BOL verliest op onfortuinlijke wijze

() • 112 weergaven

In een uitstekend gespeelde wedstrijd heeft BOL op schlemielige wijze de punten aan HBOK moeten laten. Immers een uitstekend voetballend BOL trok aan het eind van de wedstrijd aan het kortste eind. Weliswaar was de thuisclub in de beginfase fel in de duels, maar de beste kansen waren toen al voor BOL, toen o.a Sietse Brandsma na een mooie counter de kans op de 0-1 kreeg. Later zou blijken dat dit het beeld van de wedstrijd was. Een prima spelend BOL, maar tot het 16 meter-gebied, want was het vorige week bij iedere aanval raak, vandaag stokte de productie.

De thuisclub kwam er in vlagen niet aan te pas, maar wist met kunst- en vliegwerk veelal een doelpunt te voorkomen. Het was soms net naast, soms net over het doel, maar de verdiende treffer bleef uit. HBOK, voor mij zeker niet de kampioenskandidaat, kwam er sporadisch uit en had weliswaar in de voorhoede een paar gevaarlijke spelers lopen, maar de verdediging onder supervisie van René Rootlieb wist van geen wijken waarbij Jan Biersteker bijna ieder kopduel won. Ook de thuisclub kreeg wel kansen, maar die waren op de vingers van één hand te tellen. Ja en als de verdiende treffer uitblijft, doet de onderliggende partij dat. Nadat de rechterspits zich had vrijgespeeld, werd zijn prima voorzet afgerond door Kid Ronday. Een teleurstellende en onverdiende achterstand werd echter goed opgevangen, want even later mocht Dennis Rijs even buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen. Zijn inzet kwam echter via de binnenkant van de paal weer in het veld. Toen Koen Tros ook nog eens de lat raakte was de teleurstelling compleet.

Maar zoals zo vaak, vocht BOL na de rust terug voor wat het waard was. De aanvallen bleven komen en het was jammer dat Timon Plak zijn kansrijke inzet net naast zag gaan. Zo kwamen er meerdere kansen maar de dik verdiende treffer bleef uit. Jelte van der Wal was ook dicht bij een treffer, maar zijn inzet werd nog net door een verdediger van de lijn gehaald. BOL bleef komen met mooi opgezette aanvallen en individuele acties van Sietse Brandsma en Martijn Ton maar het wilde maar niet gelukken. Ook triest voor trainer Bart Hoogland die zijn ploeg uitstekend zag spelen, maar helaas de verdiende treffer kwam er niet.

Steven Glas en Bas Jonker werden nog in de ploeg gebracht in een poging van alles of niets. Vermeld mag worden dat de vervangen spelers Jelle Brandsma en Timon Plak uitstekend speelden. Het opdringen van HBOK werd BOL bijna fataal, maar Xander Snoek wist de thuisclub van scoren af te houden. De scheidsrechter van deze middag, Peter de Waard, deed het uitstekend. Voelde de wedstrijd goed aan en wist de wedstrijd zonder kaarten, maar weleens met een langdurende dialoog, tot een goed einde te brengen. Ondanks de nederlaag staat BOL op een mooie derde plaats en zal volgende week tegen OSV de plaats moeten verdedigen of een plaatsje stijgen.

HBOK-BOL 1-0 (1-0)
Kin Ronday 1-0

Scheidsrechter de heer P.A. de Waard uit Amsterdam