Wedstrijdverslagen: E1, F1, D3

() • 81 weergaven

Een punt; is E1 niet gegund
Op deze mooie Koninginnedag blijft het voor de Broeker nog steeds een rare gewaarwording om op 30 april niet meer klaar te gaan staan voor de optocht, maar gewoon met het dagelijks leven door te gaan. Vandaag de laatste wedstrijd in de competitie tegen Kolping Boys E2, waar we de vorige keer met 6-4 tegen de lamp liepen. Youri is een weekend weg , zijn plaats werd ingenomen door Menno.  De missie was duidelijk, tenminste 1 punt pakken in deze moeilijke 1e klasse poule. De vorige keer tegen deze tegenstander kwamen we op een 1-3 voorsprong, maar verloren we alsnog. Dat moet dus anders. BOL begon voortvarend en het zag er solide uit. De opbouw ging goed en het veld werd redelijk breed gehouden. Na 5 minuten stond Melle oog in oog met de keeper en kon zo de 1-0 aan tekenen. Het spel bleef verzorgd en een paar minuten later joeg Melle goed door op de achterste man en schoot hij beheerst de 2-0 binnen. Een terecht voorsprong, maar de vorige wedstrijd bleef in ons achterhoofd zitten, waar ze ook knap terug kwamen. Dit was ook terecht want bij een aanval van ons werd er na balverlies razendsnel omgeschakeld en kon Kolping zo doorlopen en keeper Jens kansloos achterlaten; 2-1. Dit was uiteindelijk ook de ruststand.

In de rust werd er lekker op los gediscussieerd door iedereen over de tactiek en bereikten we een akkoord over hoe we deze wedstrijd winnend over de streep gingen trekken. Daar kwam al snel een streep door, omdat Kolping alweer een foutje van ons genadeloos afstrafte. Er werd nog een tandje bijgezet en de druk op het doel van de tegenstander werd nog groter. Dit resulteerde uiteindelijk in weer een doelpunt van Melle, die het eindstation was van een mooie aanval met Lucas, Cees en Menno. Er volgden nog 2 100% kansen, maar de bal wilde er op miraculeuze wijze maar niet in. Tel daar de kansen in de 1e helft nog bij op, die er op dezelfde manier niet in gingen en je had ruim op voorsprong gestaan. Maar ja, dat is voetbal. Verdedigend bleef het af en toe billen knijpen, maar Senne had de sterspeler van Kolping compleet onder controle. 5 minuten voor tijd scoorde Kolping dan toch weer knap met een bal in de verre hoek, doordat er weer niet adequaat werd ingegrepen.

Daar sta je dan weer, een gelijkspel is eindelijk een punt, maar voetballend gezien was BOL absoluut de betere partij en zou 3 punten niet meer dan logisch zijn. Toch maar rustig de wedstrijd uitspelen en hopen op een kansje die er ook nog kwam, maar Thijs kwam net een teen tekort. In de laatste minuut had Jens de bal en gaf deze zoals zo vaak rustig met Daan mee, ware het niet dat de bal net een beetje opstuiterde zodat Kolping nog gevaarlijk kon worden. Daan moest toen aan de noodgreep trekken en zou waarschijnlijk in de eredivisie wel de rode kaart getoond krijgen, maar hij mocht blijven staan. Er restte toen nog een vrije trap aan de rechterkant van het veld op ongeveer 12 meter van Jens zijn doel. Spanning alom en de grootste jongen van Kolping ging slim voor Jens staan en volgens iedereen van BOL belemmerde hij onze keeper, maar u raad het al; de bal werd schitterend in de kruising geschoten. De uitstekende scheidsrechter Jelle Zuydam wees naar de middenstip dus stonden we weer op een achterstand. Volledig onverdiend en de jongens van de tegenstander waren dan ook uitzinnig van vreugde,maar ja dat zouden wij ook zijn als we zeer onterecht hadden gewonnen. Aan de andere kant, kansen benutten hoort ook bij het spelletje en dat werd verzuimd.

Volgende week het internationale toernooi bij Reiger Boys, waar we onder andere tegen Tottenham Hotspur( de nr. 2 van de Premier League) en PEC Zwolle mogen aantreden. Een zware kluif, maar een ongelofelijke mooie ervaring.

F1 wint van koploper
Tot vorige week waren BOL en Vrone allebei zonder puntverlies. Helaas verloor BOL vorige week zijn wedstrijd waardoor Vrone alleen aan kop ging. Vandaag moesten de mannen van BOL tegen dit Vrone die nog geen punt had verspeeld. Boaz en Jitse waren afwezig en werden vervangen door de dames Shenna en Floor die dit overigens zeer goed deden. We begonnen de eerste helft met Tjeerd in het doel. Het werd al snel duidelijk dat BOL de nederlaag van vorige week wilde recht zetten en dat ze Vrone graag hun eerste nederlaag wilden toebrengen. Maar het was ook wel duidelijk dat Vrone niet voor niets bovenaan stond. Het was een spannende, gelijkopgaande strijd de eerste helft. Er waren wat kansjes over en weer maar bij BOL waren de schoten iets te ver weg, iets te zacht in geschoten of net niet genoeg richting doel. Aan de andere kant kon Tjeerd met een paar mooie reddingen zijn doel ook schoon houden. Een 0-0 ruststand.

De tweede helft ging Zepp het doel verdedigen. In de eerste helft had Stijn het vizier nog niet op scherp staan maar in de tweede helft maakte hij dit meer dan goed. Met twee identieke afstandsschoten strak in de kruising, onderkant lat zette hij BOL op een 0-2 voorsprong. De mannen (en vrouwen) bleven keihard werken EN goed voetballen. Met een werkelijk prachtige combinatie via Bonne kon Jesse zelfs de 0-3 op het scorebord zetten. In de slotfase hield de sterke verdediging de deur op slot en was de spanning weer terug in de competitie.

BOL D3- West Frisia
Hoi voetbal vrienden, We staan klaar voor de wedstrijd thuis tegen West-Frisia. Een bekende van ons. Zonder Bram en Jochem maar met een gastspeler Luuk beginnen we aan de klus. We gaan zoals we dat inmiddels gewend zijn voortvarend van start. Goede combinaties, een verzorgde opbouw en af en toe een schot op doel. De keeper van west Frisia stond zijn mannetje hoor. Met soms katachtige reddingen hield hij zijn ploeg overeind. Uit eindelijk wist Luuk een gaatje te vinden. 1-0 voor bol niet snel daarna deed ook Menno goede zaken 2-0. De 3-0 komt ook van de voet van Menno. Het doelpunt van Ties was spectaculair. 4-0 En deed de tegenstander dan niets?  Ja wel hoor, door een misverstand in onze verdediging scoorde West-Frisia 4-1. Een beetje gemopper was de reactie. Niet doen mannen! Het foutje was snel vergeten, niet veel later stond de 5-1 op het scorebord en gingen we aan de thee. Na de thee een wissel bij de keepers. Marijn verdedigd nu het doel en Koen in de punt van de aanval. En ondertussen dendert de BOL trein als een dikke diesel op weg naar het kampioenschap. Menno 6-1. Moedeloos word onze tegenstander. Net als ze denken dat er een succesje gehaald kan worden is er een van onze spelers hun weer net even te slim af. Davy laat het net weer BOL staan7-1 Luuk 8-1 en niet veel later weer Davy 9-1 en daarna weer Luuk 10-1 en ja wel hoor Davy weer11-1. En uiteindelijk  is Tim er ook nog 12-1. Daarna fluit onze goed leidende gast fluitist Michel voor het laatst en bedanken we elkaar. Ook deze zege is weer een feit. Volgende week zijn we vrij. Op 11 mei is er een avond wedstrijd aanvang 19.00 uur  Neem moeders, oma’s, vaders, opa’s, broers en zusjes mee.