Wedstrijdverslagen (BOL 2, O10-1)

() • 91 weergaven

Burenruzie wordt nooit spannend
Maandagmiddag… de kater van zaterdag is inmiddels redelijk weggetrokken, tijd voor een terugblik naar waar die kater dan vandaan kwam. Afgelopen zaterdag, laat in de middag, stond namelijk de burenruzie tussen Jong Holland 3 en BOL 2 op het programma. Voor de mannen van BOL een belangrijke wedstrijd met het oog op de periodetitel. Voorafgaand aan de wedstrijd werd namelijk al bekend dat naaste belager Stormvogels tegen een stevige nederlaag was aangelopen. Voor BOL dus de uitgelezen mogelijkheid om de vogels op een drie punten achterstand te zetten, om het dan op 29 oktober thuis tegen datzelfde Stormvogels te kunnen afmaken.

Nu de focus op deze wedstrijd. Het weer was voor het eerst in maanden niet in het voordeel van de groenhemden. Een dichtgepakte grijze lucht, de grond nog nat door de regen van die nacht daarvoor en een stevige bries leken BOL dus niet goed gezind. BOL liet zich echter niet uit het veld slaan en kwam goed gemotiveerd aan op de drafbaan in Alkmaar. Dat vandaag amateurvoetbal troef zou zijn werd bij aankomst gelijk duidelijk. De kleedkamer die voor BOL bestemd was werd door een kleuterklas bezet gehouden en zo werden wij voor de wedstrijd alvast van het kastje naar de muur gestuurd. Uiteindelijk wist de 12-jarige kleedkamerbeheerder een geschikt plekje voor ons vrij te maken en zo konden wij dan eindelijk beginnen met de voorbereiding. Ook deze week begon die weer met een uitgedacht woordje door Walter. De opstelling duidelijk, de manier van spelen duidelijk, de belangen van de wedstrijd duidelijk en zo konden wij ons weer in de strakke groene tenues hullen. Al snel na die kleedkamer taferelen volgde de volgende amateurvoetbalfactor van deze dag. Er waren namelijk geen velden beschikbaar voor het uitvoeren van een knappe warming-up en zo werden wij gedwongen om op twee vierkante meter onze warmloopsessie uit te voeren. Dit alles verliep gelukkig wel naar wens en zo waren wij klaar voor deze belangrijke wedstrijd. Die begon echter niet voordat er een scheidsrechter aanwezig was. De aangewezen leidsman voor deze wedstrijd kwam echter niet opdagen en zo komen we uit bij amateurvoetbalfactor nummer drie: een speler als scheidsrechter. Wil ik wel gelijk benoemen dat deze ‘thuis’-fluiter zich prima opstelde en er een eerlijke wedstrijd van heeft weten te maken.

Over de wedstrijd zelf kan ik zeer kort van stof zijn, een aardige eerste helft leverde een 0-3 voorsprong op voor BOL en die werd in een slechte tweede helft niet meer weggegeven. Toch kwam het allermooiste moment van de wedstrijd wel heel laat in de tweede helft. Na een knappe aanval van BOL werd Rapido (Dennis Vlug) 1 op 1 gestuurd met de keeper van Jong Holland. Nu had Rapido, zo stelde Bastiaan na afloop, 4 opties: Optie 1: De bal aan de linkerkant afgeven op de meegelopen Thijs, die de bal dan (weliswaar in buitenspelpositie) voor het intikken had op een leeg doel (ook nog geen 100% garantie voor een goal, maar toch, het idee telt in deze). Optie 2: De bal aan de rechterkant afgeven op de meegelopen Bram, waarbij hetzelfde verhaal geldt als optie 1, een leeg doel en dus waarschijnlijk een doelpunt. Optie 3: De keeper aan een van beide kanten omspelen en de bal dan zelf in het lege doel schuiven. Optie 4: de bal van rand 16 met binnenkant voet om de keeper heen krullen en zo voor de meest zakelijke optie gaan voor een doelpunt.
Rapido besloot echter anders. Hij gooide alle 4 bovenstaande opties bij het grofvuil en koos voor een niet bestaande optie, optie nummer 5. Waar bij een raketlancering nog hard wordt geklapt en gejuicht als hij eenmaal goed en wel in de lucht is, werd er nu voornamelijk hard gelachen om de raketlancering van ons aller Rapido. Hij had in zijn hoofd bedacht om de bal over de keeper heen het doel in te lobben, dit verliep echter net even anders. Dat de bal over de keeper heen ging is en blijft een feit, maar het dalende aspect kwam pas na het doel kijken. Zo belandde de bal op bijzondere wijze niet in het doel, maar hoog in het vangnet. De manier waarop je denkt is echter leuk. Zo moesten we dus erg lang wachten op het ‘hoogte’punt van deze wedstrijd, maar was die zeker het wachten waard. Verder was het een mooi amateurtafereel op de velden in De Alkmaarder Hout. Doelpunten kwamen deze wedstrijd op naam van de gedeelde topscorers: Harmen Snoek, Niek Hogeveen en Thijs de Boer.

Aankomende zaterdag is het tweede vlaggenschip vrij, die week daarop staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen Stormvogels dus op het programma. Wordt die wedstrijd gewonnen dan weet BOL zich officieel zeker van de eerste periodetitel, al lijkt die titel officieus al wel in het bezit van de groenhemden. Echter genoeg reden om in grote getalen te komen kijken! Tot de 29e!

TC

JO10-1 onderuit tegen Jong-Holland
Op deze regenachtige dag ging de wedstrijd gelukkig wel door. De jongens zijn niet van suiker en al werd het A-veld gespaard, op het C-veld werd een lekkere pot gevoetbald vanochtend. Dat het vroeg aantreden was vanochtend bleek wel uit het feit dat 3 jongens te laat in de kleedkamer kwamen. Maar dat gaat niet weer gebeuren natuurlijk, want in de wissel staan vinden de jongens niet leuk.

Boaz keepte de eerste helft met voor hem in de verdediging Sam, Jelle en Jesse. Voorin begonnen Tjeerd, Stijn en Jitse. De wedstrijd ging gelijk op. Jong Holland heeft een goede verdediging die niemand door laten. In hun voorgaande wedstrijden kregen ze ook maar weinig goals tegen. Duidelijk werd hoe dat kwam: een goede verdediging en een prima keeper. BOL kwam er ook maar moeilijk door. Het spel golfde op en neer met weinig echt grote kansen. Wel werd er in de eerste helft goed als team aangevallen en verdedigd. Toch kwam Jong Holland op voorsprong toen achterin de bal simpel werd verloren en in overtal de score werd geopend. BOL ging niet bij de pakken neerzitten en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er niet. Sterker nog, Jong Holland kreeg een 2e doelpunt kado toen een uittrap onderschept werd en de verdediging al op het middenveld stond. Toch kwam BOL weer terug in de wedstrijd toen Bonne op rechts een mooie voorzet afleverde die Stijn binnenschoot in de linkerbenedenhoek. De wedstrijd was nog helemaal open en hartstochtelijk werd de 2-2 gezocht. Maar Jong Holland was gevaarlijk. De 1-3 op slag van rust was eerlijk waar een plaatje: 1 van de BOL-verdedigers werd gepoort en met een schot in de rechterkruising ging Jong Holland rusten met een 1-3 voorsprong.

In de tweede helft ging Sam keepen en werd geprobeerd de wedstrijd te keren. Dit lukte helaas niet. De scherpte en inzet van de eerste helft was er niet. De jongens lieten hun tegenstander lopen en hielden zich niet altijd aan hun afspraak, wat de coaches ook probeerden. Jong Holland profiteerde hiervan en liep uit naar 1-4 en 1-5. Tjeerd zorgde nog voor een beetje spanning toen een schot van Bonne gekeerd werd door de keeper en Tjeerd de rebound binnenschoot, maar toen de verdediging weer toekeek bij een aanval en het 2-6 werd, was de nederlaag een feit. Dat Sam een paar goede reddingen had en er ook een schot op de lat uiteenspatte, maakte dat de score niet hoger uitviel.

Helaas werd er dus verloren. De penalties waren wel aan keeper Sam besteed. Geen 1 bal ging erin! Na de felicitaties aan de tegenstander werd de douche opgezocht en mag JO10-1 zich opmaken voor een toernooi in de vakantie: bij AZ op het nieuwe trainingscomplex. Daar hebben de jongens natuurlijk wel zin in!!!