BOL eenvoudig naar overwinning

() • 111 weergaven

BOL heeft tegen laagvlieger Opperdoes geen fout gemaakt door afgetekend met 0-5 te winnen. Waar zijn ze gebleven, de zwaar beladen duels tussen beide ploegen. Trainer Hoogland heeft de beschikking over een prima selectie, zoals ook deze middag weer bleek. De 3 bankzitters vielen allemaal prima in, terwijl de goed spelende Steven Glas ook weer van de partij was. Putting, de trainer van Opperdoes, zag bij Opperdoes 3 basisspelers vertrekken.
Er wordt wel eens geklaagd over de toestand van de grasmat bij BOL, maar dat is met het veld van Opperdoes vergeleken nog een prima grasmat. Het hobbelige veld stond veelal een goede combinatie in de weg. Daarbij kwam ook de hinderlijke wind.

In wezen had de wedstrijd al na 5 minuten beslist kunnen zijn, want een paar prima kansen kenden geen afmaker. Zowel Timon Plak als Sietse Brandsma zagen hun inzet gekeerd. Er was dan ook ruim een half uur gespeeld voor de eerste treffer genoteerd kon worden. Na een vrije trap van Koen Tros kopte Sietse Brandsma de bal keurig terug, waarna Timon Plak voor de 0-1 zorgde.
BOL ging nu wat rustiger spelen en zocht de combinatie op. Toch was de 2e treffer weer uit een dode spelsituatie, toen een goed genomen vrije trap van Niek Leegwater Timon Plak bereikte, die uitstekend aflegde op Koen Tros, die geen fout maakte en voor de 0-2 zorgde.

Vermeld mag worden dat Opperdoes het gemis aan kwaliteit trachtte te compenseren door inzet, maar de ploeg mist te veel inhoud om echt gevaarlijk te worden. Xander Snoek had dan ook een rustige middag. BOL kwam met de wind mee tot veel betere combinaties, waarbij Steven Glas en Martijn Ton elkaar goed vonden en ook Jelte van der Wal ging de duels goed aan.

Kort na rust was het pleit beslecht, toen Timon Plak een afvallende bal fraai inschoot. Tot dan werd Sietse Brandsma goed bedwongen, want hij werd bij aanvallen behoorlijk gehinderd, maar in de slotfase kwam het “Torinstinkt” toch weer boven. Eerst rondde hij een hoekschop van Koen Tros met een rake kopbal fraai af en even later kwam de mooiste aanval op het veld. Koen Tros werd diep gespeeld en hield schitterend het overzicht door op tijd de bal breed te leggen, waarna Sietse Brandsma voor de 0-5 zorgde. De talrijk meegereisde supporters konden hier vrede mee hebben.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Buitenveldert op het programma.

Opperdoes-BOL   0-5 (0-2)
0-1 Timon Plak
0-2 Koen Tros
0-3 Timon Plak
0-4 Sietse Brandsma
0-5 Sietse Brandsma

Scheidsrechter de heer P.P. Beudeker uit Krommenie