Wedstrijdverslagen (BOL JO10:1)

() • 60 weergaven

BOL JO10 combineert naar zevenklapper

Na een te gemakkelijke overwinning vorige week (17-2) hoopten we vandaag op meer tegenstand. De uitwedstrijd tegen De Blokkers stond al om 8.45 op het programma, dus om 7.35 uur (!!!) vertrokken we bij het BOL-veld. Het had gevroren vannacht, dus er stond ons een pittige ochtend te wachten.
Boaz was deze week de keeper. Sam, Seger en Jelle vormden de verdediging en voorin startten Bonne, Jitse en Jesse. Stijn en Zepp waren de eerste wissels. Tjeerd was vandaag afwezig. BOL begon voortvarend. Het samenspel was erg goed, er werd veel gepasst en gezocht naar de vrijstaande man en De Blokkers werden vastgezet op de eigen helft. Het duurde dan ook niet lang voor de 0-1 viel. Jesse maakte na weer een mooie aanval de eerste treffer. Een fijne start en het smaakte naar meer. Sam trok mee ten aanval, maar zijn inzet eindigde op de paal. Even later kreeg BOL een vrije trap vlak bij het doel na een handsbal. Sam legde aan, maar schoot de bal helaas rakelings over het doel. De Blokkers waren de eerste helft ook regelmatig gevaarlijk met snelle counters. Hun spits, een mini-type Kluivert, was sterk en snel en was de verdediging soms echt te snel af. Bij de eerste 1-op-1 situatie schoot hij net naast en de tweede keer voorkwam Boaz met een prachtige redding een zeker doelpunt. Nog 1 keer verscheen hij voor het doel, maar nu kon onze keeper de bal wegtrappen voor er echt gevaar gesticht kon worden. BOL kwam gelukkig vlak hierna op een 0-2 voorsprong door Stijn. Hij tikte een rebound binnen na een schot van Zepp. Toch kwam de spanning terug, want bij een 4e uitbraak van Kluivert junior ging de bal via de binnenkant van de paal toch in het doel. En zo werd de rust bereikt met een spannende tussenstand. De boys hadden het koud. Met name de vingers en voeten waren behoorlijk gedegradeerd tot ijsklompjes. In de kleedkamer konden we lekker even opwarmen met koude limonade. Boaz ruilde zijn keepershandschoenen in voor zijn winterhandschoenen met de gok op wat minder grip. De jongens kunnen altijd goed benoemen wat goed ging en wat iets beter kan. Ook nu weer: er werd goed samengespeeld en die spits houdt steeds de bal vast, kaatst en rent weg…. Zo zie je maar, als coach hoef je niet alles te zeggen, ze weten het zelf. In de tweede helft was BOL echt de betere ploeg. Zepp maakte de 1-3 en Bonne de 1-4 met zowaar zijn linkerbeen. Bonne was weer ouderwets op dreef aan de rechterkant. Hij vloog à la Robben voorbij zijn tegenstander en leverde de ene na de andere voorzet af. Gelukkig probeerde hij het ook zelf en als dat dan ook met links lukt dan is dat helemaal fantastisch! Zepp maakte zijn tweede van de dag, nu was hij snel bij een rebound van Stijn. In de eerste helft was dit andersom. Ook Jelle pikte zijn doelpuntje mee. Als verdediger kwam hij in de tweede helft een paar keer gevaarlijk op en 1 van die schoten was raak: de keeper raakte hem nog wel, maar tergend langzaam kroop de bal over de doellijn. Stijn maakte de 7e van de dag en zo werd de eindstand bereikt. Zelfs Boaz ging als keeper mee naar voren toen de voorsprong groot werd. Zo bleef ook hij in beweging, iets wat met de temperatuur van net boven vriespunt wel zo fijn is. Nadat de prima fluitende scheidsrechter had afgefloten gingen we nog lekker penalties nemen en daarna werd de warme douche opgezocht en hadden ze niet bepaald haast om eronder vandaan te komen. Met drie punten op zak is BOL de nieuwe competitie goed begonnen: 6 uit 2. Volgende week weer een thuiswedstrijd, dan is SV Spartanen uit Wognum de tegenstander.