BOL laat punten liggen

() • 102 weergaven

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Als je tot nu toe gemiddeld vier keer per wedstrijd scoort, mag je aannemen dat dit tegen laagvlieger Hellas Sport ook moet gelukken. En dat gelukte deze middag dus maar minimaal. Na het beginsignaal van de prima acterende scheidsrechter was het begin wat aftasten, alhoewel de thuisclub al spoedig liet blijken haar huid zo duur mogelijk te willen verkopen. Maar behoudens een enkele keer, kreeg Xander Snoek voor de rust maar weinig moeilijke ballen te verwerken.

Na een kwartier begon het bij BOL beter te lopen en kwamen er kansen op een treffer. En die kansen kwamen er met name voor de rust maar al te vaak. Of er werd net naast geschoten, of het zat niet mee toen na 23 minuten een prima inzet van Koen Tros tegen de lat belandde. BOL bleef maar aandringen, maar de Hellas-verdediging hield stand, deels door onnauwkeurigheid van de BOL-voorhoede, deels door het vechten voor iedere bal door de thuisclub. Aan de andere kant kwam BOL goed weg na een hoekschop van Hellas Sport.

Na de rust probeerde BOL meer de bal het werk te laten doen, maar echt gevaarlijk zoals voor de rust waren de bezoekers niet. Het moest meer van momenten komen. Zoals de vrije trap van Dennis Rijs die op de vuisten van de doelman belandde. In deze periode vocht BOL meer tegen zichzelf, want de combinaties werden te weinig gezien. Aan de andere kant had de achterhoede het bij tijd en wijle ook moeilijk en moest de doelman nog een keer reddend optreden. Timon Plak en Niek Leegwater werden vervangen door Bas Jonker en Martijn Ton.

BOL bleef vechten voor een goed resultaat, terwijl Hellas Sport bemerkte dat er toch wel wat te halen viel. Toch kwam BOL een kwartier voor tijd op voorsprong toen Martijn Ton een dieptepass gaf op Jelte van der Wal. Diens voorzet werd door Sietse Brandsma met een fraaie kopbal afgerond. In plaats van te blijven aanvallen zakte BOL terug en moest het alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. Die kwam er wel toen de bal van dichtbij tegen de handen van een verdediger werd geschoten en de vlakbij de situatie staande scheidsrechter dit tot strafschop promoveerde. De topscoorder van Hellas maakte geen fout en scoorde twee minuten voor tijd de gelijkmaker.

Al met al teleurstellend, vooral omdat alle concurrenten voor de top deze middag wonnen. Volgende week is een inhaal- en bekerprogramma. Over 14 dagen komt Jong Holland op bezoek en kunnen we het blazoen hopelijk weer oppoetsen.

HELLAS Sport – BOL 1-1 (0-0)
0-1 Sietse Brandsma
1-1 Iwan Axwijk

Scheidsrechter de heer T. Oussoren uit Amersfoort