Terugblik eerste seizoenshelft BOL 2

() • 85 weergaven

Wat een maanden waren dit zeg! Wat een emotie en wat een passie! Mooie momenten, minder mooie momenten en boven alles een heleboel gezelligheid. De eerste seizoenshelft zit er op. Hoe is het BOL 2 vergaan na de degradatie van afgelopen jaar en waar staan de mannen van nieuwbakken coach Walter (Walloe) nu op de ranglijst? Een overzicht volgt van alles wat er gebeurde en van alles wat er niet gebeurde…

Ik neem jullie mee naar zaterdag 3 september. De dag die we wisten dat zou komen, de eerste speelronde! Na een goed georganiseerde voorbereiding, enkele vruchtbare oefenwedstrijden en een knappe nederlaag tegen zondag 1e klasser DEM, leek iedereen klaar voor die eerste pot. Een wedstrijd die voor de ouderen in ons team nog een bijzondere lading heeft, namelijk Opperdoes uit. De derby van weleer dus, die voor de jongere generatie overigens niets anders is dan een uitwedstrijd op een knollenveld tegen jongens in een rood-geel tenue. Al goed, de mannen waren uiterst gretig, want voordat het seizoen goed en wel begonnen was werd er al gerept over een mogelijk kampioenschap. Een nederlaag in de eerste speelronde zou dus een totale ramp geweest zijn. Dat die eerste wedstrijd geen nederlaag werd is overigens het grootste understatement van de eeuw. Tijdens een heuze Opperdoeser rondo (ja Robbert, deze is voor jou), werd Opperdoes volledig van de mat gespeeld: 0-11. Daarbij moet vermeld worden dat niet alleen het weer hot was die dag, ook nieuw tot de selectie getreden Jelte van der Wal was hot die middag met maar liefst vijf treffers. Goede binnenkomer van de gezellige Fries!

Dat je nooit te vroeg moet juichen na een grote overwinning bleek een week later tijdens de thuiswedstrijd tegen Haarlem-Kennemerland. BOL gaf na rust een 2-0 voorsprong weg en moest nog alle zeilen bijzetten om niet gelijk al tegen een eerste puntenverlies aan te lopen. Gelukkig had Walter die middag zijn eerste meesterzet in huis door een gevaarlijke buitenspeler in te brengen. Die kon samen met Martijn Ton het tij nog keren en ervoor zorgen dat de drie punten toch in het bezit van de gretige Broekers bleven: 4-2.

BOL bleek niet vies van een ware kick-start want ook de volgende twee wedstrijden werden met duidelijke cijfers in winst omgezet. HCSC werd met 0-4 verslagen en ook Alcmaria Victrix kon met een 5-1 nederlaag inrukken. De toon was op dat moment gezet, al bleef toenmalig runner-up Stormvogels ook haar wedstrijden winnen. Zij het met aanzienlijk kleinere verschillen.

Eerste puntenverlies
Al nu komen we aan bij de eerste zwarte bladzijde in de geschiedenis van deze eerste seizoenshelft. Een uitwedstrijd tegen nummer 3 op de ranglijst, ZOB. Bekend terrein voor onze trainer, daar hij zich jaren geleden sterspeler van het eerste elftal van de zojuist genoemde club mocht noemen. Kortom: genoeg reden om deze wedstrijd in winst om te zetten. Niks leek dit ook in de weg te staan, een volledig fit elftal en een kleurenblinde Keijzer (verkeerde tenue aan hihi) leken de drie punten voor BOL veilig te stellen. De 0-3 ruststand in het voordeel van BOL bevestigde dit beeld eens te meer, maar wat er na rust gebeurde houdt nog steeds niemand voor mogelijk. Eerst miste BOL via Thijs en Niek twee grote kansen op de 0-4, om vervolgens aan de andere kant wel een tegentreffer te incasseren. Hier bleef het helaas niet bij en zo liep BOL op knullige wijze tegen haar eerste blamage aan: 3-3. Geluk bij een ongeluk was dat naaste belager Stormvogels die middag ook punten verspeelde en zo bleef het ongenadig spannend in de strijd om de eerste periode.

Eerste periodetitel
Na de anti-climax tegen ZOB ging BOL onverstoord door met het winnen van wedstrijden. BOL leek niet aangedaan na de deceptie en reeg achtereenvolgend Castricum en Jong Holland aan de zegekar: 3-1 en 0-3. Vooral de wedstrijd tegen Jong Holland ging erg gemakkelijk. De wedstrijd die normaal toch bestempeld wordt als spannende derby, werd nooit spannend en had vooral een amateuristische gloed over zich. De scheidsrechter van dienst kwam niet opdagen en zo was een speler uit het elftal van Jong Holland zelf die middag de dienstdoende arbiter. Na deze twee overwinningen stond de belangrijke thuiswedstrijd tegen Stormvogels op het programma. De Stormvogels hadden op dat moment drie punten minder dan BOL, maar bij een dikke overwinning konden zij de groenhemden nog voorbij in de strijd om het periodekampioenschap. Een goede voorbereiding op deze wedstrijd was dus benodigd en daar speelden TC en Rapido dan ook zeer goed op in. De beide heren verzorgde een weergaloos ontbijt voor het vlaggenschip van Walter en zo kon niks een overwinning in de weg staan. Over de wedstrijd kunnen we overigens heel kort zijn, want al snel bleek dat Stormvogels absoluut niet opgewassen bleek tegen het magistrale voetbal van BOL. Uiteindelijk stokte de teller op 10-1, daar het niet gek had geweest als BOL er nog een paar meer had ingeschoten. Leuk feitje is wel dat Jos Visser die middag – schrik niet – 6 keer scoorde, van harte nog Jos!

Na de overwinning op Stormvogels kon er dus even feest gevierd worden door de vedettes van BOL 2. Al wist men die middag dat AFC wel had weten te winnen en zich daarmee op de tweede plaats had genesteld. En laat AFC nou net de volgende tegenstander zijn. De wedstrijd tegen AFC kreeg dus ook weer een extra lading en zo speelde BOL twee weken achter elkaar een zeer belangrijke wedstrijd. Het tijdstip van de wedstrijd die in Amsterdam gespeeld werd was er een die je niet snel tegenkomt op de amateurvelden, namelijk 17:00 uur. Een heuze bord-op-schoot-wedstrijd dus. Voor onze geliefde keeper Keijzer was dit helemaal een doemscenario, daar de man volledig nachtblind is en dus nóg meer kans heeft om te blunderen dan normaal. De wedstrijd kon na een hoop gekloot vooraf dan toch eindelijk beginnen en van meet af aan was duidelijk dat BOL hier weg zou gaan met de drie punten. AFC kreeg volledig de wil van BOL opgelegd en aan de hand van een ontketende Thijs werd de verdediging keer op keer aan stukken gereten. De 0-1 rustand (penalty Thijs) was dan ook slechts een magere afspiegeling van de krachtsverhouding. BOL wist dat het de concentratie 90 minuten lang moest volhouden en liet zien daartoe in staat te zijn in de tweede helft. Via twee goals van Thijs werd er uitgelopen naar een 0-3 voorsprong en zo kon Walter nog het een en ander wisselen in zijn elftal, omdat de winst nu toch wel zeker was. Toch werd het na een rake strafschop van AFC (lekkere invalbeurt Bram) toch nog onnodig spannend en kwam BOL zelfs goed weg toen AFC nog een keer het alluminium trefde via een kopbal. Daarna was de buit binnen en liep BOL dus langzaam maar zeker weg van de concurrentie in de strijd om het kampioenschap.

Tweede puntenverlies (LEKKER TC!!)
Na de vreugdevolle dagen tegen AFC en Stormvogels stond er voor BOL een uitwedstrijd tegen ZCFC op het programma. Een op het oog haalbare wedstrijd tegen de nummer 7 uit de competitie. Niks bleek die dag echter minder waar. BOL had na een goede eerste helft weliswaar een 0-2 voorsprong in handen, maar zoals tegen ZOB al was gebleken is BOL niet vies van een paar doelpunten weggeven. Zo geschiedde het dus ook die middag. ZCFC had nog geen enkele keer een schot gelost richting Keijzer maar de eerste de beste keer dat dit wel gelukte was het gelijk raak. Daarna kreeg BOL via Lars twee gigantische kansen op de 1-3, maar de buitenspeler verprutste dit kunstelijk. Wat volgde was een tweede schot op doel van ZCFC en wederom was het raak: 2-2. BOL kreeg in de laatste minuut echter de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd alsnog te winnen. Jos werd neergehaald in de vijandelijke zestien en kreeg van de goed fluitende arbiter een strafschop. Man in vorm – TC – zou die klus wel even klaren, maar faalde is zijn ijverheid en schoot de bal enkele centimeters over de deklat. Helaas pindakaas!

Vervolgens werden de laatste drie wedstrijden voor de winterstop allemaal nog even op kinderlijk eenvoudige wijze in winst omgezet (Odin thuis 6-1, Opperdoes thuis 2-1 en Haarlem-Kennemerland uit 2-4) en zo weet BOL zich dus de Herbstmeister van de 3e klasse te noemen en is men hard op weg om dit seizoen een kampioenschap binnen te slepen.

Old but Gold
Onder deze kop volgt een compliment naar de oude garde die ons schitterende elftal rijk is. Iedereen weet dat ervaring een zeer belangrijke eigenschap is van een elftal en daarom dus reden genoeg om de bejaarden even in het zonnetje te zetten! Chris, Jos, Robbert, Frank en Keijzer, bij deze bedankt voor jullie tomenloze inzet de eerste seizoenshelft! Jullie vertegenwoordigen ieder een belangrijke rol in de vier linies die ons elftal rijk is en dankzij jullie staan wij op de plek waar we nu staan. Voor Chris en Jos geldt dat zij dit seizoen begonnen in het 1e, maar na enige tijd toch de voorkeur gaven aan het 2e en dat begrijpen wij maar al te goed. Afgelopen zaterdag was daar een mooi voorbeeld van, want wat hebben we gelachen met zijn allen en wat zijn we blij dat jullie erbij zijn. Ohja, Jos, jij kan echt mega goed ingooien! Blijf dat dus ook vooral doen!

Mooiste goal
BOL scoorde de eerste seizoenshelft maar liefst 60 keer en u kunt zich voorstellen dat daar een aantal schitterende goals tussen zaten. Toch zullen we niet alle treffers in de schijnwerpers kunnen zetten en daarom heb ik er eigenhandig één uitgekozen die wordt benoemd tot mooiste goal. De eer gaat deze seizoenshelft naar Chris Rijnders met zijn treffer in de laatste wedstrijd tegen Haarlem-Kennemerland. Niet alleen was het afronden van Chris van grote schoonheid, een vlammend schot dat via de onderkant van de lat in de kruising belandde, maar ook de aanval was er een van een bijzonder hoog niveau. Bij een vrije trap tegen wist Freek de bal weg te koppen in de voeten van Thijs, die snel wegdraaide van zijn directe tegenstander en de bal verplaatste naar Tosti, die vervolgens snel combineerde met Niek Hogeveen en Chris de diepte in stuurde. Die deed op zijn beurt vervolgens alles goed en wist een fraaie aanval te belonen met een schitterende goal. Chris van harte!

Grootste misser, Mi no Lob
De grootste misser is niet al te moeilijk te kiezen deze eerste seizoenshelft. Natuurlijk staat de penalty van TC ons nog in het geheugen gegrifd, maar goed zoiets kan gebeuren… Frank de Boer, Marco van Basten, Clarence Seedorf, Cristiano Ronaldo, Balotelli, Ferry de Regt, allen misten zij wel eens een belangrijke strafschop en zij verdienen daar miljoenen per jaar mee, terwijl ik enkele honderden euro’s moet neerleggen om überhaupt een bal te mogen aanraken. De grootste misser gaat daarom logischerwijs naar ons aller Rapido. Die tegen Jong Holland een raket lanceerde in plaats van een doelpunt te scoren. Zijn mooie poging om de keeper te verschalken met een lobje staat ons allemaal nog wel bij en is daarom bij deze benoemd tot misser van de eerste seizoenshelft! Dat kost je een kratje de eerst volgende wedstrijd, gefeliciteerd!

Overzicht goals en assist

Tijdens deze eerste seizoenshelft heeft Lars van der Zee geheel eigenhandig een aantal fraaie statistieken bijgehouden van ons mooie elftal. Bovenaan dit verslag kunt u zien hoe iedereen cijfermatig presteerde deze maanden en wie er na 13 gespeelde wedstrijden onze topscorer is. Speciaal voor Frank mag u allen een extra assist toevoegen aan zijn totaal, omdat hij nog steeds vindt dat zijn pass tegen Odin een assist was. Die gunnen we hem dan maar.

Bij deze zit het er voor nu dus op en gaan wij allen met een blij gevoel de feestdagen tegemoet. We zullen allemaal extra genieten van de kerstdiners en de champagne met oud en nieuw, om vervolgens nog een seizoenshelft lang te vlammen op weg naar de titel! We wensen jullie allen gezonde feestdagen en een sportief 2017! We hopen jullie allen weer vol goede moed en goede gezondheid langs het veld te zien in het nieuwe jaar!

En ohja! Je bent een rund als je met vuurwerk stunt! DOEHOEG!!

TC