Wedstrijdverslagen (BOL 2, O-10:1, O-12:1)

() • 120 weergaven

HCSC erkent meerdere in BOL
Kermisweekend! Ieder jaar toch weer een weekend om naar uit te kijken. Waar iedereen in het schitterende Langedijk alweer volop in voorbereiding is voor de mooiste drie dagen, moest BOL 2 echter wel gewoon nog aantreden voor een op het oog belangrijke wedstrijd. Met de kermis dus in het vooruitzicht konden de mannen met een blij gevoel naar de wedstrijd toe leven.

Ook deze schitterende door zon overgoten zaterdag stonden de vedettes weer met frisse koppies op het BOL complex. Nu zelfs nog een half uur eerder dan vorige week. Waar de vertrektijden lijken op die van een F-pupillen ploeg, ziet iedereen er toch verrassend fris uit. Let wel dat er een kleine uitzondering wordt gemaakt voor Robbert Slot die zijn kater probeert te verbergen onder een veel te grote zonnebril. Al goed, het startsein van Walter was daar en zo vertrokken de gladiatoren vol goede moed naar de stad waar altijd de zon schijnt en iedereen vrolijk is: Den Helder! De lange heenreis verliep vlekkeloos en werd zelfs aangegrepen voor wat mooie anekdotes en weddenschappen. De inhoud van die weddenschappen laat ik vanwege veiligheidsredenen achterwegen en zullen dus niet verder besproken worden. Op het complex was het nog even alle hoofden tellen en daarna op naar de veel te kleine, verhitte kleedkamer.

In de kleedkamer aangekomen trok Walter het woord naar zich toe in een poging uit te leggen wat nou eigenlijk precies de bedoeling is als je met zijn elven op een voetbalveld staat. Dit lukte hem gelukkig aardig en zo konden wij ons met al die informatie in ons achterhoofd rustig gaan omkleden. De groen witte hemden werden weer keurig gestreken uit de tas getrokken en vliegensvlug aangehezen. De warming-up verliep vervolgens zonder enige problemen en zo kon de wedstrijd worden afgetrapt. BOL begon net als vorige week weer ijzersterk aan de wedstrijd en liet er geen (kunst)gras over groeien. Na een kwartier spelen stond er net als de voorgaande wedstrijd tegen Haarlem alweer een 0-2 tussenstand op de scoreborden. De twee doelpunten komen in dit geval op naam van de eindelijk in het 2e spelende Chris Rijnders. Waar zijn eerste goal tot stand kwam door een blinde paniekbal van Freek Poortvliet en een hopeloze terugspeelbal van zijn directe tegenstander, was zijn tweede goal van puur weg grotere schoonheid. Een vloeiende aanval over verschillende schijven kwam aan de rechterkant bij Niek Hogeveen terecht, die op zijn beurt rustig bleef en de bal keurig af gaf aan Chris. Die had vervolgens wel enige moeite om het lege doel te vinden, maar daar gelukkig toch in wist te slagen. In de overige speeltijd van de eerste helft kwam BOL niet meer in de problemen en verzuimde ze het eigenlijk om de voorsprong uit te breiden. Nu is er in principe genoeg gezegd over de eerste helft, maar toch wil ik nog even uitweiden over een bepaalde speler deze eerste helft. Een speler die normaal gesproken toch zeker niet misstaat in het elftal, maar deze middag een complete flater sloeg met zijn enorm zielige manier van voetballen. De desbetreffende speler was nog te beroerd om een pion voorbij te spelen of een bal überhaupt onder controle te krijgen. Waar hij vorig jaar nog wel eens een wedstrijd had dat hij geen wandelende tak voorbij kwam, was het deze keer nog veel en veel erger. Het Helderse publiek begon al te denken aan een kermis stunt van de Langedijkers of een clowns act, maar niks van dat alles was waar. Het was een serieuze poging van een falende speler om ook maar iets goed te doen… Het was dan ook niet gek dat Walter in de rust opmerkte dat deze speler ‘niet lekker in de wedstrijd’ zat. Dit gezegd hebbende werd hij uit zijn lijden verlost en vervangen door Rutger Boeijer. Die, zo zou later blijken, ook niet echt potten kon breken en een enorme kans liet liggen op de 0-3. Maar hij was nog altijd wel beter dan zijn voorganger.

De tweede helft was een kopie van de eerste en BOL kwam op geen enkel moment in de problemen. Het verzuimde eigenlijk de gehele wedstrijd om verder uit te lopen, al kwam dit ook enigszins door de coach van HCSC. Die riep namelijk naar zijn spelers dat zij geen druk meer mochten zetten en zich moesten ingraven, anders zou het zijn inziens 0-9 gaan worden. Daarmee liet hij duidelijk doorschemeren dat hij BOL een stuk hoger aanslaat dan zijn eigen team en hoewel dat natuurlijk een realistische manier van kijken is, is het misschien niet helemaal motiverend richting je eigen spelers. BOL trok zich er echter weinig van aan en ging stoïcijns door met goed voetballen. Tegen het einde van de wedstrijd kon er zelfs nog twee keer gejuicht worden door toedoen van Niek en Alex die beiden een doelpunt voor hun rekening namen en zo de score optilden naar 0-4. Bij de goal van Niek gaf Robbert Slot geen assist want Niek moest de bal nog veelvoudig aanraken en een man passeren om tot een kans te komen. De goal van Alex werd wel ingeleid met een assist, deze kwam echter van de voet van Frank Wagenaar. Die de hele wedstrijd kon uitvoetballen ondanks de naderende kans tot het verkrijgen van zijn tweede kindje. We wachten in spanning af Frank!

Man of the match: Dennis ‘Tosti’ Berkhout (omdat ook wel eens benoemd mag worden dat hij een wedstrijd goed speelde)

De wedstrijd kreeg zo toch nog een mooi einde en daar werd na afloop een heerlijk koud biertje op gedronken. BOL is nu samen met Stormvogels de ongeslagen koploper in de 3e klasse. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Alcmaria Victrix en ook dan gaan we weer voor het volle pond! En voor ik het vergeet, de speler die er deze wedstrijd niks van bakte was ik zelf.

Tot volgende week!

TC

BOL JO-10 voetbalt goed, maar verliest wel
Na de mooie winst van vorige week mocht BOL vandaag uit tegen Reiger Boys in Heerhugowaard. Gezien de wedstrijden die zij gespeeld hadden, wisten we dat dit een lastige middag zou worden. En nu was Stijn er ook nog niet bij… Maar de andere 9 waren er wel, dus vol enthousiasme reden we naar Heerhugowaard toe. Omdat de wedstrijd voordat BOL moest spelen enige vertraging had opgelopen, hadden de jongens een lange warming-up. Deze werd goed gebruikt om de keeper (Sam) in te schieten. De anderen speelden een rondo op het scherpst van de snede. Toen we om 13.45 uur aftrapten stond er een gemotiveerd BOL! Reiger Boys probeerde snel een goal te forceren en vooral over rechts kwamen ze een paar keer gevaarlijk door. Maar Jesse speelde linksback en is vaak, ook vandaag, een slimme en rustige speler die goed ingrijpt en direct een vrije man vindt. Toch vloog na een minuut of tien de 1-0 voor Reiger Boys in de touwen. BOL ging niet bij de pakken neerzitten en probeerde ook gevaarlijk te worden. Dit lukte ook! Eerst poeierde Boaz van grote afstand op de lat en even later tekende hij voor de 1-1 toen de keeper een uittrap zo in de voeten van Boaz speelde. Rechts laag in de hoek betekende 1-1. Dit liet Reiger Boys zich niet gebeuren en even later namen zij een voorsprong van 2-1 na matig verdedigen door BOL. Even later werd het 3-1, maar Tjeerd bracht de spanning terug door met een mooie actie een verdediger te passeren en de keeper in dezelfde hoek te passeren als Boaz deed: 3-2. Kon BOL nog de gelijkmaker maken? Helaas! BOL kende een slechte fase, waarin eerst hands werd gemaakt. De penalty vloog gelukkig hoog over, maar even later was het toch 4-2 en op slag van rust 5-2. Natuurlijk wordt winnen dan lastig. Maar in de kleedkamer konden we niks anders concluderen dan dat iedereen zijn stinkende best deed en dat er goede strijd geleverd werd. Met Jitse de tweede helft in het doel en Sam in de verdediging startten we de tweede helft. Sam speelde lekker fel en kon vaak mee opkomen in aanvallende situaties. Toch maakte Reiger Boys de 6-2. Zouden we dan alsnog van de mat geveegd worden? Nee hoor! Onze rechtsbuiten Bonne kreeg de bal vanuit een prachtige pass aangespeeld, ging op snelheid langs de back en plaatste met een mooi schot de 6-3 in de touwen. Zou het dan toch??? Maar BOL heeft nog veel te leren. De verdediging is nog te vaak niet scherp in de dekking, dus de 7-3 was een feit. Sam, die heerlijk voetbalde in de tweede helft, maakte een rush dwars door het midden en rondde deze fraai af: 7-4. Reiger Boys heeft goede voetballers en ze maakten nog twee doelpunten, maar Zepp zorgde voor het slotakkoord door de vijfde van BOL binnen te schieten en zo voor de eindstand van 9-5 te zorgen. Verloren dus, maar wel goed gewerkt voor elkaar, met een paar schitterende doelpunten in de pocket. Natuurlijk is er veel te verbeteren, maar dat komt met goed trainen heus wel in orde. In de kleedkamer was het rustig, de jongens waren leeggespeeld en echt moe! Ze hebben alles gegeven vandaag en dat is goed! Volgende week thuis tegen Krommenie: nieuwe kansen op wellicht een tweede overwinning in deze competitie.

BOL JO 12-1 geeft sterke seizoensopening goed vervolg
Met de mooie uitoverwinning van een week geleden nog vers in het geheugen was het vandaag natuurlijk spannend en even afwachten of dit jonge en gedeeltelijk nieuwe team deze hele goede eerste wedstrijd een passend vervolg kon geven. Vol vertrouwen maar toch ook een tikje nerveus arriveerden de spelers voor hun eerste thuiswedstrijd op het vertrouwde thuisterrein in Broek op Langedijk. Prettig uiteraard met het immer enthousiaste thuispubliek als extra steun in de rug, maar voor dit team toch ook wennen aan de flinke hoeveelheid supporters die zich op een goede zichtplek naast het C-veld had gepositioneerd. Die waren met velen afgekomen op wat meteen wel eens een topwedstrijd zou kunnen worden tegen ODIN 59 uit Heemskerk. Iedereen maakte zich op voor een mooie pot voetbal met prettig voetbalweer toen vlak voor de wedstrijd de ochtendnevel was opgetrokken en het zonnetje zo nu en dan zijn wellicht laatste warme zomerstralen afgaf. De ervaren coaches benaderen elke wedstrijd weer als een op zichzelf staande wedstrijd, ze volgen de verrichtingen van de andere teams op de voet en kwamen na het zien van de videobeelden van de tegenstander van de eerste competitieronde tot de conclusie om gewoon weer van de eigen kracht uit te gaan. Ook het gemis van een paar belangrijke spelers deed de coaches niet van gedachten veranderen om wijzigingen in het team door te voeren. Zonder Sam, Stijn Klaassen die ziek moest afhaken en Leslie die nog niet voldoende hersteld was van een vervelende enkelblessure was de wedstrijdselectie toch iets verzwakt voor deze wedstrijd. Nadat de warming-up geooncentreerd en rustig werd afgewerkt brak de wedstrijd los en stond BOL in vrijwel dezelfde startopstelling toen de scheidsrechter voor het eerst op de fluit blies. Het was even aftasten in het begin voor beide teams, maar die fase duurde maar heel kort. De wedstrijd werd gespeeld in een behoorlijk hoog tempo waarbij door beide teams geprobeerd werd snel vanuit de verdediging om te schakelen naar de aanval. De eerste hoekschop was voor ODIN maar was ongevaarlijk. Niet lang daarna werd BOL voor de eerste keer gevaarlijk. Lucas wist de bal vanaf rechts mooi voor te krijgen maar de keeper plukte de bal net weg voor spits Cees Wagenaar die klaar stond om de bal richting doel te knallen. Een paar minuten later kon Cees Wagenaar wel de bal voorin bemachtigen,ditmaal aan de linkerkant. Nadat eerst Senne ijzersterk had uitverdedigd kreeg Cees de bal aan de linkerkant van het veld. De rechtsback van ODIN had het omkijken toen Cees de bal links van de verdediger tikte en er vervolgens zelf rechts om heen liep en de bal weer mee nam aan de voet. Voordat de verdediger in de gaten had hoe hij gepasseerd was wist Cees de bal op prachtige wijze met zijn linkervoet in de korte linkerhoek te krullen. 1-0! De keeper pakte geheel verbouwereerd de bal uit zijn doel die dit schot niet zag aan komen. Ondanks weer een sterk begin was wel duidelijk dat deze wedstrijd ook weer alles uit de kast gehaald moest worden door BOL. ODIN, dat zijn eerste wedstrijd nipt had verloren met 4-5 wist zich zo nu en dan aan BOL te ontworstelen en probeerde met snelheid en diepte voorin de spitsen te lanceren. Maar de verdediging van BOL leek iedere keer weer de juiste remedie te hebben als er gevaar dreigde. Ditmaal was het Sjoerd die met lange passen de doorgang blokkeerde en een dreigend onheil voorkwam. BOL nam de touwtjes meteen weer in handen en wist voorin veel gevaar te stichten. Eerst was het weer Cees Wagenaar die eruit kwam en bijna doel trof met een soort van lobschot dat maar rakelings over de kruising zeilde. Niet veel later probeerde Ivan iets soortgelijks. De verdedigig van ODIN kreeg de bal niet goed weg, die kwam bij Ivan terecht en die wist de keeper die nog ver van zijn doel was te verschalken met een uitgemeten hoog afstandsschot. 2-0! BOL probeerde daarna door te drukken en schroefde het toch al hoge baltempo nog meer op. Tieme wist Matthijs met een uitgemeten passje vrij te spelen in het strafschopgebied maar die vond de keeper op zijn weg, het afgeketste schot was net te lastig om de bal alsnog in de goal te krijgen. ODIN bleef ook stoicijns doorgaan en trok zich weinig aan van de overigens terechte achterstand. Ze deden er nog een schepje bovenop en probeerden Jens met een afstandsschot te verrassen, dit lukte bijna, de voor de rest foutloos keepende Jens zag de bal via zijn lichaam gelukkig tegen buitenkant paal gaan. Daarna verplaatste het spel zich weer naar het andere doelgebied, maar wisten Cees Wagenaar, Matthijs, Sjoerd en Marlon de kansen niet tot doelpunten te verwerken. De ruststand van 2-0 klonk comfortabel maar langs de kant was het publiek er in ieder geval niet gerust op dat BOL deze vermakelijke wedstrijd in de tweede helft eenvoudig tot een goed einde ging brengen. Het tempo werd in de tweede helft nog een tandje omhoog geschroefd wat er mede voor zorgde dat beide teams in een hele open wedstrijd het publiek een zeer aantrekkelijke wedstrijd voorschotelde. Beide kanten kregen goede kansen en Jens kon zijn keeperskwaliteiten weer tentoonspreiden. Hoge ballen, laag in de hoek, harde afstandsschoten, Jens ging er niet van blikken of blozen en hield zijn team staande. Toch had BOL ook weer een aantal kansen om verder uit te lopen en de wedstrijd in het slot te gooien, maar de 3-0 bleef uit. Tieme zag zijn strakke voorzet via een ODIN verdediger over de keeper heen op de lat belandden. Cees wist in zijn eentje bijna de hele verdediging van ODIN bezig te houden maar kon net niet de bal meer langs de keeper krijgen. Hierdoor bleef ODIN hopen zeker toen ze 2-1 wisten te maken. Het werd een zenuwslopende slotfase waarbij ODIN het gaspedaal nog dieper indrukte. BOL bleef ondanks de enorme druk en her en der wat slordigheidjes goed op de been en zocht steeds naar een goede voetballende oplossing. In de laatste bloedstollende minuten van de wedstrijd kon er aan beide kanten een goal vallen. De mooi ingestudeerde vrije trap van BOL genomen door Cees Wagenaar werd door de keeper van ODIN prachtig uit de kruising gestompt. Maar ODIN kon BOL niet weer laten wankelen, Jesse, Pieter, Thijs, en Tieme wisten de laatste ietwat te opportunistische aanvallen van ODIN te neutraliseren en bij het laatste fluitsignaal slaakte iedereen een zucht van opluchting langs de kant. De spelers vielen over elkaar heen en vierden terecht en uitgelaten deze mooie overwinning. Gezamenlijk hand in hand werden de supporters bedankt en liep het team nog duidelijk nagenietend richting de kleedkamer. Ondanks dat het seizoen nog maar net begonnen is en een euforische stemming misschien iets te voorbarig is , moge duidelijk zijn dat BOL JO 12-1 waarschijnlijk een mooi voetbalseizoen tegemoet gaat. Deze goede seizoensstart nemen ze BOL in ieder geval al niet meer af! De coach liet ook duidelijk merken terecht trots te zijn op dit team en dat er zeker nog meer in het vat zit, toen de spelers onderweg naar huis waren kregen ze de tijdelijke tussenstand doorgestuurd en zagen de spelers hun team bovenaan de lijst zagen prijken! Een mooi begin van het weekend. Goed gespeeld mannen!