Ondanks minder goed spel toch overwinning

() • 99 weergaven

BOL trof deze middag HBOK, de club die vorig jaar in de 1e klas speelde. De heenwedstrijd was indertijd teleurstellend voor BOL, omdat men het beste van het spel had en toch verloor. Deze middag was het andersom. De bezoekers zitten in een dip, want uit de laatste 5 wedstrijden werd slechts 1 punt gehaald, terwijl de ploeg uit Zunderdorp, met WV-HEDW, als de grootste kanshebbers op de titel werd getipt.
Het was in wezen de laatste kans voor de bezoekers op een periodetitel, of er moet nog heel wat veranderen. HBOK had een enorme tegenvaller, want het miste spits Robin Schaaf en doelman Robin Thiel. Men moest nu terugvallen op de 17-jarige Rutger de Haas als doelman.

Toch was niet te merken dat de bezoekers er minder op geworden waren, want eerlijk is eerlijk, de bezoekers domineerden deze middag, maar hun vizier was dermate slecht, dat BOL steeds onheil kon voorkomen. En dan is er nog altijd de sluitpost Xander Snoek, die ook deze middag zijn ploeg nogal eens op de been wist te houden. Waren er dan geen kansen voor BOL? Jawel, zowel Timon Plak als de hard werkende Jelte van der Wal kregen een paar kansen, waarbij de laatste zijn inzet net naast de paal zag verdwijnen. Toch kwam BOL In de 34e minuut op voorsprong toen Koen Tros zijn tegenstander verschalkte en op zijn voorzet haalde Jack Schoon maar eens uit. De doelman had de pech dat de bal net vóór hem even opwipte, zodat hij kansloos werd bij de inzet.
Intussen probeerden de bezoekers, onder aanvoering van de uitstekend spelende captain Tom de Lange, de bakens te verzetten, maar ze hadden het geluk niet mee. BOL kon er weinig tegenoverstellen, waarbij de passes meerdere malen slordig waren. De afvallende bal was steeds voor de bezoekers.

Het eerste kwartier in de 2e helft was het pompen of verzuipen. HBOK gooide alles in de strijd voor een gunstig resultaat, maar ook nu zat er veelal een been tussen, waarbij de opbouw vergeten werd. Doelman Snoek bokste de bal enkele keren uit het doel, maar de bezoekers kwamen steeds weer terug. De faam van Sietse Brandsma was hem vooruit gesneld, want hij kreeg een constante dekking, waar de mede voorwaartsen niet van profiteerden.
Toch waren de weinige aanvallen van BOL productiever, want nadat het offensief van de bezoekers was weggeëbd, kreeg BOL een vrije trap te nemen en vanaf 20 meter was het weer Jack Schoon die met een harde pegel de doelman verschalkte.
Maar de wedstrijd was nog lang niet gespeeld, want drie minuten later bleef de bal voor het BOL-doel hangen en zorgde, na prachtig klaarleggen door Kid Ronday, Jorrin Ubbels voor de 2-1.
De bezoekers roken bloed en gooiden alles op de aanval en ook nu gebeurde het aan de andere kant. Sietse Brandsma wist zich aan de linkerkant vrij te spelen en invaller Bas Jonker was ter plekke om uit zijn prima voorzet de 3-1 binnen te schuiven.

Scheidsrechter Barrales had de wedstrijd prima in handen en hield de kaarten zo lang mogelijk op zak. Maar in de slotfase waren de bezoekers dermate gefrustreerd, dat de nummer 3 na een harde overtreding met rood kon vertrekken. De nummer vier had daar dermate veel commentaar op, dat hij zijn 2e gele kaart incasseerde en ook mocht vertrekken. Met negen man kwamen de bezoekers nog gevaarlijk voor het doel, maar de laatste inzet ging via de lat over het doel.

Het was één van de minste wedstrijden die BOL tot nu toe gespeeld heeft, maar door de nederlaag van ZOB staat BOL fraai alleen aan kop. Natuurlijk zal trainer Bart Hoogland niet gelukkig geweest zijn met het vertoonde spel, maar de uitslag telt en die was ook deze middag weer positief.

BOL – HBOK 3-1 (1-0)
1-0 en 2-0 Jack Schoon
2-1 Jorrin Ubbels
3-1 Bas Jonker
Scheidsrechter de heer J.C.C. Barrales uit Amsterdam

De golden goal viel in de 34e minuut waardoor Hans Wit kan incasseren.