Ientje toe… alles zit BOL (nu) mee

• 117 weergaven

Een opvallende reportage in de maandagkrant NHD op 7 november. Alleen het woordje NU past er niet in. Als je zo voetbalt als BOL 1 dan zit het buitengewoon mee. Neem nou Opperdoes. Net begonnen in de tweede klasse en op 1 oktober worden ze door BOL van het Opperdoeser veld geveegd met 10 doelpunten. Het krijt is op. Het kan niet meer op het bord. Het bord is te klein. BOL tweede klasse naar de top. Een compliment aan alle spelers en ook aan de coach Bart Hoogland. Natuurlijk zijn er ook dips. Maar het gaat goed met BOL. Met de hele club. En als alles – de gemeentedeal rond is op eigen veld. Eindelijk. Het wachten was op de rode cijfers bij de gemeente. En de zwarte cijfers bij BOL. Na 67 jaar eindelijk weer terug op onze eigen akkers en op het buitenland.

We kunnen het zelf. Vanzelluf. Geen cadeautje van Sinterklaas maar gewoon van ons zelf. Er is veel gebeurd in 2016. Verdriet en afscheid van trouwe en belangrijke ereleden. Maar ook de geboorte van nieuwe toekomstige BOL-leden. Fantastisch. Ook nieuwe leden, bij de kabouters. Een paar prachtige teams. Als opa sta ik hier vol trots naar m’n kleinkinderen te kijken. BOL groeit. Alle vrijwilligers en bestuursleden en de nieuwe voorzitter die BOL draaiende en in de aanval en perfecte verdediging houden zijn toppers. Klasse.

Afgelopen zaterdag was ik wat laat en kon ik amper meer in de kantine. Ja, dat heb je als je een Ientje toe wil zijn, dan ben je gewoon de laatste. En ga je ook als laatste weer naar huis -bijna. De sfeer is gewoon geweldig en dat mag gezegd worden. Praten met iedereen over alles en nog wat. Gelukkig geen Amerikaanse politiek. Wij hebben onze democratie. De deur staat open en kom gezellig meedoen en geef je mening. Dat mag absoluut. Meestal probeer ik nog wel een geintje te vinden maar deze keer ben ik eigenlijk de Ientje toe een beetje kwijt. Eindelijk is Amsie ook eens stil en onder de indruk van BOL. Nog maar 1 week dan wordt Amsie 68. Het iets jongere broertje BOL loopt met zijn 67 jaar zeer snel achter me aan. Ik wordt vast wel een keer ingehaald. En mis dan de vrije bal voor het doel. Geen probleem. BOL gaat in topvorm verder. Ik loop er achteraan en blijf tot de laatste Ientje toe meekletsen. Leuk! Laten we genieten en proosten op dit topseizoen van en voor en op ons allemaal. Samen naar een nieuw jaar 2017 met eigen grond onder de voeten.

Super bedankt allemaal en natuurlijk proost. IENTJE TOE!

Amsie