Wedstrijdverslagen (BOL 2, O-10-1, O12-1)

() • 98 weergaven

O-10 verslaat Duinrand!

Na twee zware nederlagen, 1 in de beker en de eerste competitiewedstrijd, stond vandaag de volgende tegenstander klaar op de vroege ochtend van de zonnige zaterdag. Duinrand trad aan op het B-veld tegen onze jongens die er weer veel zin in hadden! De eerste helft begon bedroevend. Na 20 seconden stond Duinrand met 0-1 voor, omdat de complete ploeg stond te slapen….. De scheids, George (Jitses vader), wees resoluut naar de middenstip: een terecht doelpunt. Vermeld dient te worden dat George ter plekke als scheidsrechter aan de slag moest, omdat de jeugdscheidsrechter zich op het laatste moment ziek had afgemeld. Alle lof voor George: hij leidde de wedstrijd perfect!

Maar na die 0-1 rees wel de vraag: wordt dit weer een afstraffing? Gelukkig niet! BOL ging hard werken en was niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. De verdediging bleef goed opletten. Zeker Jitse, laatste man, liet zijn mannetje niet ontsnappen. Hij was de beste verdediger in de eerste helft en hielp regelmatig een mogelijke kans de wereld uit.

Voorin kreeg Tjeerd het 1 keer op zijn heupen: hij frommelde op zijn Tjeerds een bal langs een verdediger en schoot op doel: de keeper dacht de bal te kunnen keren, maar tastte toch mis: 1-1. Vervolgens ontspon zich een mooi gevecht. De ploegen waren echt aan elkaar gewaagd en de kansen en goals vielen aan beide kanten ruim. Stijn knalde een schot van afstand erin, Seger nam er ook 1 voor zijn rekening en Stijn verdubbelde zijn doelpuntenaantal in de eerste helft ook nog eens. De andere ploeggenoten werkten hard, waar hun positie ook was. Toch was Duinrand zeker niet ongevaarlijk en met een 4-4 stand werd de limonade opgezocht.

Na de rust bleef het lang spannend. De kansen waren er over en weer en het was Seger die met zijn tweede doelpunt de 5-4 tegen het net joeg. Vervolgens maakte Bonne de 6-4 en Stijn de 7-4 (corner in 1x in het doel). Duinrand deed nog wat terug, maar toen was het al te laat. Een 7-5 winst was de eindstand en dat betekent de eerste winst in dit seizoen. De wedstrijd was leuk en spannend en met zoveel doelpunten is het een feestje om er als toeschouwer bij te zijn. Hopelijk volgende week weer een mooie wedstrijd

BOL 2 op tijd bij de les
Het begint er steeds meer op te lijken dat het 2e elftal van BOL een abonnement heeft op spelen van wedstrijden in mooi weer. Want voor de zoveelste week op rij mocht het elftal aantreden onder het genot van een goed stralend zonnetje. Vorige week was de zon BOL goed gezind en hielp zij de mannen aan een meer dan klinkende 0-11 overwinning op het nog steeds ontroostbare Opperdoes. De voortekenen voor de thuiswedstrijd tegen Haarlem-Kennemerland waren dus meer dan goed.

Rond klokslag 10:45 verzamelden de vedettes van het tweede elftal zich op het altijd weer schitterende BOL-werk. De rust en warmte die ónze accommodatie uitstraalt blijft toch een genot voor het oog en de innerlijke mens. De mannen stonden er allemaal goed gemutst bij en genoten zichtbaar van het samenzijn in de warme gloed van wat wij ons Thuis noemen. De concentratie op de koppies was een voorbode voor wat het publiek zo dadelijk te wachten stond. In de kleedkamer, ter voorbereiding op de wedstrijd, ging het er zoals gebruikelijk aan toe. Walter die goed voorbereid zijn verhaal deed en iedereen die zich daarna braaf in de groen witte tenues hees. Een rustgevend muziekje op de achtergrond, een paar grappen over Frank zijn loopvermogen en Thijs zijn plaats op de bank en iedereen was weer blij. De warming-up, die met deze temperaturen niet echt nodig was geweest, verliep voorspoedig en zo was het moment dan eindelijk daar.

De wedstrijd na een 0-11 overwinning is altijd lastig, omdat er onderschatting op de loer ligt. Dat BOL daar weinig last van had bleek echter al na 10 minuten, immers gaf het scorebord toen namelijk al 2-0 aan voor het door Walter vormgegeven vlaggenschip. De eerste goal was een schoolvoorbeeld van het druk geven op een tegenstander. De hoge druk werd de keeper van Haarlem te machtig en zo schoof hij de bal pardoes bij Sint-Pancrasser Alex van Eeno, die op zijn beurt koelbloedig bleef en de bal beheerst in de korte hoek schoof. De tweede goal was een snelle aanval waarbij de credits vooral gaan naar de dorpsgenoot van Alex, Martijn Ton (Tonno). Die bleef in de zestien meter rustig en gaf de bal strak voor op Lars van der Zee, die op zijn beurt met een slecht uitgevoerde pirouette en zijn buitenkant voet de bal per ongeluk in het doel kreeg. Volgende keer gewoon maar weer met binnenkant voet Lars, dit is het ook net niet. Vervolgens valt er van de eerste helft weinig te noteren, uw huidige verslaggever stond namelijk intensief te vlaggen langs de kant en was dus vooral bezig met andere dingen dan de verslaglegging. U begrijpt natuurlijk dat vlaggen een onderschatte taak is in het amateur voetbal. De verantwoordelijkheden die je draagt bij het aannemen en accepteren van dé vlag zijn in een verslag niet samen te vatten. Ik, zo mag ik gerust zeggen, heb er alles aan gedaan om deze taak met verve uit te voeren en daarbij ook nog een beetje bruin te worden, want laten we heel eerlijk zijn, het was natuurlijk gewoon fantastisch weer. Al goed, verder met de wedstrijd. Er zal nog een compliment volgen met betrekking tot de eerste helft en die is voor good old Keijzer. De man die ook nu weer liet zien het zweven niet verleerd te zijn en met twee fraaie ingrepen zijn ploeg op de been hield.

In de rust volgde er een korte bespreking over wat er allemaal fout ging en wat er dan ook nog wel goed ging. Daarnaast werden er twee wissels toegepast… En nee lieve lezer, ik bleef keurig langs de kant. Tom Adams en Robbert Slot maakten plaats voor Steven Glas en Sander Bakker. Dat dit aan het begin van de tweede helft voor enige onrust zorgde in de verdediging bleek wel aan de twee tegentreffers die de groen witte machine moest incasseren. De stand was daarmee dus een kleine tien minuten na rust alweer 2-2 en daardoor kreeg BOL het heet onder de voeten. Vlak na de 2-2 mocht ook de vlagger van dienst zijn intrede gaan maken. Nood was dus aan de man, want je brengt niet zomaar dé vlagger in het veld. Op zo’n moment breekt nood wetten en grijp je alles aan om toch nog die overwinning in eigen huis te houden. Al goed, na een korte warming-up, kon Thijs de Boer zijn intrede doen in het veld. Een kreet van verbazing was te horen vanaf de tribunes, want die jongen kan toch helemaal niet voetballen? Die is er toch alleen maar voor de sfeer? Niemand begreep er iets van. Toch bracht de wissel wel wat nieuw élan in het veld en werd langzaam maar zeker de wedstrijd weer in de richting van BOL gekanteld.

Na een ware donderspeech van Walter tijdens een kort ingelaste drinkpauze gingen de mannen van BOL weer voor elkaar knokken en dit resulteerde 10 minuten voor tijd in de bevrijdende 3-2. Een afgeslagen corner van Thijs kwam terecht in de voeten van aanvoerder Kamp, die op zijn beurt wijselijk de bal weer aan Thijs afspeelde, die vervolgens de inlopende Martijn zag komen en met een afgemeten voorzet zijn spits in staat stelde om te scoren. Hulde Martijn. BOL zichtbaar bevrijdt door de treffer begon zo laat in de wedstrijd op stoom te raken. De Haarlemmers zichtbaar aangeslagen konden de veelvuldige aanvallen niet meer tegenhouden en het was aan hun keeper te danken dat de stand slechts 3-2 bleef. Totdat Martijn bij een scherpe counter drie man in de luren legde en de bal vervolgens af gaf aan de goed meegelopen Thijs. Die vervolgens met binnenkant voet hard en droog binnenschoof voor de alles bevrijdende 4-2. Waar erbij het inbrengen van de grensrechter in spé nog werd gelachen om zijn onkunde, werd er na deze treffer toch op een andere manier gelachen. De mannen van BOL 2 waren goed weggekomen tegen Haarlem en dat besef was er na afloop dan ook maar al te goed. Toch zei een groot filosoof ooit: “Een ware kampioen wint ook zijn mindere wedstrijden”. En zo geschiedde het dus op een door zon overgoten zaterdagmiddag bij BOL, waar het spel nog veel te wensen overliet, bleven de punten echter gewoon in eigen huis en mogen de mannen zich koploper noemen in de 3e klasse.

Volgende week wacht er een zware uitwedstrijd in Den Helder tegen het net als BOL gedegradeerde HCSC. Een ware kraker om 12:00 uur in het schitterende Helderse landschap. Wij rekenen op uw komst, tot volgende week!

BOL JO 12-1 wint knap lastige uitwedstrijd tegen Fortuna Wormerveer.

Na een flinke periode zonder voetbalcompetitie was het eindelijk weer zover. De spelers hadden de paar voetballoze maanden weten te overbruggen op verschillende manieren. Zo nu en dan wat wedstrijden van het ietwat teleurstellende EK voetbal kijken,een welverdiende strand en luiervakantie en een aantal hadden zich vol overgave gestort op het vangen van een paar exclusieve pokemons. Vanmorgen was in ieder geval een ding heel duidelijk. Alle spelers ( en volgens mij ook de ouders en coaces ) waren blij dat het prachtige spelletje op de groene grasmat weer gespeeld kon worden en hadden er veel zin in dat het nieuwe voetbal seizoen begon. Het enthousiasme van de spelers deed zelfs een beetje denken aan de beelden van de koeien die voor het eerst de stal weer uit mogen in het voorjaar en de wei met groot enthousiasme al springend betreden. Ondanks het vroege tijdstip waren de spelers straf op tijd uit hun bed en popelden om met dit nieuwe team hun kunsten te vertonen. De trainersstaf was de afgelopen weken in alle rust bezig geweest te werken met dit nieuwe team. De transferperiode was gelukkig al voor de zomervakantie gesloten zodat ze zich in ieder geval geen zorgen hoefden te maken over spelerstransfers naar andere teams en konden bouwen aan een mooi team.

Met een heerlijk warm ochtendzonnetje werd er afgetrapt op de keurige kunstgrasmat van Fortuna gelegen net langs de provinciale weg in Wormerveer. Ondanks het enthousiasme ook wat nervositeit zowel binnen als buiten de lijnen bij de meegereisde supporters. Weten de spelers elkaar te vinden, hoe gaan ze om met het grote veld, het toch soms lastige buitenspel en weet keeper Jens alle hoeken van het grotere doel goed in te schatten? Maar misschien wel de belangrijkste vraag : hebben ze plezier met elkaar en zijn ze een hecht team?

Vanmorgen bleken de vragen al snel beantwoord te worden. Na een aarzelende eerste paar minuten waarin Fortuna probeerde BOL te imponeren en een snelle openingstreffer te forceren kwam BOL goed in zijn spel. Er werd naar hartelust gecombineerd en ze leken elkaar blindelings te vinden. Na een goeie combinatie op het middenveld kreeg Lucas net buiten het strafschopgebied de bal. Hij maakte ruimte en schoot de bal prachtig hoog in de bovenhoek tegen de touwen. 1-0!
Het gaf BOL net dat kleine duwtje wat ze nodig leken te hebben want BOL trok het initiatief naar zich toe en begon het spel te bepalen.

Wormerveer was even de kluts kwijt en dat voelde BOL haarfijn aan. Na een aanval die op een dood spoor leek uit te komen was het Stijn Klaassen die niet opgaf en doorliep op de keeper die de bal niet goed onder controle kreeg. Stijn stond precies goed en pikte de losgelaten bal op en prikte de bal in het lege doel. 2-0! Na deze droomstart bleef BOL door gaan. De verdediging van Fortuna leek steeds meer te wankelen en BOL drukte daarom door. Voorin waren Cees , Lucas en Stijn Klaassen heel scherp. Nadat de verdediging van Fortuna er weer niet helemaal goed uit zag profiteerde Cees. De bal kwam via een Fortuna verdediger voor zijn voeten. Hij twijfelde geen moment en met een goed geplaatst schot was de keeper kansloos. 3-0. Er leek geen vuiltje aan de lucht. Op het middenveld werden de meeste aanvallen goed opgezet door Marlon , Matthijs, Pieter, Sjoerd, Tieme en Thijs en kon Fortuna door het sterke middenveld van BOL zijn aanvallers nauwelijks bereiken. Bovendien verdedigde BOL compact en liet weinig ruimte liggen. Ivan , Sam, Jesse , Senne en Stijn Sombroek wisten Jens een tot dan toe rustig ochtendje op doel te bezorgen.

Maar Fortuna voelde dat als ze nog een kans wilde maken het in ieder geval voor rust een goal moesten maken. Ze schroefden het tempo wat op en BOL werd een beetje teruggedrongen. Bij een van de weinige aanvallen van Fortuna kreeg BOL de bal niet lekker uit het strafschopgebied. De Fortuna spits twijfelde geen moment en knalde de voor zijn voeten gekomen bal hard in buiten het bereik van Jens. 3-1

Dit was een vervelend moment om de rust in te gaan en het was dan toch spannend hoe spelers en de coaches Mark en Frank hiermee om zouden gaan. De tweede helft begon lastig voor
BOL. Fortuna speelde opportunistisch en met een flinke dosis inzet en met wat fysieker voetbal probeerden ze BOL van de wijs te brengen.
Langs de kant werd iedereen toch steeds nerveuzer maar in het veld hield BOL het hoofd koel en leken ze in ieder geval aan de buitenkant te zien geen moment de controle en rust te verliezen. Op zulke momenten komt het
in voetbal toch echt aan op de eenheid van het team. En die bleek heel sterk. Het middenveld werd soms overlopen maar iedereen werkte hard en de gaatjes werden door anderen dichtgelopen. Ondanks het veldoverwicht van Fortuna kon BOL door een geweldige teamspirit Fortuna beteugelen. Jens verrichte een paar knappe reddingen en maakte zijn doel heel goed klein toen de Fortuna spits op hem afkwam maar de bal net naast de verkeerde kant van de paal zag gaan. BOL groeide hierdoor mentaal en liet zich misschien zelfs een beetje bewust inzakken om er dan met snelheid voorin uit te komen. En dit lukte heel goed. Weer was het Stijn Klaassen die bleef loeren op een kans en die ook kreeg. Met een mooi schot wist hij de verdediging en keeper te verrassen. 4-1
De 3 punten moesten nu toch wel meegaan naar Broek op Langedijk. Fortuna sputterde nog wel tegen en probeerde met de moed der wanhoop toch weer in de wedstrijd te komen. Maar BOL gaf geen krimp. Op geen enkele manier liet BOL zich gek maken en het team groeide, werd sterker en was het eigenlijk wachten op de definitieve knock out die BOL zou toedienen. In de slotminuut van de wedstrijd counterde BOL vlijmscherp en moest Fortuna aan de noodrem trekken. De terechte strafschop werd heel goed ingeschoten door Cees. 5-1. De scheidsrechter vond het toen welletjes en bespaarde Fortuna hiermee een verdere martelgang tegen dit ijzersterke BOL. Misschien was de eindstand eem beetje geflatteerd, maar
In het voetbal draait het meer dan alleen om een licht veldoverwicht. Het gaat erom als team te spelen , op de juiste momemten toe te slaan en geloof
te hebben in elkaar en jezelf. Dit gecombineerd met de voetbalkwaliteiten die uiteraard ook ruimschoots aanwezig zijn bezorgde BOL een welverdiende overwinning en uitstekende seizoensstart.
Ga zo door mannen!

TC