Wedstrijdverslagen (BOL 2, O10-1, O13-1)

() • 74 weergaven

BOL 2 op stoom in Opperdoes
Na weken voorbereiding, een bekeravontuurtje en wat oefenwedstrijden was het zaterdag eindelijk zover. De competitie startte met een wedstrijd in en tegen Opperdoes. Waar dit in het verleden spannende en verhitte potjes waren, bleek dit nu niet het geval te zijn. BOL speelde af en toe een Opperdoezer rondo en zo stond er na 90 minuten 0-11 op de borden.

Het team van de nieuwe trainer Walter was zeer gretig en dat was vanwege het weer extra knap. Binnen 10 minuten stond het al 0-2 door vedette Niek en nieuweling Jelte de Fries (onthoud die naam). Vervolgens was het opa Keijzer die met katachtige reflexen het 2e op de been hield. Toch wilde de mannen niks aan het toeval overlaten en was het Thijsie en wederom Jelte die het net lieten bollen. 0-4! Dit was tevens de ruststand.

In de rust zette coach Walter de puntjes op de i en was het afwachten of BOL dit moordende tempo vast kon houden. Een kleine onachtzaamheid achterin leek Opperdoes bijna in het zadel te helpen maar dit was ook direct de laatste keer dat ze de bal over de middenlijn aan de voeten hadden. BOL nam het spel over, legde de tegenstander de wil op en was zowel door het midden als over de flanken een continue plaag voor de arme tegenstander. Uit een corner was het stormBram die scoorde wat gevolgd werd door goals van Jelte, Alex en wederom Thijs. Dat good old Frank in Tanzania heeft leren lopen etaleerde hij op de steppe in Opperdoes want ook hij pikte als echte box-to-box-speler zijn goaltje mee. Op de tribunes scandeerden de BOL-supporters (Frank Adams met dochter) 10 10 10… en dit was voor goaltjesdief Jelte hét moment om die 10e erin te prikken. Het laatste woord was ook aan Jelte die er 5 minuten voor tijd 0-11 van maakte. Als u naar uw telraam kijkt ziet u dat de teller van Jelte op 5 staat.

Al met al een goede wedstrijd waarbij alle 16 spelers een groot compliment verdienen. Vooral vanwege de concentratie en gretigheid voor 90 minuten lang! De Opperdoezers dropen af met de staart tussen de benen. Ondertussen was de euforie in het BOL-kamp groot en kon trainer Walter uiteraard alleen maar trots zijn.

Volgende week spelen de mannen om kwart voor 12 thuis tegen Haarlem-Kennemerland. Tot dan!

Uw verslaggever

Zware start voor BOL JO-10
Na de bekerwedstrijd van vorige week met een grote nederlaag, stond vandaag de eerste competitiewedstrijd op het programma: uit tegen SVW in Heerhugowaard. Iedereen was er, dus dat betekende drie wissels. Sam keepte de eerste helft en hij had meer dan genoeg te doen…. De tegenstanders namen het initiatief en bestormden het doel van alle kanten. Dit kwam deels omdat ze heus goed voetbalden, maar onze BOL-jongens waren wel heel afwachtend in het veld. De felheid ontbrak, er werd niet doorgejaagd, het was om zo te zeggen “slappe hap”. En ja, dan is het zomaar 8-0 na 25 minuten… Met hangende kopjes werd de kleedkamer opgezocht. We proberen altijd te benoemen in de rust wat we kunnen verbeteren. Dit wisten de jongens prima: werken voor elkaar! Ervoor gaan! De tweede helft keepte Jitse en startte Sam in de verdediging. Het ging in de tweede helft echt wel beter: er werd hard gewerkt, zeker in de verdediging. Sam en Zepp hadden goede slidings in huis, er werd beter gecombineerd. Het voorkwam niet dat SVW er nog 5 inschoot. Het was dus vandaag een grote nederlaag, maar de tweede helft hebben we wel jongens gezien die ervoor willen gaan. Een mooi leerproces. Het niveautje hoger is lastig, maar we weten zeker dat de jongens aan gaan pikken in de komende weken. Lekker trainen op woensdag en vrijdag. De keepers gaan op dinsdag ook nog aan het werk. Dan komt het uiteindelijk allemaal heus wel weer goed!

O13- SVW

Eindelijk was het dan weer zo ver. de competitie is weer begonnen. Onze eerste wedstrijd is er gelijk een voor de beker. En dat ging goed heel goed zelfs. Voor sommige was het de eerste keer dat ze op een groot veld speelde. Ook voor mij (koen) bij de D3 was ik de vaste keeper. Het was nog wel even spannend want onze keeper was geblesseerd. Ruben wilde het toch proberen. Nu bij deze wedstrijd had onze coach bedacht dat ik aan de rechter buiten kant moest beginnen. Na dat ik gewent was aan die plek. Ging het voetballend steeds beter bij mij en het hele team.de eerste twee doelpunten waren assist van mij. We hadden de tegenstander in de greep. En de tweede helft liep bijna alles soepel. Onze aanvallers waren regelmatig in het strafschop gebied van de tegen stander te vinden. De keeper was het grootste obstakel. Uit eindelijk werd het 6-0.

Vriendelijk groet van de coach en koen