Waardig afscheid van trainer Heurter

() • 158 weergaven

Na 6 seizoenen vertrekt Jorgen Heurter als trainer van BOL. De trainer heeft bij BOL wisselend succes gehad en werd toch maar even tweemaal kampioen, met promotie naar de 2e klasse. Ook dit jaar deed BOL in eerste instantie goed mee en maakte zelfs kans op de 1e periodetitel. Helaas ging het hierna wat minder goed, maar al snel hadden de mannen door dat er toch nog een paar punten behaald moesten worden en dat gelukte.

Vanmiddag stond de laatste wedstrijd tegen HBOK op het programma. De thuisclub is aan een indrukwekkende opmars bezig en heeft nu het winnen van de 3e periode in eigen hand. Nu, het is één van de betere wedstrijden van BOL geworden. Goede combinaties, strijdlust en tweemaal scoren. Geen moment was er de gedachte dat de thuisclub voor de periodetitel streed, want BOL was gewoonweg de bovenliggende partij. Koen Tros kreeg op het middenveld alle vrijheid en de rushes van Sietse Brandsma en Timon Plak waren steeds gevaarlijk. Ook mag Freek Poortvliet genoemd worden, die de geblesseerde Jos Visser verving en dat prima deed. Ook Steven Glas ontbrak, maar had in Jelle Brandsma een goede vervanger.

Voor de rust had BOL de stevige wind in de rug en al na 5 minuten scoorde de zich prima vrij spelende Timon Plak. De bal lag al in het net, maar de scheidsrechter bleek toch een handsbal geconstateerd te hebben. BOL bleef de aanval zoeken en had via Koen Tros ook een kans om de score te openen, maar de inzet werd door een verdediger van de doellijn gekopt. HBOK moest in de opbouw wel een veer laten toen Ubbels geblesseerd naar de kant moest. Ondertussen stond de verdediging van BOL goed en had voldoende in huis om de snelle voorwaartsen van HBOK af te stoppen. Mochten ze er wel langs komen, dan stond Steven Boon er als een betrouwbaar sluitstuk. Zo reageerde hij prima door een fraaie kans met de voet te stoppen. BOL bleef gevaarlijk en had verdedigend weinig te duchten. De ruststand was dan ook 0-0 met het vooruitzicht dat BOL na de rust tegen de stevige wind in moest spelen. Weliswaar werden de prima opgezette combinaties wat minder, maar BOL bleef de bovenliggende partij.

Na de rust werd het voor het oog wat moeilijker, maar BOL kwam in die periode toch verrassend op 0-1 toen Lars van der Zee een voorzet gaf, welke gedragen door de wind achter de doelman belandde. HBOK probeerde de bakens te verzetten maar kreeg nauwelijks kansen, maar claimde wel een handsbal, waar scheidsrechter Snoek geen boodschap aan had. Een gretig spelende Sietse Brandsma kwam er een paar keer op links goed door, maar helaas was er niemand meegelopen om zijn voorzet af te ronden. BOL had alles gegeven en de moegestreden Jelle Brandsma werd nog vervangen door Harmen Snoek. HBOK gooide nu alles op de aanval om een beslissing te forceren, maar BOL hield goed stand. Intussen rekende de scheidsrechter net als voor de rust een ruime blessuretijd en het was toch weer BOL dat met een prachtige aanval over drie schijven voor de 0-2 zorgde. Chris Rijnders bediende Sietse met een fraaie pass, maar in plaats voor eigen eer te gaan legde deze de bal breed op Koen Tros, die toch nog uit een moeilijke hoek voor de 0-2 zorgde.

Een breed lachende trainer zal de jongens in de kleedkamer zeker bedankt hebben voor hun afscheidscadeau. Toch nog in het linker rijtje eindigen is dan ook een prima resultaat!

Dit was voor dit seizoen mijn laatste verslag, met dank voor de ondersteuning als ik even iets gemist had, maar ik heb het, vooral bij winst, met plezier gedaan.

HBOK-BOL 0-2 (0-0)
Lars van der Zee 0-1
Koen Tros 0-2

Scheidsrechter de heer P. Snoek uit Wormerveer