Wedstrijdverslagen (BOL 2, O-10:1)

() • 97 weergaven

BOL al snel klaar met Alcmaria
Ook deze zaterdag straalde de zon weer in volle glorie over het schitterende BOL-werk. Als de mannen van BOL 2 spelen, dan is dat toch eigenlijk altijd met een lekker zonnetje op de gefocuste gezichten. Dit heeft de vedettes ook zeker nog geen windeieren gelegd. Namelijk staat de ploeg van trainer Walter Huijbregts vier aan kop in de 3e klasse. 3 gespeeld, 3 gewonnen en een doelsaldo van 19 voor en 2 tegen.

De voortekenen voor de wedstrijd tegen het als 5e geklasseerde Alcmaria Victrix waren dus goed. Waar de groenhemden zich een uur van te voren verzamelde op het door hen zo geliefde thuis complex, besloten de mannen van Alcmaria om een half uur van te voren aan te kakken. Dit getuigde in onze ogen al van een slechte voorbereiding en een zeer matige instelling. Reden ook voor Walter om voorafgaand aan de wedstrijd te melden dat we vol druk moesten zetten in de beginfase. Dit omdat wij veel scherper aan de wedstrijd zouden beginnen getuige de langere warming-up. Dat deze woorden op waarheid waren berust bleek al na een half uur spelen. In een kleine 30 minuten wist BOL zich namelijk al zeker van de winst met een duidelijke 3-0 voorsprong en een zeer matig opterende tegenstander. De 1-0 van Rapido (Dennis Vlug) werd mede mogelijk gemaakt door goed doorgaan van Rutger Boeijer op de linkerkant. De vleugelspeler wist onder druk van zijn directe tegenstander de bal goed terug te leggen op de zestien meter en vanaf daar was het voor de goed meegelopen Rapido een koud kunstje om de bal rustig in de korte hoek te plaatsen. Dit betekende na 10 minuten spelen de 1-0 tussenstand. BOL, dat deze zaterdag rustig voetbalde en het juiste moment koos om naar voren te gaan, oogde erg volwassen en zelfverzekerd. Alcmaria kwam er geen seconde aan te pas en wachtte rustig op een volgende tegentreffer. Die kwam er na 20 minuten spelen. Goed druk zetten van BOL leidde tot balbezit op de helft van de tegenstander en met drie/vier korte passes werd Lars van der Zee voor de keeper gezet. Lars behield het overzicht en met een knappe voorzet bediende hij Alex van Enoo, die van dichtbij de 2-0 kon binnen koppen. Een schitterende aanval die door het vele publiek langs de zijlijn met gejuich werd ontvangen. Want ja, druk was het langs de lijn niet. Na de 2-0 was het, net als eerder al aangegeven, wachten op de volgende treffer van BOL. Een treffer die ook weer niet al te lang op zich liet wachten overigens. BOL speelde de bal achterin rustig rond zoekend naar het juiste moment en toen dat moment daar was, werd Freek Poortvliet met een snelle één twee de diepte in gestuurd aan de rechterkant. Freek die op zijn beurt verbazingwekkend rustig bleef verstuurde met zijn rechtervoet een schitterende voorzet richting de tweede paal, daar kwam Thijs de Boer ingelopen om van dichtbij de 3-0 van zijn schoen te laten vallen. Credits van dit doelpunt gaan voor 99% naar Freek, die er deze week wél in slaagde om een assist op zijn naam te zetten. Mooi verhaal achter dit doelpunt is, dat Freek en Thijs deze zaterdag precies vijf jaar geleden vrienden werden op Facebook. Dit heugelijke feit werd door de twee dus goed gevierd met een gezamenlijk doelpunt. Freek bedankt hiervoor en we proosten op nog vele jaren! De resterende 15 minuten werden door BOL professioneel uitgespeeld en daardoor konden zij rusten met een comfortabele 3-0 voorsprong.

In de rust had Walter weinig op- of aanmerkingen en daardoor werd het zelfs een beetje stil in de kleedkamer. Ook wel eens lekker op de zaterdag na de kermis. De tweede helft begon met twee wissels aan de kant van de groen-witten. Robbert werd vervangen door Bastiaan en Maarten Kamp door Bram Kliffen. De mannen met de grootste mond werden dus naar de kant gehaald in een poging van Walter om andere jongens te laten opstaan in het coachende gedeelte. Deze rol werd prima ingevuld door Bastiaan en op die manier kon BOL de score in de tweede helft rustig uitbouwen. Dit gebeurde al na 10 minuten spelen. De bal viel rond de zestien meter in de voeten van Niek Hogeveen die met twee snelle voetbewegingen zich in een 1 op 1 situatie vond met de keeper. De spits van het tweede elftal bleef rustig en schoof met zijn schitterende geleende voetbalschoenen de bal hard en laag in de korte hoek. Vlak na deze treffer maakte Niek ook zijn tweede treffer van de middag. Twijfelachtig blijft of Niek deze ook daadwerkelijk maakte, maar we geloven hem op zijn woord. Een scherpe corner van Thijs werd verkeerd ingeschat door de keeper en kon op de doellijn worden ingelopen door een verdediger van Alcmaria en dus ook Niek, die naar het zich laat aanzien het laatste zetje gaf. Mooie goal Niek!

Na deze treffer was de wedstrijd definitief gespeeld en liet BOL de concentratie enigszins voor wat het was. Dit resulteerde jammer genoeg nog in een tegentreffer, al wordt het de mannen van Alcmaria gegund. Zij accepteerden van meet af aan al dat het ging verliezen van BOL en daar zijn wij niet rouwig om.

Een flitsende competitie start dus van BOL, dat na vier gespeelde wedstrijden met 12 punten de ranglijst aanvoert op basis van een veel beter doelsaldo (24/3 om 11/2 van Stormvogels). Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen ZOB. Waar er deze zaterdag weinig fans waren afgekomen op het spektakelstuk hopen wij volgende week op meer bekende gezichten langs de lijn.

Sluit ik af met prachtig nieuws dat ons eerder deze week ter oren viel. Frank Wagenaar werd namelijk afgelopen donderdagavond voor de tweede keer vader, dit keer van een dochtertje Lynn. Frank en Marit van harte gefeliciteerd met jullie dochter! We hopen dat alles goed blijft gaan en dat ze mag opgroeien in goeie gezondheid én dat ze het sporttalent krijgt van haar moeder. No offense Frank, maar daar is ze toch echt beter mee af!

Tot volgende week!

TC

BOL O-10:1 wint doelpuntrijk duel
De mannen van BOL O-10:1 moesten deze zaterdag vroeg aan de bak, ze moesten om 08:45uur beginnen tegen Sporting Krommenie. Aangezien de mannen toch weer een jaartje ouder zijn is er besloten om geen ouders meer in de kleedkamer toe te laten en moeten de mannen zich zelf omkleden. Hierdoor hadden de coaches besloten om ook maar iets eerder aanwezig te zijn. Keurig op tijd en keurig in de kleren werd er begonnen aan de warming-up. Ook de warming-up wordt steeds serieuzer aangepakt.
De eerste helft begon Boaz als keeper. BOL begon zeer sterk aan de wedstrijd, er werd hard gewerkt, goed over gespeeld en de bal was constant op de helft van Krommenie. Maar bij de eerste de beste uitbraak van Krommenie was het raak voor Krommenie, 0-1. BOL bleef goed voetballen en de gelijkmaker kon niet lang uitblijven. Na goed werk van Zepp kon Sam de gelijkmaker binnen tikken, 1-1. BOL had de smaak te pakken en bleef Krommenie onder druk zetten. De 2-1 werd al snel binnen getikt door Bonne. De aanval daarop knalde Stijn keihard op de lat. Het leek een makkie te worden voor BOL. Maar helaas, bij de tweede aanval van Krommenie wisten ze weer te scoren, 2-2. Hierna kwam er wat onrust in het team van BOL, er moest wat gewisseld worden wat het spel niet ten goede kwam. Gelukkig wist Sam BOL nog wel op voorsprong te schieten met zijn linkerbeen, 3-2. Maar Krommenie kwam beter in het spel en wist al snel de gelijkmaker binnen te schieten, 3-3. Het spel werd steeds rommeliger maar uit een corner kon Tjeerd na goed doorgaan van Jesse de 4-3 binnen tikken. Maar Krommenie kon toch nog de gelijkmaker binnen schieten voor de rust en zodoende gingen we met 4-4 rusten.
In de tweede helft ging Jitse keepen. De jongens hadden goed geluisterd naar de coaches en vanaf het eerste fluitsignaal zaten de mannen van BOL er bovenop. Er werd hard gewerkt door iedereen en ook goed gespeeld. Helaas voor Jitse heeft hij in de tweede geen enkele bal richting zijn doel gehad. BOL daarentegen kon het net van Krommenie wel goed vinden. Boaz maakte de 5-4 met een mooi afstandsschot. We moeten nog even vermelden dat op dat moment de kies van Jelle er spontaan uitviel toen hij in de wissel stond maar dat had verder geen invloed op de doelpuntenmachine van BOL. Jesse kon na een mooie voorzet van Bonne de 6-4 binnen schieten waarna Bonne zelf ook nog een goaltje meepikte, 7-4. Boaz maakte kort daarop zijn tweede doelpunt (8-4) waarna Tjeerd nog een penalty wist te missen. Sam maakte de laatste en zijn derde en bracht de eindstand op 9-4.
Klasse gedaan mannen, vooral de tweede helft was genieten!