Zaalvoetbal voor de jeugd

() • 134 weergaven

De afgelopen jaren hebben de jeugdteams van BOL (mini’s t/m de D) in de wintermaanden meegedaan met de onderlinge zaalvoetbalcompetitie georganiseerd door SZVV uit Schagen. Doordat de competitie van de KNVB steeds meer doorloopt en er niet echt meer sprake is van een winterstop kwam dit de laatste jaren steeds meer met elkaar in de knel. De deelnemende teams werden wel vrijgesteld door de KNVB als ze moesten zaalvoetballen, maar liepen dan op het eind een aantal wedstrijden achter die dan door de weeks moesten worden ingehaald of helemaal niet meer te spelen waren. Daarnaast zijn er ook een aantal verenigingen die niet meededen aan dit onderlinge toernooi die steeds vaker tegen vrije weekenden aanliepen omdat hun tegenstanders allemaal meededen met het SZVV zaalvoetbaltoernooi. Wij als jeugdcommissie hebben hier best mee geworsteld wat te doen, aan de ene kant is het natuurlijk erg leuk dat je in de wintermaanden lekker de zaal in kunt en bij slecht weer heb je een mooi alternatief om toch lekker bezig te blijven. Aan de andere kant was het ook een hoop geregel om de inhaalwedstrijden allemaal in te plannen. Daarom hebben we in samenspraak met de begeleiders van de teams besloten om dit jaar NIET mee te doen aan de SZVV zaalvoetbalcompetitie met uitzondering van de mini’s.
De jeugdcommissie