BOL JO10:1 bij AZ

() • 111 weergaven

BOL JO10:1 was uitgenodigd om in de herfstvakantie bij AZ een toernooi te voetballen. Daar wilden de mannen met alle plezier aan mee doen. Op het AZ complex waar ook het grote AZ traint! Jelle en Tjeerd konden niet mee doe maar gelukkig wilde Gert Jan Rademaker uit JO11:1 heel graag meedoen. De eerste wedstrijd begon Jitse in het doel. We moesten tegen buurman Vrone uit Sint Pancras. Het was een leuke wedstrijd waarbij BOL keihard werkte en waarbij het team goed stond te verdedigen en ook aanvallend zo nu en dan er goed uit kon komen. Uit een mooie aanval over rechts kon Bonne de bal goed voorgeven en kon Stijn de 1-0 binnen schieten. Daarna kreeg Vrone wel wat kansjes maar de mannen stonden goed te verdedigen en alles wat er wel door kwam was voor Jitse. Helaas voor ons wist Vone toch de 1-1 binnen te schieten. Vrone bleef wel aandringen maar BOL hield het doel schoon. We gingen er allemaal vanuit dat 1-1 de eindstand zou worden maar in de laatste seconde wist Vrone toch nog te scoren en zodoende de wedstrijd te winnen, 1-2. De tweede wedstrijd moesten we tegen Grasshoppers. Sam ging in het doel. Waarschijnlijk nog teleurgesteld van het late verlies tegen Vrone waren de mannen niet echt wakker en binnen een paar minuten stonden we al tegen een 3-0 achterstand aan te kijken. Toen werden de mannen wakker en begonnen te voetballen. Kansjes kwamen er en achterin hielden we het goed dicht. Helaas kwamen we niet verder dan 1-3 door een mooie goal van Jitse. Dan moest het in de laatste poulewedstrijd maar gebeuren tegen Sporting Krommenie. Boaz ging deze wedstrijd in het doel. Sporting Krommenie was toch een maatje te groot en deze laastte wedstrijd werd met 2-0 verloren. Helaas laatste in de poule.
In de kruisfinale moesten we tegen FC Medemblik. Jitse ging weer in het doel. De wedstrijd ging mooi gelijk op waarbij BOL toch de betere kansen kreeg, maar helaas werd er niet gescoord, 0-0. Er moesten penalties worden genomen. Medemblik wist er eentje meer in te schieten dan BOL waardoor BOL moest voetballen om plaats 15 en 16 tegen Spirit. De teleurstelling van de penalties was nog te voelen waardoor Spirit snel naar 0-2 kon uitlopen. Daarna was BOL weer bij de les en werd er gestreden om toch een doelpuntje te maken. Die kwam gelukkig door Zepp. De mannen waren al aan het overleggen wie de penalies moesten nemen als we de 2-2 binnen zouden schieten maar het doelpunt viel aan de andere kant, 3-1. Helaas laatste maar het was een mooie ervaring voor de mannen.