E1 sluit mooi seizoen wervelend af

() • 112 weergaven

Vandaag de aller allerlaatste wedstrijden van de jongens van de E1 op het toernooi van Koedijk. Waar de meeste teams al uitgespeeld waren konden wij gelukkig nog 1 keer kijken naar de prestaties van 2 van onze jongens die ons jammer genoeg gaan verlaten; Daan Engel en Melle Roede. Deze jongens waren halverwege het seizoen al gescout door AZ en gaan nu hun kunsten vertonen bij de E1 van AFC ’34. Dat het afscheid eraan kwam wisten we natuurlijk al, maar nu kwam het wel heel dichtbij. We hebben deze jongens bijna 5 jaar gecoacht, dus dat doet dan toch wel wat met je.`

De 1e wedstrijd was meteen een pittige tegen VIOS E1 uit Warmenhuizen. Hier hadden we een klein half jaar geleden nog tegen gespeeld in de zaal en er was iets wat hun zo goed maakte…. Oh ja de omschakeling, toen we dat beseften stonden we al met 0-4 achter. Wij bepaalden het spel, maar bij balverlies waren ze dodelijk. Aan het einde van deze wedstrijd wist Jort, die vandaag inviel voor Cees, nog te scoren, maar deze wedstrijd moest snel vergeten worden. Bij de evaluatie zeiden de jongens dat dit een incident was en de rest gewoon gewonnen gaat worden.
De 2e wedstrijd begon dan ook voortvarend. Nu was Kolping Boys de tegenstander en er werd echt al lekker overgespeeld. Lucas speelde meer vooruit en kreeg dan ook al heel snel een kans en deze verzilverde hij direct met een diagonaal schot in de linkerhoek. Toch kunnen we in deze wedstrijd maar 1 man of the match maken en dat was Senne. Hij staat altijd links, nu is hij in principe rechtsbenig, maar kan dus ook goed met links voorgeven. Hij strooide met mooie passes en kapte zichzelf mooi vrij en schoot op doel. De keeper had hier heel veel moeite mee en was niet klemvast en dat moet je dus niet doen met Melle in de buurt; 2-0. Niet veel later was daar een schitterende aanval die begon bij Jort, tik naar Melle, tik naar Lucas en die schoot weer raak in de verre hoek. Nu was er weer een beetje sprake van overmoedigheid en kon Kolping nog de 3-1 maken.

Zo, dat was al beter. Nu vasthouden en doorknallen dachten de jongens. Gastheer Koedijk E2 was nu de tegenstander en ook hun ontkwamen niet aan de dadendrang van onze jongens. Er werd vol pressie gespeeld en een corner van Lucas werd snoeihard binnen gekopt door Daan. De bal ging lekker rond, maar we waren van mening dat als er nog iets beter werd overgespeeld de score nog behoorlijk hoger had kunnen uitvallen. Aan de rechterkant gaf Thijs een sublieme pass aan Lucas, die schoot hard voor en Melle kreeg er nog net zijn teen aan. Even werd het nog spannend toen Koedijk door gemakzucht toch een doelpunt kon maken, maar Lucas haalde de spanning iets later toch weg door weer een droog schot in de verre hoek te plaatsen. Weer 3-1 winst en ja dan komt toch die allerlaatste wedstrijd.

Die was tegen HCSC E1 uit Den Helder. Deze jongens hadden VIOS op een gelijk spel gehouden, dus die kunnen wel wat. In het begin had keeper Jens nog 2 reddingen moeten verrichten, maar toen begon de show. Met een ogenschijnlijk hele simpele pass van Melle, zette hij Lucas in beweging en die kon zo doorlopen naar het doel en de 1-0 aantekenen en weer in de linkerhoek. Hij had zichzelf voor deze wedstrijd al benoemt als goalmachine en dat bleek ook wel. De jongens denderden over hun tegenstander heen en de ene actie was nog mooier dan de andere maar misten vaak net doel. Toch kwam daar de 2-0 en wel van Jort een schitterend schot in de rechter kruising van een metertje of 20. Theo Reitsma zou zeggen: “oh wat een goal”. Het ging nu zo hard. Yannick die heer en meester op het middenveld was miste net, maar Melle niet. Behalve dan die penalty, die schoot hij dan maar even op de paal. Jort maakte nog de 4-0 en het laatste BOL doelpunt kwam nog op naam van Melle. Dat HCSC nog even de eer redde na het gebruikelijke onoplettendheidje aan BOL zijde deed er niet meer toe. Een klinkende 5-1 overwinning en dan zit het er echt op.

De jongens gaan nu vanaf volgend seizoen naar het grote veld en daar zullen ze nog wel de nodige moeite mee gaan krijgen. Het was echt een fantastisch maar ook vreemd seizoen. Na 3 klinkende overwinningen in de beker, raakten we eerst Cees voor ruim een maand kwijt vanwege een blessure, daar kwam Youri al heel gauw bij, maar die was bijna een half jaar uit de running, die kon pas in de voorjaarscompetite weer meedoen. De najaarscometitie in de 2e klasse werd grandioos gewonnen, daarna in de zaal waren er wisselende resultaten. Met toch wel een heerlijke 5-0 winst op DTS als absoluut hoogtepunt. Doordat we kampioen waren gewonnen in de 2e klasse, gingen we naar de 1e klasse. Net voordat deze competitie begon haakte Daan af met een voetblessure, hij was nog mee als supporter tegen SVW maar daar werden we met 9-0 helemaal van de mat gespeeld. “Wat hebben we hier te zoeken”, dachten we nog maar dit bleek eenmalig te zijn. We hebben in deze campagne geen wedstrijd gewonnen, maar echt aardig weerstand geboden. Begin mei was daar nog het internationaal toernooi bij Reiger Boys en daar mochten de jongens aantreden tegen oa Tottenham Hotspur, voetbalschool Oranje (2-1 winst), Pec Zwolle, RKC, Fc Emmen(4-0 winst). Een schitterende ervaring. Hierna werden we nog 2e bij een toernooi in Castricum en nu dus 2e bij Koedijk. We hebben echt ontzettend genoten van het hele elftal een leuke groep jongens die lekker willen voetballen.

We zullen niet ontkennen dat we Daan en Melle die weggaan echt onwijs gaan missen. En vinden het ook echt jammer, maar wensen ze alle succes voor de toekomst.

De Coaches