Wedstrijdverslagen (BOL 2, JO10:1)

() • 164 weergaven

BOL 2 haalt hard uit en pakt periode

Drie dagen na een heerlijke zaterdag voor de mannen van BOL 2, acht ik de tijd rijp om terug te blikken op hetgeen er zich die dag plaatsvond. Voor de oplettende lezer is dit overigens het tweede deel van het verslag, want er stond al een deel op de stamtafel van het team gekalkt. Zoals te zien was op Facebook. Al goed, laat ik beginnen met een korte episode over het weer. Verrassend genoeg scheen namelijk een flauw zonnetje door de sluimerige bewolking en was de temperatuur voor het einde van oktober zelfs bijzonder aangenaam te noemen. Een goed voorteken voor de vroege vogels van BOL 2. Dat ik hierbij vroege zeg is niet geheel onbewust. De mannen van BOL 2 stonden deze zaterdag namelijk flink eerder naast hun bed dan gebruikelijk is bij thuiswedstrijden. Een krachtige brainstormsessie in de BOL 2 WhatsApp zorgde ervoor dat teamplayer Thijs met het idee kwam om als team te ontbijten op het schitterende BOL-werk. Waar er door een aantal spelers lichtelijk werd tegengestribbeld met als argument dat zij dan moe zouden zijn, sleepte Walter het voorstel door het vuur. 10:00 uur verzamelen en iedereen aanwezig en zo geschiedde het ook. Het ontbijt verzorgd door Rapido en Thijs stond keurig klaar in de bestuurskamer toen één voor één de gladiatoren het complex betraden. Zelfs de tegenstribbelaars konden het ontbijt waarderen en zo genoot iedereen onder het genot van veelal slechte grappen van elkaars gezelschap en het eten. Naarmate het eten op begon te raken en de tijd toch akelig dichtbij 10:45 kwam, besloot Walter dat het genoeg was geweest en dat we moesten beginnen aan de voorbereiding op de tot nu toe belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Namelijk speelden wij tegen naaste belager Stormvogels in een direct duel om de eerste periodetitel van het seizoen. Moet hierbij wel vermeld worden dat Stormvogels met 0-11 van ons zou moeten winnen. Niks is echter onmogelijk en zo werd deze wedstrijd dan ook uiterst serieus benaderd.

Walter begon als gebruikelijk weer aan een goed geprepareerd woordje en kreeg de lachers op zijn hand bij het prijsgeven van de opstelling. Namelijk werd tijdens het ontbijt door verschillende spelers gesuggereerd dat ik absoluut niet in de wissel zou kunnen zitten, omdat ik het ontbijt had geregeld. Dit plannetje viel dus even goed in duigen toen men zag dat ik linksbank zat. We houden het op een gevalletje helaas. Na deze ludieke situatie en de verdere uitleg van Walter konden wij onze weg vervolgen richting de kleedkamer. Al hier werden de tenues weer zorgvuldig uitgedeeld (lees: door de kleedkamer gesmeten en wie iets vangt mag het houden) en konden wij beginnen aan een heuse omkleedsessie. Ook Adri had overigens de kleedkamer gevonden en zo konden verschillende slappe tubes nog even bedelen om een tapeje van ons aller verzorger. Dat Bram Kliffen tot deze slappe tubes behoorde verbaasde niemand, zeker nu hij in de basis stond gingen alle alarmbellen rinkelen bij Adri en dus had hij zijn volledige voorraad aan gezondheidsmiddelen weer meegenomen. Genoeg over de kleedkamer. De warming-up verliep zoals altijd weer zeer voorspoedig en zeker Keijzer kan zeggen dat hij de beste warming-up in jaren heeft gehad. Dat kan ook niet anders als je wordt ingeschoten door de beste wissel. Stormvogels kwam – zoals eigenlijk elke tegenstander dit seizoen – lekker laat het veld op hobbelen, speelde wat met een bal en vond het daarna wel weer mooi geweest. Lekker mee bezig mannen!

Laten we nu ondertussen dan toch maar eens beginnen met de wedstrijd. Daar zitten we namelijk alweer een tijdje naar toe te werken. Het eerste kwartier van de wedstrijd verliep redelijk gelijkwaardig, BOL had iets meer balbezit maar wist dit nog niet echt uit te drukken in honderd procent kansen. Na een kwartier spelen kreeg Stormvogels uit het niets wel een kans en was het zelfs ook gelijk raak. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik de treffer niet heb gezien, daar ik het erg druk had met Tom uitleggen wat die 22 jongens op dat veld nou eigenlijk aan het doen waren en dat je dat voetbal noemt. Goed, BOL kwam voor het eerst dit seizoen op achterstand en voor het eerst dit seizoen incasseerde het een tegentreffer in de eerste helft. Een unicum dus het doelpunt van Stormvogels en BOL wist wat het te doen stond. Dat de mannen overigens uitstekend reageerde op deze tegentreffer is een understatement te noemen. Opperste concentratie en uitstekend voetbal resulteerde direct in gevaarlijke aanvallen en nu ook zelfs kansen. De 1-1 hing dan ook in de lucht en viel een minuut of 10 na de openingstreffer. Een vrije trap aan de rechter zijkant van het veld werd voorgegeven door Lars van der Zee en na wat leek op een scrimmage kopte Bastiaan de bal van dichtbij tegen de touwen. Een prima treffer en een prima moment voor de gelijkmaker. BOL drukte hierna door en zette Stormvogels zwaar onder druk. Die druk bleken zij op geen enkele manier te kunnen bestrijden en dus viel al snel na de gelijkmaker ook de tweede treffer voor de groenhemden van Walter. Weer was het Bastiaan die alert en scherp was. Een afvallende bal werd door de middenvelder gecontroleerd op de borst en daarna beheerst in de korte hoek geschoten. Wederom een knappe goal en een mooi moment voor een treffer.
BOL leek na deze treffer met 2-1 de rust in te gaan en dat is knap nadat het vroeg in de wedstrijd op een achterstand kwam. Toch gebeurde er in de slotfase van de eerste helft nog veel. Rapido die na een doldwaze tackle van de rechtsback van Stormvogels niet meer in staat was om door te voetballen werd vervangen door Thijs. Die kreeg in zijn korte speeltijd in de eerste helft toch nog voldoende de gelegenheid om zijn stempel te kunnen drukken. Allereerst viel voor BOL de derde treffer van de middag. Na een vlotte aanval kwam de bal aan de linkerkant van het zestienmeter gebied bij Frank terecht, die had een knappe voorzet in huis richting Lars van der Zee, die de bal volledig verkeerd raakte maar hem tot zijn opluchting wel in de verre hoek zag verdwijnen: 3-1. Hierna was het de beurt aan de zojuist ingevallen Thijs, waar zijn eerste knappe actie nog eindigde in een niet al te spectaculair schot, was zijn twee actie van een grotere waarde. Na een snelle één twee met Robbert Slot zag hij Harmen Snoek diepgaan en kon hij de bal perfect in de loop mee steken om Harmen vervolgens in een één op één situatie met de keeper te zetten. Dat BOL dit seizoen veel gunt aan elkaar bleek uit de actie van Harmen, die de bal netjes afgaf aan de goed meegelopen Chris. Die kon op zijn de beurt de bal makkelijk in het lege doel van Stormvogels schuiven en zo ging BOL nog even flink tekeer in de laatste minuten voor de rust. Ruststand 4-1.

Zo leek er geen vuiltje meer aan de lucht voor het tweede elftal en stond er voor de vierde week op rij een verschil van drie doelpunten in het voordeel van BOL op het scorebord in de rust. Reden genoeg om al een klein voorschot te nemen op het naderende periodekampioenschap en eens even flink wat hete thee achterover te gooien. Dat BOL moest waken voor een slappe tweede helft was deze week meer dan duidelijk voor de mannen. Voorgaande weken verslapte het elftal continu na de rust en dat was deze week gelukkig helemaal anders. BOL speelde de tweede helft met haar kansarme tegenstander en liet werkelijk geen spaan heel van de nummer 2 van de competitie. Aan de hand van een ontketende Thijs werd Stormvogels volledig overhoop gespeeld en werden er nog zes treffers toegevoegd aan het totaal. Eindstand: 10-1. Doelpunten in deze sprookjesachtige tweede helft komen op naam van:

Keijzer (2x een penalty)
Stormbram (2x een kopbal)
Tom adams (2x een koprol afgerond met een 360 flipkick met dubbele schroef en vier vlucht elementen)

Na deze meer dan zinderende helft was het dan toch echt tijd om te vieren wat er al die tijd al aan zat te komen. Met limonade en chocoladekoekjes lieten de mannen van BOL zich flink verwennen en konden zij allen lekker op tijd en rozig van alle drukte om 20:00 uur hun bedje in.

Volgende week gaat de nieuwe runner-up van de competitie AFC een gooi doen naar de onaantastbare mannen van BOL 2. Bij winst manoeuvreert BOL zich in een mooie positie richting het uiteindelijke doel: de echte titel. Reden genoeg dus om deze week hard te trainen en volgende week om 17:00 uur!!!! te vlammen in Amsterdam. Tot dan en tot snel!

TC

BOL JO-10 uit de beker

We wisten al dat het bekeravontuur voorbij was, ondanks dat er vandaag nog 1 poulewedstrijd op het programma stond. VVS 46 was de tegenstander, uit in Spanbroek. Iedereen was aanwezig, dus toen alle 10 de boys verdeeld waren over de auto’s togen we richting Spanbroek. Nu is Spanbroek niet zo heel groot, dus als er aangegeven staat dat rechtsaf het voetbalveld is, dient men tijdig te remmen om de bocht goed te kunnen nemen. Bonnes vader genoot echter zo van de herfstzon dat hij ietwat laat het bordje naar rechts zag, vol op de rem ging en hierdoor niet doorhad dat er ook nog iemand achter hem reed. De eerste treffer was raak: de achterkant van de Volvo kreeg een flinke tik…. Gelukkig was dit de enige schade en stapte iedereen heelhuids uit de auto.

Om 10.30 werd er afgetrapt met Sam in de goal. Hij keepte de hele wedstrijd. VVS had alles al gewonnen in de poule en duidelijk was waarom. Het was een goede ploeg die vooral verdedigend niks weggaf. De BOL-jongens kwamen er niet doorheen, maar aan de andere kant: BOL speelde compact in de eerste helft, verdedigde alert en werkte hard. Daarbij moet vermeld worden dat Sam ontzettend goed stond te keepen. Hij kwam zijn goal uit als het moest, regelde de zaken bij corners, coachte zijn verdediging. Top Sam!

Voorin kon BOL weinig gevaarlijk worden. In de eerste helft viel 1 kansje te bespeuren en 2 corners. Daar bleef het bij. VVS scoorde wel 2 keer, maar ondanks dat was BOL tevreden over de eerste helft. In de rust werden de jongens hierover gecomplimenteerd en opdracht was om op deze manier het vol te houden.

In de tweede helft lukte dit helaas niet. De concentratie zakte weg en hierdoor gebeurde het te vaak dat VVS voor Sams doel verscheen. Hij hield er een paar knap uit, maar kon niet voorkomen dat VVS wegliep naar 7-0…. Sommige doelpunten waren met meer scherpte te voorkomen geweest, maar eerlijk is eerlijk: het lobje bij de 5-0 was een plaatje waarbij ook wij als BOL’ers een applausje op zijn plaats vonden. Een eretreffer zat er niet in en zo bleef het bij een zevenklapper voor VVS. VVS heeft alles gewonnen in de poule, BOL alles verloren helaas.

Volgende week begint voor JO-10 de nieuwe competitie. Hopelijk zijn we dan iets beter ingeschaald, want de jongens hebben toch wel vaak dikke nederlagen moeten incasseren. Maar ze houden de moed erin, onder de douche werd luid gezongen voor Zepp die jarig was en trakteerde. Zo eindigt een voetbalochtend altijd positief en dat is maar goed ook!!