenstander. Dit zonder overigens gemakzuchtig te worden. Het leek een uitgekookte tactiek van coach Rene. En inderdaad, BOL kon er snel uitkomen een paar keer en kreeg een paar goede kansen die net mis gingen. Uiteindelijk was het Yannick die zichzelf in stelling bracht met een mooie kapbeweging in de 16 meter en hard in de hoek de bal binnen schoot. 6-0. Duinrand wilde heel graag nog een eretreffer maken maar het leek ze niet gegund. De bal werd hard ingeschoten in een overvol strafschopgebied. Ruben was de bal kwijt maar zag Davey de bal van de lijn weghalen. Het tekende de kracht van BOL vandaag, als een hecht team werd er gespeeld en iedereen was belangrijk. Een duidelijke uitblinker kon er ook niet aangewezen worden. Yannick zorgde voor nog meer pijn voor Duinrand maar voor een nog grotere vreugde voor de BOL-fans. Met zijn lichtvoetigheid was hij een ware plaag voor de defensie, nu belandde hij links in het strafschopgebied hij schoot de bal hard richting doel, de bal leek voor het intikken voor Menno maar werd door een verdediger zo aangeraakt dat de bal al het doel in ging, 7-0. Duinrand probeerde toen nog wanhopiger een tegentreffer te maken. Maar BOL had daar weinig zin in om aan mee te werken. De hoekschop die volgde op een goede redding van Ruben kon echter door de spits die uittorende boven de BOL verdedigers achter Ruben gekopt worden. Het mocht de pret niet drukken, de wedstrijd was gespeeld en zonder meer was het een van de betere wedstrijden van dit BOL team. De regen was inmiddels gestopt, de scheidsrechter floot af. 7-1 stond er op het scorebord . Het was een terechte eindstand en hier was niets op af te dingen. Tevreden en onder een welverdiend applaus verlieten de spelers en coach het veld.
Goed gedaan mannen en op naar Egmondia volgende week!

BOL JO10 verliest nipt
Op deze druilerige zaterdag mochten de jongens van JO10 thuis opdraven tegen Kolping Boys, nog ongeslagen na drie wedstrijden. Sam was de keeper, en zonder Zepp speelden we dus met twee wisselspelers. De startopstelling: Jelle, Jesse en Boaz in de verdediging, Bonne, Jitse en Stijn in de aanval. Tjeerd en Seger begonnen aan de kant. Het ontliep elkaar gedurende de wedstrijd niet heel veel. De ploegen deden weinig voor elkaar onder en het was Jitse die de score opende. De keeper keerde een schot en Jitse was er als de kippen bij om de bal de goal in te rossen: 1-0!
Maar Kolping Boys stroopte de mouwen op en ging fanatiek op jacht naar de gelijkmaker. Sam moest een paar keer goed ingrijpen en ook de lat werd een keer geraakt. Uiteindelijk werd de 1-1 toch gemaakt. Bonne ging vervolgens 1 op 1 op de keeper af, maar helaas werd de voorsprong niet genomen. Daarentegen werd het snel 1-2 en 1-3 omdat Kolping Boys goede schoten van afstand in huis had. Nu kregen ze ook wel alle ruimte en tijd van de BOL-spelers om lekker aan te leggen…sommige jongens keken te afwachtend toe. Maar gelukkig: vlak voor rust kreeg BOL nog een corner en lukte het Seger om de spanning terug te brengen. Met 2-3 werd de kleedkamer opgezocht. Na de rust, met Sam nog steeds in het doel 😉 ,kwam de tegenstander snel op 2-4. Dezelfde fout werd gemaakt: toekijken hoe fraai een afstandsschot de kruising in verdween. Het was niet nodig geweest, maar ja, nu moest BOL vol aan de bak wilde het nog een puntje pakken (of meer…). Helaas kreeg Bonne een blessure toen hij vol het duel met de keeper aanging en kon hij echt niet meer verder. Dit was voorin wel een aderlating, want hij vormde tot die tijd een gevaar met zijn acties. Vijf minuten voor tijd schoot Boaz de 3-4 in de rechterbenedenhoek en leek een punt toch nog haalbaar. Een echt slotoffensief werd ingezet en het scheelde niet veel, maar de gelijkmaker bleef helaas uit.
Zo eindigde deze wedstrijd dus in een overwinning voor Kolping Boys. Het spande erom, maar de punten gaan dit weekend naar Alkmaar.