BOL neemt de draad weer op

() • 124 weergaven

Na de vorige week onverdiende nederlaag bij HBOK moest BOL het deze middag opnemen tegen OSV, een ploeg waar we vorig jaar in de thuiswedstrijd door een gelukkige goal op de 2-2 kwamen. Verbazing was er bij de toeschouwers toen bleek dat de basisspelers René Rootlieb en Jelte van der Wal op de reservebank zaten. Dat is een gevolg van het radicale standpunt van de trainer die terecht aangeeft dat met deze brede selectie best mag worden aangevoerd dat er spelers die niet volledig meegetraind hebben ook niet de basisplaats krijgen. Het positieve hierin is dat de spelers dit standpunt zonder meer accepteren.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Smit begon OSV meteen volop in de aanval maar de achterhoede wist de aanval te pareren. Verrassenderwijs kwam BOL aan de andere kant op 1-0 toen de doelman van OSV ver uit zijn doel kwam en Martijn Ton wist op schitterende wijze de doelman en ook de doellijn te passeren. Een prima actie! BOL begon even slordig te spelen maar de bezoekers maakte daar geen gebruik van mede door fraaie reddingen van Xander Snoek. Aan de andere kant kwam BOL op 2-0 toen Steven Glas met een fraaie actie Sietse Brandsma vrij voor het doel bracht en met een striemend schot kwam BOL op 2-0. Het pleit voor de bezoekers dat ze erin bleven geloven en met name via hun rechterspits, Jeffrey Gils, vol voor de aanval gingen. Dat resulteerde dan ook in een treffer toen Dave Sijbrands van de bezoekers een voorzet fraai afrondde. Het gejuich van de OSV aanhang was nog gaande toen na een prima combinatie Sietse Brandsma voor de 3-1 zorgde. Bijna werd het nog 4-1 toen Bas Jonker, die voor het eerst in de basis stond, een prima schot afvuurde welke ternauwernood met de nodige moeite door de doelman gekeerd kon worden.

Ondanks de 3-1 achterstand bleef OSV erin geloven en was de eerste periode na rust de bovenliggende partij. Het was dan ook dik verdiend toen Dave Sijbrands wederom met een fraai doelpunt voor de 3-2 zorgde. OSV rook haar kansen en ging vol in de aanval, maar uit een veelheid van hoekschoppen wist men niet te scoren. BOL was in de counter veel doeltreffender dan de thuisclub toen Sietse Brandsma na een fraaie rush voor de 4-2 zorgde. De trainer had intussen een paar wissels ingebracht maar dat deed het spel geen kwaad. Jelte van der Wal deed zijn vader niet voor niets over de Afsluitdijk komen want hij was het die prima werd aangespeeld en vervolgens op beheerste wijze de doelman omspeelde en voor de 5-2 zorgde. Weliswaar geflatteerd maar daar had BOL geen moeite mee want met een afstandsschot van gelegenheidsaanvoerder Koen Tros werd het zelfs 6-2. Scheidsrechter Smit kreeg kort voor de wedstrijd te horen dat hij deze middag was aangesteld en deed het naar behoren.

BOL-OSV 6-2 (3-1)
1-0 Martijn Ton
2-0 Sietse Brandsma
2-1 Dave Sijbrands
3-1 Sietse Brandsma
3-2 Dave Sijbrands
4-2 Sietse Brandsma
5-2 Jelte van der Wal
6-2 Koen Tros

Scheidsrechter de heer J.A.M. Smit uit Opmeer

Golden Goal
De golden goal werd gescoord in de 4e minuut en was een prooi voor René Bak.