Wedstrijdverslagen (JO10:1)

• 96 weergaven

JO10 verslaat medekoploper!

In de competitie van JO10 zijn 3 teams nog ongeslagen. BOL is er 1 van en vandaag stond de wedstrijd tegen De Blokkers, ook nog ongeslagen, op het programma. Dat beloofde dus spannend te worden.

We speelden thuis op het C-veld. Jitse was vandaag de keeper en aangezien iedereen er was, werd er met 3 wissels gespeeld.

Vorige week was er zeer goed gevoetbald en de hoop was dat dit ook vandaag het geval zou zijn. Nou, de coaches mochten niet klagen en de ouders trouwens ook niet. Al was het alleen al vanwege het weer: lekker zacht, geen wind, helemaal top! En ook qua voetbal klapten de jongens er bovenop. De Blokkers werden onder druk gezet en wederom was men niet ego├»stisch: stond een medespeler er beter voor, dan kreeg die ook de bal. Het eerste gevaar was een schot op de lat van Boaz nadat een corner die hijzelf nam weer terugkwam in zijn voeten. Maar BOL ging door: Bonne, onze rechtsbuiten probeerde er aan alle kanten langs te flitsen, Sam werkte als een paard om de tegenstander op te jagen, Seger stond in de verdediging, maar was ook vaak voorin te vinden, Zepp ‘de sloper’ deinst voor niemand terug en het kon dan ook niet uitblijven, het doelpunt kwam! Na weer een lekkere actie van de opkomende Seger kon Stijn de 1-0 op het bord zetten. En hierna ging BOL op zoek naar de tweede treffer. Jelle, die een echte goede rechtsback gaat worden, kwam regelmatig op, Jesse was van achteruit weer slim aan het voetballen en haalde veel gevaar voortijdig weg, iedereen droeg zijn steentje bij. Jitse hoefde als keeper niet eens veel te doen, maar wat hij moest doen, deed hij goed! Toch werden er veel kansen gemist. Bij Tjeerd staat het vizier al een paar weekjes niet op scherp. Hopelijk kan de Sint op 5 december wat doelpunten in zijn schoen gooien….

Toch, op slag van rust, werd het 2-0 uit een corner. De corner leek te verzanden in schoonheid, maar Sam nam de bal op zijn wreef en joeg hem de goal ik: 2-0 en tevens direct rust!

Na de rust gebeurde er niet veel anders: veel aanvallen, veel kansen, maar het afronden lukte niet goed genoeg. De Blokkers kreeg 1 goede kans, maar Sam hielp Jitse op de doellijn en om een lang verhaal kort te maken: het bleef bij 2-0!

Dit was dus een goede overwinning. En volgende week spelen we de inhaalwedstrijd tegen de andere koploper, SV Spartanen!

Terug richting de kleedkamer bleek het 2e van BOL al gearriveerd. En hier kwam de ware BOL-aard bovendrijven: de ‘grote mannen’ heetten de jongens welkom in de kleedkamer onder een daverend applaus! De douchebeurt nam aanzienlijk meer tijd in beslag dan normaal, want het was er erg gezellig!