Wedstrijdverslagen (BOL 2, JO10:1)

() • 82 weergaven

BOL loopt weg van concurrentie

Waar er vorige week nog feest werd gevierd na het binnenhalen van de periodetitel, was er deze week wederom reden voor een feestje. Dit weekend stond namelijk de wedstrijd tegen de (na vorige week) nieuwe nummer twee van de competitie AFC op het programma. Bij winst kon BOL uitlopen naar een voorsprong van 7 punten op datzelfde AFC. Genoeg reden om volledig gefocust richting Amsterdam af te reizen.

De voorbereiding op deze wedstrijd verliep voor het eerst dit jaar anders dan alle andere wedstrijden. Dit alles had vooral te maken met het tijdstip van spelen, namelijk 17:00 uur, maar ook met de nalatigheid van Rapido. Normaal gesproken verzorgt hij namelijk voor iedere wedstrijd het ontbijt van de verslaggever. Deze week had hij echter besloten om te gaan lunchen met een vriendin. Complete verbijstering was die ochtend troef binnen het team door de frappante keuze van ‘Mi no lob’ Dennis. Lekker geluncht trouwens Dennis? Goed, om hier niet in te blijven hangen, gaan we door met de voorbereiding. De afgesproken tijd van verzamelen was deze zaterdag 15:00 uur. Het grootste gedeelte van het team kwam echter al ruim een half uur eerder, om onze vrienden van het eerste aan het werk te zien tegen hun angstgegner DVVA. Na een half uur hadden de mannen echter genoeg gezien en besloten zij hun weg naar de hoofdstad (van Nederland) in te slaan.

Aangekomen op het complex van de tegenstander werd na enig gekloot en geklier de kleedkamer opgezocht. Daar volgde verrassend genoeg een kort woordje van Walter. Er viel namelijk niet veel te zeggen over deze wedstrijd. Het belang was bij een ieder wel duidelijk en de manier van spelen is ondertussen onderdeel van het dagelijks leven van de gladiatoren. Hierdoor was alleen het geven van de opstelling noodzaak en kon er na het opnoemen van de elf namen begonnen worden aan de gebruikelijke omkleedsessie. Uiteraard vlogen de sokken je ook deze keer weer rijkelijk om de oren en werd iedereen weer moe van mijn manier van uitdelen. Wat simpele grappen als “die sokken geeft hij tenminste wel af” en “was je altijd maar zo onbaatzuchtig” volgden en nadat iedereen weer heeft gelachen om Frank zijn grapjes konden we het veld betreden.

De warming-up vond echter plaats op een ander veld, daar ons veld nog bezet werd gehouden door het zaterdag 1e van AFC. Tijdens de warming-up zijn er geen bewonderenswaardige dingen gebeurd en zo konden we scherp en gefocust beginnen aan deze belangrijke wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat iedereen bij BOL opperst geconcentreerd was en dat niemand zou gaan verzaken tijdens deze avondwedstrijd. BOL was heer een meester en liet AFC alle hoeken van het veld zien met goed combinatiespel en schitterende aanvallen. Via de flanken waar Chris en Thijs speelden kon BOL constant gevaarlijk worden, al leidde de vele voorzetten nog niet tot doelpunten. Dat doelpunt kwam er echter wel. Na ruim een kwartier spelen werd Harmen diep gestuurd in het strafschopgebied van de tegenstander. Een zeer domme overtreding van één van de verdedigers was aanleiding voor de goed fluitende scheidsrechter om de bal resoluut op de stip te leggen. Het buitenkansje werd koelbloedig benut door Thijs, die de keeper de verkeerde hoek in zag gaan en rustig kon binnen schuiven: 0-1. Na deze treffer bleef BOL druk zetten op haar tegenstander met goed verzorgd voetbal. Chris en Niek waren beiden dichtbij de 0-2 na strakke voorzetten vanaf de rechterkant, maar het laatste tikje kon iedere keer net niet worden gegeven en zo zochten de mannen met een 0-1 voorsprong de kleedkamer op. Een nieuwe situatie voor BOL, want voorgaande weken stond er iedere keer een voorsprong op het scorebord van minimaal drie doelpunten verschil in het voordeel van BOL. Walter stipte aan dat hij zeer tevreden was over het vertoonde spel, maar dat we moesten oppassen voor verslapping en daarbij verzorgt voetbal moesten blijven spelen.

Dat BOL in de tweede helft aantoonde in staat te zijn de concentratie ook de tweede helft vast te kunnen houden is een understatement. Wederom kwam BOL sterk voor de dag en ondanks de verhoogde druk van AFC bleef men rustig voetballen en liet het de bal het werk doen. Dit resulteerde na een kwartier in de tweede helft dan ook in de tweede treffer voor BOL en daarmee ook de tweede treffer voor Thijs. Na een vlot lopende aanval kwam de bal op rand zestienmeter bij Harmen Snoek terecht, die met een lepe steekbal Thijs vrij wist te zetten voor de keeper. Thijs aarzelde geen moment en drukte hard en droog af in de korte hoek. Een bevrijdende treffer, want dankzij dit doelpunt kreeg BOL wat meer lucht om ontspannen te voetballen. Na deze treffer kreeg BOL nog enkele mogelijkheden om ook de derde treffer van de avond te maken, maar onder andere Chris en Dennis Berkhout kwamen net wat geluk te kort in de afronding. Tien minuten na de 0-2 viel echter alsnog de 0-3 en wederom was het Thijs die succesvol wist af te ronden. Thijs die de bal diep kreeg rond de middenlijn, kon de bal langs zijn mandekker tikken en hiermee de weg naar het doel vrij maken. Één op één met de keeper bleef hij rustig en schoot hij wederom raak in de korte hoek, 0-3 met nog een ruim kwartier te spelen en de wedstrijd leek in het slot. Reden voor Walter om enkele wissels door te voeren en zo iedereen aan spelen toe te laten komen. Een van die wissels, Rapido, wist nog bijna het net te vinden maar kwam net te kort om een knappe actie doeltreffend af te ronden. Nog een andere wissel wist wel een goal te versieren. Namelijk Bram Kliffen. De harde verdediger vond het een ontzettend strak plan om in zijn eigen zestienmeter een harde tackle van achter in te zetten op de doorgebroken buitenspeler van AFC en liet hiermee de scheids geen enkele keus: een strafschop dus. Keijzer koos de goeie hoek, maar gezegd moet worden dat de penaltynemer van AFC ‘m prima binnenschoot. Na dit moment volgde er nog een kopbal op de lat van AFC, maar verder dan dat kwam het team uit Amsterdam niet.

Een knappe overwinning van de mannen van Walter en dankzij deze goede teamprestatie loopt BOL uit naar een voorsprong van zeven punten op de nummer twee. Reden genoeg om een klein feestje te vieren en het bleef nog lang onrustig die nacht… Jos, ik zou het bijna zijn vergeten, maar wat kan jij toch heerlijk ingooien! zo’n gevalletje “hij gleed uit mijn handen scheids” zien we graag nog een keer!

Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma, dit keer mogen de mannen van BOL 2 richting Zaandam om daar de degens te kruisen met ZCFC. Dit keer overigens gewoon weer om 12:00 uur en dus reden genoeg om te komen kijken!

Tot volgende week!

TC

Goed begin voor O10:1 in nieuwe reeks

De eerste reeks in de competitie voor O10:1 zat er op, deze week mochten ze hun eerste wedstrijd spelen in de nieuwe reeks. O10:1 is nu iets lager ingedeeld , hopen dat ze tegen wat meer gelijkwaardiger tegenstanders kunnen gaan voetballen. De eerste tegenstander was Callantsoog, die ook een klasse naar beneden was gegaan.

Door de keepers (we hebben 3 keepers) is besloten om niet meer in de rust te wisselen maar als je begint te keepen maak je de hele wedstrijd af als keeper. Deze wedstrijd was Jitse aan de beurt. In de wissel begonnen Tjeerd, Seger en Stijn. De scheidsrechter was Niek Groen die de mannen nog even voor de wedstrijd toesprak dat ze er een mooie en sportieve wedstrijd van moesten maken, klasse gedaan Niek!

De mannen van BOL begonnen erg goed, goed overspelen maar ook goed verdedigen als de bal werd verspeeld. Daarnaast, waar de coaches vaak op hameren, werd er ook goed samen aangevallen en samen verdedigd. Het eerste doelpunt kon dan ook niet lang uitblijven, een mooie actie van Seger die de bal speelde naar Jesse, die eindelijk weer eens voorin mocht spelen, die de bal mooi overspeelde naar Bonne die met links de bal binnen schoot 1-0. Jesse had helemaal zijn draai gevonden op linksvoor en na weer een mooie actie van Jesse kon Zepp de bal binnen schieten, 2-0. Het volgende doelpunt was een actie van Zepp die hem ook zelf maar afmaakte, 3-0 voor na nog geen 5 minuten spelen, wat een luxe!
De BOL machine van JO10:1 ging lekker door voor de rust, het volgende doelpunt was een mooie afstandschot van Bonne, 4-0. Daarna een razende aanval via Tjeerd die Jesse mooi afronde 5-0. Een corner van Jesse die Bonne weer met zijn chocoladebeen (links) binnenschoot 6-0. De verslaggever kon het bijna niet bijhouden in zijn boekje. Toch zag hij goed spel van de mannen, mooi om te zien dat ondanks de vele nederlagen in de hogere klasse ze toch wel het een en ander hebben geleerd. De doelpunten bleven komen voor rust, een mooie voorzet van Seger werd binnen getikt door Tjeerd 7-0. Daarna was het rust en gingen we even schuilen voor de regen.

In de tweede helft gingen de mannen van BOL rustig door met het scoren van doelpunten. Een mooi afstandsschot van Seger 8-0, daarna door een handsbal een penalty die door Boaz in eerste instantie werd gemist maar in de rebound toch nog werd binnen geschoten 9-0. Toen was het weer de beurt aan Zepp, 10-0 en 11-0. Daarna nog een corner van Boaz die Bonne binnen schoot 12-0, een afstandschot van Jesse betekende 13-0. Nog een penatlty, nu mocht Tjeerd hem nemen. Een aantal spelers van BOL fluisterden Tjeerd in om hem te missen omdat ze het toch wel een beetje zielig vonden voor Callantsoog, zou dat komen omdat er een aantal meisjes mee deden…… Maar Tjeerd kende geen medelijden en schoot de bal binnen, 14-0. Daarna kon Callantsooog gelukkig nog een eretreffer scoren 14-1. Hierna kon Stijn ook nog zijn doelpuntje meepikken 15-1, Bonne nog een keer 16-1. Daarna wist Callantsoog zowaar hun tweede te maken maar het slotaccoord was voor BOL, Sam kon zijn doelpuntje ook nog meepikken, eindstand 17-2. De mannen waren erg blij en opgewonden dat ze weer eens hadden gewonnen maar ze vonden het ook wel een beetje jammer voor de tegenstander…
Nog even de statistieken, de doelpunten: Bonne 5, Zepp 4, Jesse 2, Tjeerd 2, Seger 1, Boaz 1, Stijn 1, Sam 1.