BOL zorgt weer voor ruime overwinning

() • 118 weergaven

Het is BOL weer gelukt om met ruime cijfers te winnen. Het werd in Amsterdam maar liefst 0-5. Vooraf was het niet al een gelopen koers. Immers de thuisclub had toch wel behoorlijke resultaten geboekt en was geen enkele keer met grote cijfers verslagen.

Opstoppingen in de stad zorgden ervoor dat uw verslaggever op enige afstand de 0-1 op het scorebord zag verschijnen. We kwamen minder dan een minuut na aanvang bij het complex aan en toen was het doelpunt al gemaakt. Experts van BOL die wel op tijd waren gaven mij aan dat Sietse Brandsma op links doorbrak en zijn voorzet werd keurig door Jelte van der Wal afgerond. Dat geeft de burger moed. Buitenveldert wilde zich daar echter niet bij neerleggen en gooide alles in de strijd. Zo moest Xander Snoek na een kwartier redding brengen op een schuiver in de benedenhoek. De Amsterdammers vochten er wel voor, maar echt gevaarlijke momenten kwamen er niet. Aan de andere kant was BOL gevaarlijk in de counter en wist de thuisclub ternauwernood Martijn Ton van een treffer af te houden. Die kwam er toch toen Jan Biersteker een dieptepass op Sietse Brandsma gaf, die fraai scoorde waardoor het zomaar 0-2 was. Nog was de koek niet op want op slag van rust werd Sietse Brandsma keurig aangespeeld door Koen Tros en scoorde vervolgens. De assistent van Buitenveldert vlagde weliswaar voor buitenspel, maar de goed meelopende scheidsrechter zag het anders en Sietse maakte het karwei keurig af.

Na de rust verslapte BOL niet en het was al heel snel dat Sietse Brandsma zijn inzet geblokt zag, maar de afgeslagen bal werd door de zojuist ingevallen Niek Leegwater op waarde geschat (0-4). Hierna speelde BOL het uitstekend uit. Het zal trainer Hoogland goed gedaan hebben dat BOL in de tweede helft superieur was. Mooi opgezette aanvallen waarbij met name Timon Plak een uitstekende wedstrijd speelde. Maar er waren meer spelers die prima in vorm waren.

Zoals al eerder aangegeven, heeft BOL een prima selectie. Mensen die het weten kunnen gaven me aan dat zelfs de training een lust is om naar te kijken. Vanmiddag ontbraken Steven Glas en Bas Jonker bij de selectie, maar toch kon Bart Hoogland met een gerust hart enkele spelers wisselen. Zo werden naast Martijn Ton de spelers Jack Schoon en Dennis Rijs vervangen. Hun invallers Jelle Brandsma en Alex van Enoo vielen prima in.

BOL was intussen nog niet tevreden, want na een prima genomen hoekschop van Koen Tros torende Sietse Brandsma hoog boven de verdedigers uit en scoorde met een harde kopbal de 0-5. BOL speelde ook gedisciplineerd, want de uitstekend leidende scheidsrechter Metsemakers hield voor BOL de kaarten op zak, terwijl de thuisclub er met een handvol kaarten van af kwam.

Buitenveldert – BOL 0-5 (0-3)

0-1 Jelte van der Wal
0-2 Sietse Brandsma
0-3 Sietse Brandsma
0-4 Niek Leegwater
0-5 Sietse Brandsma

Scheidsrechter de heer R. Metsemakers uit Amersfoort.