Uit de oude doos… artikel uit 1978!

() • 162 weergaven

Sekretaris Cees Koedijk (43) verwacht veel van verhuizing

Broek op Langedijk – De Christelijke Sportvereniging BOL te Broek op Langedijk werd opgericht in 1949, doch beschikte op dat moment nog niet over een eigen akkommodatie. Gevoetbald werd er echter toch, want “buurman” Vrone uit het naburige St. Pancras stak de Broeker voetbalvereniging de helpende hand toe door op zaterdag haar veld aan BOL beschikbaar te stellen.

Met een aantal leren ballen in een jute zak togen de Langedijkers per fiets naar St. Pancras om daar dan hun “thuiswedstrijd” te spelen. Dit heeft geduurd tot 1961. Toen namelijk kreeg BOL aan de Prinses Margrietstraat de beschikking over het huidige komplex. Net zoals vele andere verenigingen kampt BOL, dat uitkomt in de 4e klasse KNVB zaterdagvoetbal, reeds geruime tijd met een tekort aan velden. De oplossing zal echter niet lang meer op zich laten wachten, want de vereniging heeft van de gemeente Langedijk de toezegging gekregen dat een komplex, bestaande uit 3 speelvelden en een trainingsveld, aangelegd zal worden op de grens van Broek op Langedijk en Zuid-Scharwoude tussen de Voorburggracht en de Westelijke Randweg. Binnen enkele jaren hoopt BOL gebruik te gaan maken van het nieuwe komplex.

Cees Koedijk, reeds 20 jaar bestuurslid, waarvan de laatste 10 jaar als sekretaris, verwacht veel van de komende “verhuizing”. Hij zeg: “Naast het feit dat we dan uit de veldennood zullen zijn, ben ik er van overtuigd dat het voor de voetbalvereniging BOL een uitstekende zaak is dat we meer centraal komen te liggen. Dit zal zonder meer tot gevolg hebben dat er meer publiek komt kijken. Er zullen zich ook ongetwijfeld meer nieuwe leden aanmelden. We zullen zonder meer wat meer uit de anonimiteit geraken.”

Cees Koedijk spreekt vol enthousiasme over zijn klub. Niet zo verwonderlijk natuurlijk wanneer je vanaf de oprichting lid bent van de vereniging. Zoals gezegd is hij vanaf 1969 sekretaris van BOL, doch aan die periode is thans een einde gekomen. Waarom die afscheid? Cees Koedijk: “Sinds 6 jaar fluit ik m’n partijtje mee als scheidsrechter, waarvan de laatste paar jaar in de 4e klas KNVB. Ik fluit in het distrikt Amsterdam, wat inhoudt dat ik meestal de gehele zaterdagmiddag kwijt ben. Het was dan vaak ook onmogelijk om m’n werkzaamheden als sekretaris goed uit te voeren.”

Tijdens z’n periode als bestuurslid en sekretaris is het vooral Cees Koedijk geweest die steeds geijverd heeft voor snellere doorstroming van de jeugd. “Het jeugdbestuur dacht er nog wel eens anders over, maar ik vind je een jongen van 17 jaar, wanneer hij talent heeft, gerust in het eerste team kunt opstellen. Het komt de klub uiteindelijk alleen maar ten goede”, aldus de scheidende sekretaris. Cees Koedijk zegt verder nauw bij BOL betrokken te zullen blijven als lid. Hij, en geheel BOL, zien reikhalzend uit naar het moment waarop de vereniging gebruik kan gaan maken van het nieuwe komplex. De vereniging zal er ongetwijfeld wel bij varen.

Bekijk hier het originele artikel.