Voorlopige indeling seizoen ’16-’17

() • 92 weergaven

De voorlopige teamindeling voor het seizoen 2016/2017 is bekend. Ook de leiders/trainers en trainingstijden zijn bekend.

Je kunt dit vinden in het menu onder ‘Teams’, of door hier te klikken. Verder zal de benaming van de diverse teams met ingang van het nieuwe seizoen worden aangepast door de KNVB.

Nieuwe aanduiding jeugdteams
De aanduidingen A- tot en met C-junioren en D- tot en met F-pupillen verdwijnen. Hiervoor in de plaats komen de internationaal gebruikelijke aanduidingen Onder 20 (jaar) tot en met Onder 6 (jaar). C-junioren worden dus bijvoorbeeld Onder 15. Dit was altijd al de leeftijdsgrens van de C-junioren. Feitelijk verandert er dus niets. De huidige Onder 8-, Onder 10-, Onder 12- en Onder 14-klassen, die op verschillende plaatsen in het land al worden aangeboden, worden dus ook in het komende seizoen op dezelfde wijze georganiseerd.

Nieuw is ook de toevoeging van een J in de aanduidingen voor de jeugd. Niet de J van jongens, maar de J van jeugd. Jeugdklassen waarin zowel jongens als meiden gezamenlijk in één team of als teams tegen elkaar kunnen uitkomen. Naast deze gemengde jeugdcompetities komt er, net als nu, bij een aantal leeftijdsgroepen ook een specifieke meidencompetitie, die wordt aangeduid met een M in plaats van een J.

De opgave van teams gaat op dezelfde manier als de jaren hiervoor. Alleen heet het B1-elftal straks het O17-1 elftal en het D4 team het O13-4 team. Ook de indeling gaat niet anders zijn dan in voorgaande jaren. Waarom veranderen de aanduidingen? Als er verder niets wijzigt, waarom dan toch deze nieuwe aanduidingen? Omdat deze aanduidingen nodig zijn om verbeteringen in de toekomst mogelijk te maken. De kwaliteit van het voetbal bijvoorbeeld. Deze aanpassing geeft de KNVB de mogelijkheid om bijvoorbeeld geboortejaarcompetities aan te bieden (O14, O12, etc.). In enkele districten is hier nu al sprake van. De peildatum is 31 december van enig jaar.

Als gevolg zal dit voor ons (BOL) betekenen, seizoen 2016-2017:
[table caption=”” width=”100%” colwidth=”50%|50%” colalign=”left|left”]
Team,Nieuwe aanduiding,
A1,JO19-1
B1,JO17-1
MB1,MO17-1
C1,JO15-1
C2,JO15-2
C3,JO14-1
MC1,MO15-1
D1,JO13-1
D2,JO12-1
MD1,MO13-1 (7-tal)
E1,JO11-1
E2,JO10-1
F1,JO9-1
F2,JO8-1
F3,JO8-2
[/table]