Wedstrijdverslagen (JO10:1)

• 89 weergaven

BOL JO10:1 in laatste seconde onderuit!

Vandaag stond er een bekerwedstrijd op het programma: uit tegen SVW 27. Het was heerlijk herfstweer met een mooi zonnetje op de velden. Er waren geen afmeldingen, dus startten we met 3 wissels. Boaz keepte de eerste helft. Stijn speelde voor de verandering in de verdediging, samen met Sam en Jesse. Tjeerd, Zepp en Jitse moesten de aanval verzorgen.
De wedstrijd ging gelijk op. Er waren niet heel veel kansen te bespeuren en het onwaarschijnlijke gebeurde: een 0-0 ruststand! Beide ploegen raakten wel allebei een keer de paal, maar daar bleef het bij. De jongens speelden vooral verdedigend best goed, probeerden echt niks weg te geven en dat lukte dus. Maar SVW was achterin ook sterk, vandaar dat de goals uitbleven.
In de tweede helft ging Jitse de goal in en ging het spel op dezelfde voet verder. BOL drong wel iets meer aan en het was Stijn die met een ouderwetse poeier de score opende. De ban was gebroken en er werd hard gejuicht. Maar dat was van korte duur, want SVW zocht vol de aanval en binnen 2 minuten was het alweer 1-1. Een schot laag in de hoek maakte de keeper kansloos.
Het werd spannend, want beide ploegen hadden het gevoel de wedstrijd nog te kunnen winnen. BOL had er ook de meeste kansen voor, maar de bal verdween niet in het net helaas. En waar de verdediging de hele wedstrijd keurig 1 speler achterhield om de counter eruit te halen, ging het mis in de allerlaatste 10 seconden. BOL wilde zo graag scoren, dat iedereen dacht mee naar voren te moeten om de aanval te ondersteunen. En ja, dan weet je het al: 1 ram naar voren van SVW en de spits van SVW liep alleen op Jitse af: 2-1. Direct daarna floot de scheidsrechter af helaas en toch wel teleurgesteld liep BOL van het veld af. Er werd zelfs een traantje gelaten (“alweer in de laatste seconde….”).
De penalties tot slot varieerden tot mooie schoten tot raketlanceringen. De beker is nu definitief voorbij. Volgende week nog 1 bekerwedstrijd en dan start voor JO-10 de nieuwe competitie.
Conclusie: best goed gevoetbald, te weinig de kansen benut, 1 keer verdedigend een steekje laten vallen, maar wel als team gestreden!